Ухвала
від 30.12.2013 по справі 461/15709/13-к
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/15709/13-к

Провадження № 1-кс/461/6291/13

У Х В А Л А

30.12.2013 року м. Львів

слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова Юрків О.Р., з участю старшого слідчого Ангеленюк А.-М.Ю., розглянув клопотання старшого слідчого СВ Галицького РВ ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області ОСОБА_1-М.Ю. про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів , -

в с т а н о в и в :

старший слідчий СВ Галицького РВ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області ОСОБА_1-М.Ю. звернувся до суду з клопотанням у кримінальному провадженні №12013150050000488 від 19.02.2013 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.388 КК України погодженим прокурором прокуратури Галицького району м. Львова ОСОБА_2 про надання тимчасового доступу до оригіналів всіх документів щодо реєстрації, перереєстрації та ліквідації ТОВ «Донснаб-Захід», а також оригіналів податкових звітностей ТОВ «Гранум» з 26.11.2007 (код ЄДРПОУ: 32562266) у ДПІ Сокальського району Львівської області, що знаходиться за адресою: м.Сокаль, Львівська область, вул.Шептицького, 40.

Подане клопотання мотивує тим, що оригінали всіх документів щодо реєстрації, перереєстрації та ліквідації ТОВ «Гранум», а також оригінали податкових звітностей ТОВ «Гранум» мають важливе значення для встановлення обставин кримінального провадження та можуть бути використані як доказ у цьому кримінальному провадженні. Крім того, посилається на неможливість іншими способами встановити інформацію, яка міститься в даних документах.

Представник особи у володінні якої можуть перебувати відомості, доступ до яких просить надати у своєму клопотанні слідчий, на розгляд клопотання не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про місце, час та дату розгляду такого клопотання.

Зважаючи на вимоги ч.4 ст.163 КПК України вважаю можливим розглядати клопотання у відсутності представника особи, у володінні якої можуть знаходитись речі та документи, тимчасовий дозвіл на доступ до яких та можливість їхнього вилучення просить слідчий.

Заслухавши думку слідчого, який просить задовольнити подане клопотання, дослідивши матеріали клопотання та докази, додані до такого, приходжу до наступного висновку.

Частиною 6 ст.163 КПК України встановлено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п’ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв’язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Зважаючи на вказані вище обставини, те, що речі та документи, дозвіл на тимчасовий доступ до яких просить надати слідчий можуть знаходитися у ДПІ Сокальського району Львівської області, а також те, що вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, містять охоронювану законом таємницю та те, що іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів неможливо, приходжу до висновку, що клопотання підставне та його слід задовольнити.

Керуючись ст.ст. 162-166 КПК України, слідчий суддя,-

у х в а л и в :

клопотання старшого слідчого СВ Галицького РВ ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області ОСОБА_1-М.Ю. про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Зобов’язати ДПІ Сокальського району Львівської області (м.Сокаль, Львівська область, вул.Шептицького, 40) надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів, зокрема оригіналів всіх документів щодо реєстрації, перереєстрації та ліквідації ТОВ «Гранум», а також оригіналів податкових звітностей ТОВ «Гранум» за період часу з 26.11.2007 (код ЄДРПОУ: 32562266) старшому слідчому СВ Галицького РВ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області ОСОБА_1-М.Ю. та надати можливість вилучення таких документів та інформації.

Строк дії ухвали 1 (один) місяць з дня її постановлення.

Роз’яснити, що у випадку невиконання цієї ухвали, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку.

Контроль за виконанням ухвали покласти на старшого слідчого СВ Галицького РВ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області ОСОБА_1-М.Ю.

Ухвала остаточна, оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя О.Р.Юрків.

Дата ухвалення рішення30.12.2013
Оприлюднено01.10.2015
Номер документу51241005
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —461/15709/13-к

Ухвала від 30.12.2013

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні