Ухвала
від 08.10.2013 по справі 201/12247/13-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

справа № 201/12247/13-к

провадження № 1-кс/201/4031/2013

УХВАЛА

08 жовтня 2013 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська Галічий В.М., розглянувши клопотання слідчого в ОВС СВ СУ прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_1, погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 про дозвіл на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

08 жовтня 2013 року слідчий звернувся до суду з клопотанням погодженим з прокурором про дозвіл на проведення обшуку.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий посилався на те, що слідчим відділом слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42013040000000085 від 28 березня 2013 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 364 КК України.

В ході досудового розслідування було встановлено, що на території Дніпропетровської області організована протиправна фінансова схема з мінімізації податкових зобов'язань вітчизняних суб'єктів господарювання та легалізації коштів отриманих злочинним шляхом, за участю посадових осіб УПМ ДПС у Дніпропетровській області.

Крім того було встановлено, що під корупційним сприянням посадових осіб УПМ ДПС у Дніпропетровській області зареєстровані ряд підприємств, від поточних рахунків яких надходять безготівкові грошові кошти до В«конвертаційногоВ» центру. В бухгалтерії В«транзитнихВ» підприємств оформлюється документація, згідно з якою вказані кошти нібито витрачаються на закупку товарів у підприємств, що мають ознаки В«фіктивностіВ» та зареєстровані на підставних осіб з числа малозабезпеченої категорії населення. Надалі вказані кошти перераховуються на рахунки зазначених В«фіктивнихВ» підприємств, знімаються з їх розрахункових рахунків у касі банка готівкою та передаються клієнтам за винятком комерційної винагороди , яка становить певний відсоток від суми платежу. При цьому, співробітники УПМ ДПС у Дніпропетровській області, зловживаючи своїм службовим становищем надають послуги з реєстрації В«фіктивнихВ» підприємств, які задіяні в зазначеній схемі, сприяють в отриманні свідоцтва платника ПДВ, та приймають податкову звітність останніх без здійснення відповідного контролю. Також, за отриманими даними посадові особи ДПС України в Дніпропетровській області, використовуючи владні повноваження та маючи адміністративні функції, активно В«лобіюютьВ» послуги вказаних В«конвертаційнихВ» центрів серед підприємств реального діючого сектору економіки.

В ході досудового розслідування, та за матеріалами УДСБЕЗ у Дніпропетровській області встановлена схема пов'язаних підприємств: ТОВ В«ТрейдсортВ» (код 36840094); ТОВ В«БудтехпостачВ» (код 36840126); ПАТ В«ЗНВКІФ В«ІнноваціяВ» (код 35043996); ТОВ В«Спайк-ІнвестВ» (код 35542661); ТОВ В«КУА В«Авенір-ІнвестВ» (код 35266430); ТОВ В«ПроммашплюсВ» (код 36161803); ТОВ В«ІНТАЙМ ЛТДВ» код 35740542, ТОВ В«ПКП ІНТАЙМ ЛТДВ» код 37213803, ТОВ В«КОМКОР ТРАНСВ» код 37029884 та інші, які були задіяні в незаконних схемах безтоварних операцій, переведення в готівку грошових коштів та легалізації майна, отриманого злочинним шляхом.

Також було встановлено, що в приміщенні Дніпропетровському відділення АО В«ФІНРОСТБАНКВ» розташованому за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Казакова, 4 легалізовані грошові кошти видаються без ідентифікації особи, підтвердження їх походження, без належного банківського обліку та з іншими порушеннями. За вказаною адресою можуть знаходиться документи, грошові кошти і предмети також інших підприємств, створених фактичними власниками, які ведуть незаконну фінансово-господарську діяльність.

На підставі викладеного, слідчий для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, просив суд надати дозвіл на проведення обшуку в приміщенні Дніпропетровському відділенні АО В«ФІНРОСТБАНКВ» розташованому за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Казакова, 4, з метою відшукання і вилучення документів, предметів, грошових коштів, договорів, комп'ютерної техніки, журналів касового дня та інших документів, що відображають видачу готівкових грошових коштів та інших носіїв інформації, що свідчать про причетність вчинення кримінального правопорушення та можуть бути доказами під час судового розгляду.

Вивчивши матеріали вказаного кримінального провадження №42013040000000085, вважаю клопотання слідчого обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки дані, викладені у матеріалах кримінального провадження дають підстави для висновку, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення цього кримінального правопорушення, проведення зазначених слідчих дій є необхідним.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст.ст. 110, 234, 236, 309 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Дозволити слідчому в ОВС СВ СУ прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_1, проведення обшуку в приміщенні Дніпропетровському відділенні АО В«ФІНРОСТБАНКВ» розташованому за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Казакова, 4, з метою відшукання і вилучення документів, предметів, грошових коштів, договорів, комп'ютерної техніки, журналів касового дня та інших документів, що відображають видачу готівкових грошових коштів та інших носіїв інформації, що свідчать про причетність вчинення кримінального правопорушення та можуть бути доказами під час судового розгляду.

Доручити проведення обшуку, слідчим слідчої групи по кримінальному провадженню №42013040000000085.

Строк дії цієї ухвали 15 діб з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя В.М.Галічий

Дата ухвалення рішення08.10.2013
Оприлюднено26.09.2016
Номер документу51187741
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —201/12247/13-к

Ухвала від 08.10.2013

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Галічий В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні