Постанова
від 15.03.2007 по справі 3/69-680
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

3/69-680

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"15" березня 2007 р.Справа № 3/69-680

 

 м. Тернопіль

Господарський суд Тернопільської області

у складі                

при секретарі судового засідання  

Розглянув справу

за позовом :  Головного Управління  юстиції у Тернопільській    області , м. Тернопіль вул. Грушевського,8

до відповідача : Зборівської районної Ради (код ЄДРПОУ 25348201), м. Зборів вул. Б. Хмельницького , 24 Тернопільської області

з участю представників сторін:

позивача :   Кушперук А.З. - представник по довіреності, відповідача: Парацій О.З. - представник по довіреності.

Суть справи : До господарського суду Тернопільської області поступила позовна заява Головного Управління юстиції у Тернопільській області , м. Тернопіль вул. Грушевського,8 до Зборівської районної Ради , м. Зборів вул. Б.Хмельницького ,24 Тернопільської області, в якій позивач просить визнати нечинним і скасувати рішення сесії Зборівської районної Ради №132 від 20.02.2004 року „По питанню спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Зборівського району" з моменту його винесення, як таке що прийняте всупереч чинного законодавства України.

Відповідач своїм конституційним правом на захист скористався.

Явку свого представника в судове засідання забезпечив.

Надав суду свій письмовий відзив на позов, в якому визнає позовні вимоги позивача обґрунтованими.

Представник відповідача пояснив суду , що протест прокурора Зборівського району, щодо скасування спірного рішення, було включено в порядок денний сесії районної ради, однак по даному питанню не було прийнято рішення, оскільки депутати районної ради утрималися від голосування.

В судовому засіданні присутнім представникам сторін роз'яснено їх процесуальні права та обов'язки, передбачені статтями 27, 28, 41, 49, 51, 130 Кодексу адміністративного судочинства України.

За відсутністю  клопотання сторін  технічна фіксація (звукозапис)  судового процесу не здійснювалася.

Розглянувши матеріали справи, додатково представлені документи, вислухавши представників сторін, суд встановив наступне:

20 лютого 2004 року на сесії Зборівської районної ради було прийняте рішення №132, яким колишнє приміщення Зборівського районного суду в м. Зборові по вул. Козацька , 49 (в даний час вул. Козацька ,17), було передано на баланс відділу освіти Зборівської районної державної адміністрації.

На підставі вказаного рішення відділ освіти Зборівської районної державної адміністрації передав колишнє приміщення Зборівського районного суду в м. Зборові по вул. Козацькій ,49  ( в даний час вул. Козацька ,17) - Зборівському будинку дитячої творчості, про що було складено відповідний акт  передачі.

Прокуратурою Зборівського району Тернопільської області було здійснено перевірку законності прийнятого рішення, і було встановлено, що воно прийняте з порушенням процедури голосування, оскільки його підтримали 43 депутати, більшість від загального складу ради складає 45 депутатів, а в протоколі сесії значиться 61 депутат.

Підрахунок голосів депутатів під час голосування не проводився ,  лічильна комісія не працювала.

На підставі викладеного прокурором Зборівського району Тернопільської області було винесено протест на вказане рішення, в якому вимагалося у районної ради скасувати дане рішення, як таке що незаконне.

26.08.2004 року протест прокурора Зборівського району був включений в порядок денний сесії районної ради, однак по ньому не було прийнято рішення, оскільки депутати утрималися від голосування.

У відповідності представлених документальних доказів, нерухоме майно - колишнє приміщення Зборівського районного суду знаходиться на балансі в позивача.

Враховуючи, що Зборівська районна рада розпорядилася майном ,яке було на балансі позивача, прийняла незаконне рішення, що прийняте в порушення процедури прийняття рішень на сесії ,чим порушено Закон України „Про місцеве самоврядування в Україні", і відповідач в судовому засіданні визнає позовні вимоги позивача обґрунтованими, а тому позовні вимоги позивача щодо визнання нечинним і скасування рішення сесії Зборівської районної Ради №132 від 20.02.2004 року „По питанню спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Зборівського району" з моменту його винесення, як таке що прийняте всупереч  чинного законодавства України, документально обґрунтовані і підлягають задоволенню.

В порядку ст. ст. 97, 98  Кодексу адміністративного судочинства України ,  судові витрати покладаються на позивача , як ініціатора позову.

Керуючись ст. ст. 27, 28, 29, 46, 49, 50, 51, 69, 70, 71, 79, 80, 86, 94, 97, 98, 152, 158, 159, 160, 161, 162 Кодексу Адміністративного судочинства України , Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні", Законом України „Про прокуратуру", суд

ПОСТАНОВИВ:

1.Позов задовольнити.

2. Визнати нечинним і скасувати рішення сесії Зборівської районної Ради №132 від 20.02.2004 року „По питанню спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Зборівського району" з моменту його винесення, як таке що прийняте всупереч чинного законодавства України.

3. Постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження. На постанову суду сторони мають право подати заяву про апеляційне її оскарження протягом десяти днів з дня складення постанови в повному обсязі до адміністративного суду апеляційної інстанції ,а протягом 20 днів після подання заяви подати апеляційну скаргу.

4. Постанову направити сторонам по справі.

 

Суддя                                                                                                    

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення15.03.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу512746
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/69-680

Постанова від 15.03.2007

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні