Ухвала
від 24.09.2014 по справі 592/10103/14-к
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/10103/14-к

Провадження № 1-кс/592/3013/14

УХВАЛА

про надання дозволу на обшук

24 вересня 2014 року м.Суми

Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю начальника ВПМ СУ фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Сумській області ОСОБА_2 , розглянув клопотання слідчого з ОВС відділу кримінальних розслідувань СУ фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Сумській обласіт ОСОБА_3 про дозвіл на проведення обшуку за матеріалами досудового розслідування, внесеного до ЄРДР № 32014200000000119 від 18.09.2014 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 212 ч.3 КК України.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку слідчого ОСОБА_3 ,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий своє клопотання мотивує тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Сумській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні зареєстрованому в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 18.09.2014 за №32014200000000119 за фактами ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах службовими особами ТОВ «Темп СВ», за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.212 ч.3 КК України.

Досудовим розслідуванням по кримінальному провадженню встановлено, що службові особи ТОВ «Темп-СВ» (код 23997042, м. Суми) протягом 2013-2014 років здійснили фінансово-господарську діяльність з ПАТ «Конотопм`ясо» (код ЄДРПОУ 00444049, м. Конотоп) по експорту м`яса яловичини, які в адресу ТОВ «Темп-СВ» фактично не надходили, а із залученням комісіонера ПП «Комерційна фірма «Агроексім», (код 33322090, м. Конотоп), яке є пов`язаним з ПАТ «Конотопм`ясо» підприємством, по договорам комісії вивезені на експорт за межі України безпосередньо зі складських приміщень постачальника. Крім того, службові особи ТОВ «Темп-СВ» придбали протягом березня та травня 2014 року у ПП «Торгінвестгруп» (код 35347488, м. Київ) нетипову для своєї діяльності продукцію: 277,67 тонн олії соняшникової та 266,7 тонн соняшнику, яку в подальшому, експортували з «нульовою» ставкою податку на додану вартість в адресу компанії «Zotrimo Trading Limited», яка зареєстрована в офшорній юрисдикції: Keratsiniou 24, Flat/office 102 Lakatamia, 2314, Nicosia, Cyprus. Дії службових осіб ТОВ «Темп-СВ» за сприянням службових осіб ПАТ «Конотопм`ясо», ПП «Комерційна фірма «Агроексім», ПП «Торгінвестгруп» призвели до ненадходження в бюджет за період 2013-2014 років податків в особливо великих розмірах на суму близько 3млн.945тис.469,53грн.

Відповідно до реєстраційних даних основним видом діяльності ТОВ «Темп-СВ» являється оптова торгівля напоями.

В ході досудового розслідування по даному кримінальному провадженню встановлено, що службові особи ТОВ «Темп-СВ» використовуючи фінансові ресурси, що мають ознаки транзитних господарських операцій та фінансових потоків з ПП «Торгінвестгруп», ПАТ «Конотопм`ясо» та ПП «Комерційна фірма «Агроексім», спрямованих на отримання податкової вигоди при формуванні податкового кредиту провели операції з придбання та реалізації на експорт яловичини. Дані операції направлені на мінімізацію (зменшення) податкових зобов`язань платника податків без збільшення економічних вигод. При цьому зберігання та відвантаження на експорт здійснювалось без фізичного переміщення товару до ТОВ «Темп-СВ» та дані операції не пов`язані з господарською діяльністю як такі, що здійснені без мети отримання доходу. Застосування даної схеми службовими особами ТОВ «Темп-СВ» направлено на зменшення податкових зобов`язань зі сплати до бюджету ПДВ. Ці обставини підтверджують невластивість операцій для ТОВ «Темп-СВ», а також про той факт, що оформлення операцій з придбання невластивої продукції та реалізації її на експорт здійснювалось товариством без господарської мети, а лише з метою одержання безпідставної податкової вигоди у вигляді податкового кредиту з ПДВ, за рахунок якого мала зменшитись сума податку, яку підприємство повинно було сплатити від здійснення своєї основної діяльності.

Таким чином, встановлено, що службові особи ТОВ «Темп-СВ» фактично не здійснюючи експортних операцій, використали документи ПП «Торгінвестгруп», ПАТ «Конотопм`ясо» та ПП «КФ «Агроексім» для одержання безпідставної податкової вигоди у вигляді податкового кредиту з ПДВ, тим самим ухилились від сплати податків на суму близько 3млн.945тис.469,53грн.

У зв`язку з цим виникла необхідність дослідити обставини отримання олії соняшникової і соняшника від ПП «Торгінвестгруп» та їх реалізації, а також м`ясної продукції від ПАТ «Конотопм`ясо» та передачу її в адресу ПП «Комерційна фірма «Агроексім», її відвантаження з складських приміщень, оформлення та видачі необхідних для подальшого експорту посвідчень якості м`ясної продукції та актів експертиз, встановлення осіб представників ТОВ «Темп-СВ», які приймали участь у отриманні соняшникової олії і соняшника від ПП «Торгінвестгруп» та м`ясної продукції від ПАТ «Конотопм`ясо» та передачі її в адресу ПП «КФ «Агроексім».

Для цього необхідно дослідити первинні бухгалтерські документи ТОВ «Темп-СВ», а саме: документи первинного бухгалтерського та податкового обліку щодо отримання олії соняшникової та соняшника від ПП «Торгінвестгруп» та її реалізації в адресу компанії «Zotrimo Trading Limited», а також м`ясної продукції від ПАТ «Конотопм`ясо», та подальшого їх відвантаження в адресу ПП «КФ «Агроексім» для подальшого експорту до Російської Федерації, митного оформлення, за 2013-2014 роки, а також комп`ютерну техніку, яка використовувалась для складання документів і здійснення бухгалтерського та податкового обліку товариства, які знаходяться у адміністративних, господарських та складських приміщеннях підприємства.

Досудовим розслідуванням встановлено, що адміністративні, складські та господарські приміщення ТОВ «Темп-СВ», де зберігаються первинні документи бухгалтерського та податкового обліку товариства, комп`ютерна техніка, чорнові записи про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя вчинення кримінального правопорушення, знаходиться за адресою: м. Суми, вул. Лінійна, 15.

Таким чином, згідно зібраних матеріалів кримінального провадження є достатньо підстав вважати, що первинні документи бухгалтерського та податкового обліку, документи щодо придбання та реалізації олії соняшникової і соняшника, а також придбання та передачі для експорту м`ясної продукції, книги складського обліку, книги обліку посвідчень якості на м`ясну продукцію, актів експертиз на м`ясну продукцію товариства, комп`ютерна техніка, чорнові записи про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя вчинення кримінального правопорушення, знаходяться в адміністративних, складських та господарських приміщеннях ТОВ «Темп-СВ», яке знаходиться за адресою: м. Суми, вул. Лінійна, 15.

Встановлено, що відомості про право власності на будівлі адміністративного, складського та господарських приміщень, які знаходиться за адресою: м. Суми, вул. Лінійна, 15, за місцем реєстрації ТОВ «Темп-СВ» зареєстровано за товариством, що підтверджується інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо об`єкта нерухомого майна реєстраційної служби Сумського міського управління юстиції №27080897 від 21.09.2014.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просить його задовольнити.

Вислухавши думку слідчий, дослідивши матеріали клопотання, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки в клопотанні про проведення обшуку є матеріали, що свідчать, що у адміністративних, складських та господарських приміщеннях ТОВ «Темп-СВ» за адресою: м. Суми вул. Лінійна, 15, можуть знаходиться речі, що мають значення для досудового розслідування.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 234 КПК України,

У Х В А Л И В:

1. Надати дозвіл на проведення обшуку у адміністративних, складських та господарських приміщеннях ТОВ «Темп-СВ», що розташовані за адресою м. Суми вул. Лінійна, 15, право власності на які зареєстровано за ТОВ «Темп-СВ»

2. Мотиви застосування клопотання про надання дозволу на обшук у зв`язку з неможливістю в будь-який інший спосіб підтвердити вищевикладені обставини або їх остаточно спростувати.

3. Речі, для виявлення яких проводиться обшук відшукання і вилучення первинних документів бухгалтерського та податкового обліку за 2013-2014 роки, а також документів, які підтверджують придбання від ПП «Торгінвестгруп» олії соняшникової та соняшника і їх реалізацію в адресу «Zotrimo Trading Limited», яка зареєстрована в офшорній юрисдикції: Keratsiniou 24, Flat/office 102 Lakatamia, 2314, Nicosia, Cyprus, а також придбання від ПАТ «Конотопм`ясо» та передачу на експорт ПП «КФ «Агроексім» для подальшої реалізації в адресу суб`єктів господарської діяльності Російської Федерації м`ясної продукції, книги складського обліку, книги обліку перепусток, книги обліку посвідчень якості на м`ясну продукцію, актів експертиз на м`ясну продукцію товариства, комп`ютерну техніку, чорнові записи про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя вчинення кримінального правопорушення, а також інших документів та предметів, які свідчили б про вчинення службовими особами товариства кримінального правопорушення, пов`язаного з ухиленням від сплати податків, а також знарядь вчинення кримінального правопорушення.

4. Строк дії ухвали п`ятнадцять днів з дня постановлення ухвали.

5. Проведення обшуку доручити старшому слідчому з ОВС відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Сумській області ОСОБА_3 .

Ухвала слідчого судді не може бути оскаржена.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.09.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу51270920
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —592/10103/14-к

Ухвала від 24.09.2014

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Котенко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні