Ухвала
від 10.10.2014 по справі 760/22021/14-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №1-кс/760/6140/14

760/22021/14-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 жовтня 2014 року слідчий суддя Солом`янського районного суду міста Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого 2-го ВКР СУ ФР ДПІ у Солом`янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням із старшим прокурором прокуратури Соломянського району м. Києва ОСОБА_4 про проведення обшуку в рамках досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32014100090000136 від 05.08.2014 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.212 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшло зазначене клопотання, підтримуючи яке слідчий зазначив, що слідчим СУ ФР ДПІ у Солом`янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві розслідується кримінальне провадження за №32014100090000136 від 05.08.2014 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.212 КК України.

Згідно матеріалів ОУ ДПІ у Солом`янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві (рапорт вх. 858/вн від 05.08.2014 року) встановлено, що службові особи ТОВ «Укр-Клімат» (код ЄДРПОУ 38419570), в період 2014 року, шляхом не відображення по бухгалтерському та податковому обліках підприємства придбання та реалізацію товарно-матеріальних цінностей імпортного походження, які завозяться на митну територію України з порушенням норм митного та податкового законодавства, ухилились від сплати податку на додану вартість на загальну суму 750 000 грн.

Так, встановлено, що ТОВ «Укр-Клімат» перебуває на обліку в ДПІ у Солом`янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві, та має стан 0 (платник податків за основним місцем обліку). Основним видом діяльності зазначеного підприємства є оптова торгівля побутовими електротоварами й електронною апаратурою побутового призначення для приймання, записування, відтворювання звуку й зображення. Податкова адреса підприємства, відповідно до свідоцтва про державну реєстрацію, - м. Київ, Солом`янський район, пр-т Космонавта Комарова, буд. 42, корпус Ж, кв. 2. Директором ТОВ «Укр-Клімат» являється громадянка ОСОБА_5 (і.н. НОМЕР_1 ).

В ході здійснення досудового розслідування було встановлено, що ТОВ «Укр-Клімат» здійснювало реалізацію товарно-матеріальних цінностей торгової марки «Dimlex» (Ірландія), а саме: електрокамінів, камінокомплектів, біокамінів, чугунних топок, та аксесуарів до них. Однак, відповідно інформації, отриманої з Київської митниці Міндоходів, митні оформлення товарів торгової марки «Dimplex» у 2013 - 2014 році даним підприємством не здійснювались, що свідчить про незаконність ввезення на митну територію України зазначених товароматеріальних цінностей.

В подальшому встановлено, що продаж даних ТМЦ здійснюється на адресу фізичних осіб та підприємств, що займаються торгівлею побутовими електротоварами та електронною апаратурою в мережі магазинів. Розрахунок за придбання вище вказаної продукції здійснюється лише у готівковій формі в іноземної валюти (долари США та євро), без відображення зазначених операцій в бухгалтерському та податковому обліках підприємств.

Згідно рапорту вх. №858/вн від 05.08.2014 встановлено, що головним бухгалтером ТОВ «Укр-Клімат» являється громадянка ОСОБА_6 (іпн. НОМЕР_2 ), яка зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1 . До її функціональних обов`язків входить ведення фінансово-господарської документації, подача звітності до ДПІ, а також ведення «чорної» бухгалтерії, що не відображається в звітності підприємства. Дана інформація підтверджується відомостями, отриманими в ході проведення відповідних оперативно-технічних заходів співробітниками ОУ ДПІ у Солом`янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві. Відповідно до довідки №37786( И-2014) від 28.07.2014 наданої Київським міським БТІ та реєстрації права власності на об`єкти нерухомого майна, встановлено, що 2/5 частини житлового приміщення за адресою: АДРЕСА_2 , на праві власності зареєстрована на ім`я ОСОБА_6 .

Враховуючи вище викладене, на даний момент виникла необхідність у проведені обшуку за фактичною адресою проживання головного бухгалтера ТОВ «Укр-Клімат» (код ЄДРПОУ 38419570) ОСОБА_6 , а саме: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та подальшого вилучення зазначених вище речей та документів, оскільки іншим способом здобути дані докази не можливо.

Відповідно до ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів не здійснювалось.

Слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно ч. 1 ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, приходжу до висновку, що клопотання сторони кримінального провадження, старшого слідчого 2-го ВКР СУ ФР ДПІ у Солом`янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві ОСОБА_3 про проведення обшуку підлягає задоволенню, оскільки є достатні підстави вважати що за вказаною адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитись оригінали фінансово-господарських документів, що свідчать про придбання та реалізацію даних ТМЦ, які можуть зберігатися як в паперовому вигляді так і в електронному на відповідних комп`ютерних та цифрових носіях інформації, печатки та електронні засоби дистанційного управління рахунками підприємств, які мають ознаки фіктивності, та не зареєстровані за вказаною адресою і тому не повинні здійснювати там господарську діяльність, однак використовувались в даній злочинній схемі, та інше. Дані речі та документи мають важливе доказове значення в рамках здійснення досудового розслідування, оскільки містять відомості, які дадуть можливість відповідно до ч. 2 ст. 9 КПК України всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, виявити як ті обставини, що викривають, так і ті, що виправдовують причетних до злочину осіб, обставини, що пом`якшують чи обтяжують покарання, надати їм належну правову оцінку та забезпечити прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, а також з метою притягнення до відповідальності винних осіб в міру своєї вини.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 233-236, 309, 369-372 КПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання - задовольнити.

Надати старшому слідчому 2-го ВКР СУ ФР ДПІ у Солом`янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку в житловому приміщені за адресою: АДРЕСА_1 , де фактично проживає головний бухгалтер ТОВ «Укр-Клімат» (код ЄДРПОУ 38419570) ОСОБА_6 , з метою відшукання та вилучення оригіналів фінансово-господарських документів, що свідчать про придбання та реалізацію даних ТМЦ, тобто договори, специфікації та додатки до них, акти приймання-передачі майна, акти виконаних робіт, податкові накладні, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, прибуткові накладні, звіти, платіжні доручення, рахунки-фактури, сертифікати якості та відповідності, документи листування та інші бухгалтерські документи; комп`ютерної техніки, електронних та цифрових носіїв інформації, що можуть зберігати відомості щодо вказаних операцій; грошових коштів, здобутих злочинним шляхом; печатки підприємств, які мають ознаки фіктивності.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.10.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу51320400
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в рамках досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32014100090000136 від 05.08.2014 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.212 КК України

Судовий реєстр по справі —760/22021/14-к

Ухвала від 10.10.2014

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні