Ухвала
від 30.03.2015 по справі 203/1864/15-к
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

30 березня 2015 року

Справа № 203/1864/15-к

1-кс/0203/677/2015

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 березня 2015 року Кіровський районний суд міста Дніпропетровська у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СЧ СВ Управління МВС України на Придніпровській залізниці ОСОБА_3 про проведення обшуку, заявлене в рамках кримінального провадження №12015042000000031, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України,-

в с т а н о в и в:

30 березня 2015 року слідчий за погодженням з прокурором звернувся до суду із клопотанням про проведення обшуку. В обґрунтування клопотання слідчий послався на те, що 26.02.2015 до слідчого відділу УМВС України на Придніпровській залізниці надійшла заява громадянина України ОСОБА_4 , щодо невстановлених осіб, які самовільно зайняли орендовану ним земельну ділянку, яка розташована в районі будинку АДРЕСА_1 та організували на ній майданчик для паркування транспортних засобів. Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_4 є директором Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «МДК-4». У користуванні ТОВ НВФ «МДК-4» перебуває земельна ділянка площею 0,0272 га, кадастровий номер 1210100000:01:018:0002, розташована по АДРЕСА_1 . Також встановлено, що на вищевказаній земельній ділянці невідомими особами проводиться діяльність з організації на ній майданчику для паркування транспортних засобів, зокрема встановлено будку в якій перебуває особа, що стягує з власників автомобілів плату за стоянку, що підтверджується фотознімками, які долучені до матеріалів клопотання. (а.с. 38-40) Вищевказане свідчить, що невідомими особами самовільно зайнято орендовану ТОВ НВФ «МДК-4» земельну ділянку розташовану по вул. Маршала Малиновського у районі будинку №34, чим спричинено значну шкоду її законному володільцю. Слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку на організованому невідомими особами майданчику для паркування транспортних засобів, розташованому за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Маршала Малиновського біля будинку № 34, з метою відшукання, речей і документів, які стали підставою для ведення господарської діяльності з утримання майданчику для паркування транспортних засобів по АДРЕСА_1 , а також осіб, які можуть буди причетних до вчинення даного правопорушення.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали поданого клопотання, вважає його таким, що підлягає задоволенню.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження, вищезазначене правопорушення зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 26 лютого 2015 року за №12015042000000031.

За змістом ч.1,2 ст.223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у кримінальному провадженні, крім того підставами для проведення слідчої (розшукової) дії, різновидом якої є проведення обшуку, є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ч.1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ним володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Враховуючи наведені положення кримінального процесуального законодавства та приймаючи до уваги, що є достатні підстави вважати, що на організованому невідомими особами майданчику для паркування транспортних засобів, розташованому за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Маршала Малиновського біля будинку №34, що підтверджується фотознімками, які долучені до клопотання (а.с. 38-40), можуть перебувати документи, які стали підставою для ведення господарської діяльності, та особи, які мають відношення до вчинення даного правопорушення, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 94, 110, 223, 233, 234-236, 369372 КПК України, слідчий суддя,-

у х в а л и в :

Надати слідчому СЧ СВ Управління МВС України на Придніпровській залізниці ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку, на організованому невідомими особами майданчику для паркування транспортних засобів, розташованому за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Маршала Малиновського біля будинку №34, з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування речей та документів, а саме: первинних документів, які стали підставою для ведення господарської діяльності з утримання майданчику для паркування транспортних засобів по АДРЕСА_1 , а саме: рішення міської ради, протоколи проведення конкурсу, конкурсної документації з пропозиціями претендента, договори про організацію та експлуатацію майданчику для паркування, актів прийому-передачі майданчику для паркування; книг обліку в`їзду/виїзду транспортних засобів на майданчик для паркування. схем розташування автотранспорту на майданчику для паркування; документи податкової та іншої звітності, які в обов`язковому порядку надаються до державних органів та установ для визначення бази та об`єкта оподаткування, а також свідчать про фактично проведені фінансово-господарські взаємовідносини, розрахунки у готівковій та безготівковій формі, розрахунки по банківській системі; документів, що свідчать про державну реєстрацію суб`єктів господарювання, якими здійснюється господарська діяльність на майданчику для паркування транспортних засобів по АДРЕСА_1 , а також трудових договорів чи цивільних угод на підставі яких використовується праця найманих робітників; штампів, печаток, факсиміле суб`єктів господарювання, якими здійснюється господарська діяльність на майданчику для паркування транспортних засобів.

Зобов`язати слідчого фіксувати процес проведення обшуку за допомогою засобів відеофіксації.

Ухвала підлягає виконанню протягом двадцяти днів.

Ухвала є остаточною й оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКіровський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення30.03.2015
Оприлюднено17.03.2023
Номер документу51191170
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —203/1864/15-к

Ухвала від 30.03.2015

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Маймур Ф. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні