Ухвала
від 11.06.2013 по справі 554/7233/13-к
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 11.06.2013 Справа № 554/7233/13-к

Провадження № 1-КС/554/2105/2013

УХВАЛА

Іменем України

11.06.2013 року м. Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави Тімошенко Н.В.

при секретарі судового засідання - Битко О.М.,

за участю слідчого відділу розслідування злочинів лінії карного розшуку СУ УМВС України в Полтавській області лейтенанта міліції ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Полтаві клопотання старшого слідчого СУ УМВС України в Полтавській області старшого лейтенанта міліції ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення,

встановила:

Старший слідчий СУ УМВС України в Полтавській області старший лейтенант міліції ОСОБА_2 звернувся до суду із клопотанням про тимчасовий доступ та вилучення документів, посилаючись на те, що ним проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12013180070000030, зареєстрованому у ЄРДР 23.01.2013.

У ході досудового розслідування установлено, що протягом 2011-2012 р.р. службові особи СВК В«Молоко-МиргородВ» , маючи умисел на заволодіння бюджетними коштами, у вигляді ПДВ з реалізації сільськогосподарської продукції, фактично не являючись сільськогосподарським товаровиробником, з метою легалізації такого статусу, зареєструвалися у виконавчому комітеті Миргородської міської ради, та подали до Миргородської об'єднаної МДПІ заяву про реєстрацію сільськогосподарського підприємства як суб'єкта спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість та отримали відповідне свідоцтво. Після чого, упродовж 2011-2012 р.р., не маючи власних чи орендованих потужностей для виробництва молока та без проведення атестації виробництва, проводили закупівлю молока у населення, транспортували і охолоджували його, та реалізовували підприємствам, які виробляють молочну продукцію, як власно вироблене молоко. Внаслідок таких дій службових осіб СВК В«Молоко-МиргородВ» на спеціальний рахунок товариства незаконно перераховано 363 471 грн.

Також у ході розслідування було встановлено, що СВК В«Молоко-МиргородВ» (ЄДРПОУ 37391476) офіційно зареєстрований Державним реєстратором Апарату Сквирської РДА за адресою: м. Сквира Київської області, вул. Леніна, 22., кв. 4. На даний час виникла необхідність у дослідженні оригіналів документів реєстраційної справи СВК В«Молоко-МиргородВ» , яка на даний час знаходиться у Державного реєстратора Апарату Сквирської РДА за адресою: м. Сквира Київської області, вул. Богачевського, 28.

Слідчий клопотання підтримав.

У судове засідання Державний реєстратор Апарату Сквирської РДА не з'явився, будучи належним чином повідомленим про час і місце слухання справи, причини своєї неявки суду не повідомив.

Згідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 4, ч. 5, ч. 7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе про наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, бо таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей.

Ураховуючи те, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, оскільки відомості, які в них містяться можуть бути використані як докази, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання в частині тимчасового доступу до документів.

Однак, ураховуючи те, що слідчим не було доведено про наявність достатніх підстав вважати, що без вилучення вказаних документів існує реальна загроза їх зміни або знищення, слідчий суддя приходить до висновку про відмову у задоволенні клопотання у цій частині.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя

ухвалила:

Надати слідчому відділу розслідування злочинів лінії карного розшуку СУ УМВС України в Полтавській області лейтенанту міліції ОСОБА_1 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів реєстраційної справи СВК В«Молоко-МиргородВ» (ЄДРПОУ 37391476), яка на даний час знаходиться у Державного реєстратора Апарату Сквирської РДА за адресою: м. Сквира Київської області, вул. Богачевського, 28.

Зобов'язати слідчого відділу розслідування злочинів лінії карного розшуку СУ УМВС України в Полтавській області лейтенанта міліції ОСОБА_1 пред'явити Державному реєстратору Апарату Сквирської РДА оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали - 1 місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_3

Дата ухвалення рішення11.06.2013
Оприлюднено01.10.2015
Номер документу51309070
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення

Судовий реєстр по справі —554/7233/13-к

Ухвала від 11.06.2013

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні