Ухвала
від 30.09.2011 по справі 11/б-1012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"30" вересня 2011 р.Справа № 11/Б-1012 УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області

Прокурор Лановецького району Тернопільської області в інтересах держави в особі

Кредитора: Управління Пенсійного фонду України в Лановецькому районі Тернопільської області, вул. Грушевського,13, м.Ланівці, Тернопільської області;

до боржника: Приватного сільськогосподарського підприємства "Промінь", вул. Вишнівецька, 29, м. Ланівці, Тернопільської області

Представники від:

Прокурор: Марцун А.А.

Кредиторів: не з'явився

Боржника: ОСОБА_1 -ліквідатор

Суть справи: Прокурор Лановецького району Тернопільської області в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Лановецькому районі Тернопільської області, вул. Грушевського,13 м. Ланівці Тернопільської області звернувся до господарського суду Тернопільської області із заявою про порушення справи про банкрутство Приватного сільськогосподарського підприємства „ПроміньВ» , вул. Вишнівецька,29 м. Ланівці, Тернопільської області в порядку статті 52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

Постановою господарського суду Тернопільської області від 16 січня 2008 року боржника: Приватне сільськогосподарське підприємство "Промінь", вул. Вишнівецька, 29, м. Ланівці, Тернопільської області; ідентифікаційний код 05397953 - визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та ліквідатором банкрута призначено ОСОБА_1, вул. Кн. Острозького,60/17, м. Тернопіль; ліцензія серії АВ № 158332 від. 25.10.2006р., видана Державним департаментом з питань банкрутства.

Ліквідатор банкрута подав господарському суду на затвердження звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, а також звернувся із клопотанням про затвердження розміру оплати праці та стягнення з кредиторів суми оплати послуг арбітражного керуючого.

Розглянувши матеріали справи, зокрема, звіт ліквідатора та додані до нього документи, заслухавши пояснення ліквідатора банкрута, думку прокурора, суд встановив:

Приватне сільськогосподарське підприємство "Промінь", вул. Вишнівецька, 29, м. Ланівці, Тернопільської області; ідентифікаційний код 05397953 зареєстроване як юридична особа Лановецькою районною державною адміністрацією Тернопільської області 28.04.2000 р.

Статтею 32 Закону № 2343-ХІІ встановлено, що за результатами роботи ліквідатора, останній подає господарському суду ліквідаційний баланс. Господарський суд після заслуховування ліквідатора виносить ухвалу про затвердження ліквідаційного балансу або призначення нового ліквідатора.

Якщо за результатами ліквідаційного балансу не залишилося майна після задоволення вимог кредиторів, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи.

Постановою господарського суду Тернопільської області від 16.01.2008 р. визнано грошові вимоги кредитора - Управління Пенсійного фонду України в Лановецькому районі Тернопільської області, вул. Грушевського,13, м.Ланівці, Тернопільської області відносно боржника -Приватного сільськогосподарського підприємства "Промінь", вул. Вишнівецька, 29, м. Ланівці, Тернопільської області (ідентифікаційний код 05397953) в сумі 9 749,11 грн., які при здійсненні ліквідаційної процедури банкрута ліквідатором включені в реєстр вимог кредиторів.

Як вбачається із звіту ліквідатора, в ході ліквідаційної процедури, в порядку ч. 5 ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до ліквідатора банкрута звернулися з грошовими вимогами відносно боржника наступні кредитори: Лановецьке відділення Збаразької МДПІ м. Ланівці, Тернопільської області на суму 56 988 грн. 49 коп.; Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Лановецькому та Шумському районах на суму 110 389 грн. 59 коп.; Лановецьке відділення Шумської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в сумі 402 грн. 40 коп.; Лановецький РЦЗ на суму 7 347 грн. 62 коп.

Дані грошові вимоги ліквідатором банкрута розглянуті та включені до звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу як такі, що підтверджені належними та допустимими доказами.

При здійсненні ліквідаційної процедури ліквідатором осіб, що перебувають в трудових відносинах з банкрутом не встановлено; майна боржника, що знаходиться у третіх осіб -не виявлено.

На виконання вимог ст. ст.25, 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором було подано оголошення в газеті "Свобода" № 79 (2601) від 30.09.2011 р. про втрату установчих, реєстраційних та бухгалтерських документів, а також печатки, кутового штампу ПСП "Промінь" у зв'язку з чим вважати їх недійсними.

Згідно довідки Лановецького відділення Збаразької МДПІ від 24.05.2011 року № 830 у боржника відсутні відкриті рахунки в банківських установах.

З поданих ліквідатором документів вбачається, що за боржником на праві власності не числиться земельних ділянок, нерухомого майна; транспортних засобів; сільськогосподарської техніки; іншого майна та майнових прав не встановлено.

Таким чином, враховуючи, що по результатах розгляду ліквідаційного балансу у банкрута немає ні майна, ні коштів для погашення заборгованості перед кредиторами, ліквідатор виконав свої повноваження у відповідності з вимогами Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ« по виявленню майнових активів банкрута, а тому звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс підлягають затвердженню господарським судом.

У відповідності до ст.31 п.6 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Відповідно до ст.39 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємцівВ» у разі, якщо після завершення ліквідаційної процедури в процесі банкрутства, яка встановлена законом, судом постановляється рішення про ліквідацію юридичної особи -банкрута, суд що виніс відповідне рішення, в день набрання ним законної сили направляє його державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи-банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

Враховуючи вищезазначене, суд надсилає ухвалу державному реєстратору Лановецької районної державної адміністрації для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи Приватного сільськогосподарського підприємства "Промінь", вул. Вишнівецька, 29, м. Ланівці, Тернопільської області; ідентифікаційний код 05397953.

Крім того, ліквідатор банкрута ОСОБА_1 звернувся до господарського суду із клопотанням про затвердження розміру оплати праці ліквідатора в розмірі двох мінімальних заробітних плат за три місяці роботи та стягнення з кредиторів 5 646,00 грн. оплати послуг ліквідатора за проведену роботу за січень -березень 2011 року враховуючи відсутність у банкрута майнових і грошових активів /відповідно до поданого розрахунку по оплаті послуг ліквідатора/.

Відповідно до п.10 ст.3-1 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника.

Пунктами 11, 12 ст. 3-1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» передбачено, що кредитори можуть створювати фонд для оплати послуг, відшкодування витрат та виплати додаткової винагороди арбітражному керуючому (розпоряднику майна, керуючому санацією, ліквідатору). Формування фонду та порядок використання його коштів визначаються рішенням комітету кредиторів та затверджуються ухвалою господарського суду.

Звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого затверджується рішенням комітету кредиторів та ухвалою господарського суду.

Судом встановлено, що кредитором у даній справі є не лише ініціюючий кредитор, відтак, за наявності інших кредиторів, дотримуючись принципу пропорційності понесених ліквідатором витрат, суд вважає за необхідне покласти обов'язок по відшкодуванню витрат на оплату послуг арбітражного керуючого на всіх кредиторів, чиї грошові вимоги включені до ліквідаційного балансу відносно боржника, пропорційно до розміру кредиторських вимог.

Дослідивши матеріали справи, господарський суд вважає клопотання ліквідатора відсутнього боржника про необхідність оплати послуг ліквідатора банкрута обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.5,3-1п.6,32,40,52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс у справі №11/Б-1012 по Приватному сільськогосподарському підприємству "Промінь", вул. Вишнівецька, 29, м. Ланівці, Тернопільської області; ідентифікаційний код 05397953.

2. Приватне сільськогосподарське підприємство "Промінь", вул. Вишнівецька, 29, м. Ланівці, Тернопільської області; ідентифікаційний код 05397953 - ліквідувати як юридичну особу.

3. Грошові вимоги: Управління Пенсійного фонду України в Лановецькому районі Тернопільської області, вул. Грушевського,13, м. Ланівці, Тернопільської області в сумі 9 749,11 грн.; Лановецького відділення Збаразької МДПІ м. Ланівці, Тернопільської області в суму 56 988 грн. 49 коп.; Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Лановецькому та Шумському районах в суму 110 389 грн. 59 коп.; Лановецького відділення Шумської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в сумі 402 грн. 40 коп.; Лановецького РЦЗ в суму 7 347 грн. 62 коп. -вважати погашеними.

4. Лановецькому відділенню Збаразької МДПІ, Тернопільської області зняти з обліку Приватне сільськогосподарське підприємство "Промінь", вул. Вишнівецька, 29, м. Ланівці, Тернопільської області; ідентифікаційний код 05397953 як платника податків та відомості про зняття з обліку боржника як платника податків надіслати ліквідатору ОСОБА_1, вул. Кн. Острозького,60/17, м. Тернопіль та органу державної реєстрації банкрута.

5. Розмір оплати праці ліквідатора банкрута: Приватного сільськогосподарського підприємства "Промінь", вул. Вишнівецька, 29, м. Ланівці, Тернопільської області; ідентифікаційний код 05397953 - ОСОБА_1, вул. Кн. Острозького,60/17, м. Тернопіль; ліцензія серії АВ № 158332 від. 25.10.2006р., видана Державним департаментом з питань банкрутства, за здійснення ним своїх повноважень затвердити в розмірі двох мінімальних заробітних плат за три місяці роботи з 01 січня 2011 року по 31 березня 2011 року.

6. Стягнути з Управління Пенсійного фонду України в Лановецькому районі Тернопільської області, вул. Грушевського,13, м.Ланівці, Тернопільської області, ідентифікаційний код 21156396 на користь арбітражного керуючого ОСОБА_1, вул. Кн. Острозького,60/17, м. Тернопіль; ліцензія серії АВ № 158332 від. 25.10.2006р., видана Державним департаментом з питань банкрутства, р/р № 26003266106 в ТОД "ОСОБА_2 АВАЛЬ", МФО 338501, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 - 297 грн. 54 коп. оплати послуг ліквідатора.

Видати наказ.

7. Стягнути з Лановецького відділення Збаразької МДПІ м. Ланівці, Тернопільської області, ідентифікаційний код 34037599 на користь арбітражного керуючого ОСОБА_1, вул. Кн. Острозького,60/17, м. Тернопіль; ліцензія серії АВ № 158332 від. 25.10.2006р., видана Державним департаментом з питань банкрутства, р/р № 26003266106 в ТОД "ОСОБА_2 АВАЛЬ", МФО 338501, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 - 1 740 грн. 66 коп. оплати послуг ліквідатора.

Видати наказ.

8. Стягнути з Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Лановецькому та Шумському районах, вул. Грушевського,13, м. Ланівці, Тернопільської області на користь арбітражного керуючого ОСОБА_1, вул. Кн. Острозького,60/17, м. Тернопіль; ліцензія серії АВ № 158332 від. 25.10.2006р., видана Державним департаментом з питань банкрутства, р/р № 26003266106 в ТОД "ОСОБА_2 АВАЛЬ", МФО 338501, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 - 3 371 грн. 23 коп. оплати послуг ліквідатора.

Видати наказ.

9. Стягнути з Лановецького відділення Збаразької міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, вул. Незалежності, 20, м. Ланівці на користь арбітражного керуючого ОСОБА_1, вул. Кн. Острозького,60/17, м. Тернопіль; ліцензія серії АВ № 158332 від. 25.10.2006р., видана Державним департаментом з питань банкрутства, р/р № 26003266106 в ТОД "ОСОБА_2 АВАЛЬ", МФО 338501, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 - 12 грн. 42 коп. оплати послуг ліквідатора.

Видати наказ.

10. Стягнути з Лановецького районного центру зайнятості, вул. Незалежності, 43А, м. Ланівці, Тернопільської області на користь арбітражного керуючого ОСОБА_1, вул. Кн. Острозького,60/17, м. Тернопіль; ліцензія серії АВ № 158332 від. 25.10.2006р., видана Державним департаментом з питань банкрутства, р/р № 26003266106 в ТОД "ОСОБА_2 АВАЛЬ", МФО 338501, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 - 224 грн. 15 коп. оплати послуг ліквідатора.

Видати наказ.

11. Провадження у справі № 11/Б-1012 - припинити.

12. Ухвалу направити сторонам по справі; відділу державної виконавчої служби Лановецького районного управління юстиції, вул. Шкільна, 7, м. Ланівці; Відділу з питань державної реєстрації, державному реєстратору Лановецької РДА, м. Ланівці, вул. Незалежності, 19; Лановецькому відділенню Збаразької МДПІ м. Ланівці, Тернопільської області; Відділенню виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Лановецькому та Шумському районах, вул. Грушевського,13, м. Ланівці, Тернопільської області; Лановецькому відділенню Збаразької міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, вул. Незалежності, 20, м. Ланівці; Лановецькому районному центру зайнятості, вул. Незалежності, 43А, м. Ланівці, Тернопільської області; Сектору з питань банкрутства у Тернопільській області Державного департаменту з питань банкрутства, вул. Київська, 3а, м. Тернопіль; прокуратурі Лановецького району Тернопільської області, м.Ланівці Тернопільської області, вул..Незалежності, 34 та арбітражному керуючому ОСОБА_1, вул. Кн. Острозького,60/17, м. Тернопіль.

Суддя А.М. Сидорук

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення30.09.2011
Оприлюднено30.09.2015
Номер документу51126508
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/б-1012

Судовий наказ від 30.09.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Судовий наказ від 30.09.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Судовий наказ від 30.09.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Судовий наказ від 30.09.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Судовий наказ від 30.09.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 25.07.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 22.06.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 29.10.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Постанова від 14.11.2011

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Давид Л.Л.

Ухвала від 01.11.2011

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Давид Л.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні