Ухвала
від 19.09.2014 по справі 668/13044/14-к
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХЕРСОНА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа №668/13044/14-к

19.09.2014 року слідчий суддя Суворовського районного суду м.Херсона ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого, розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС СУ УМВС України в Херсонській області ОСОБА_3 за кримінальним провадженням № 42014100070000114, про арешт майна

В С Т А Н О В И В :

Відповідно до клопотання та доданих матеріалів, Слідчим управлінням УМВС України в Херсонській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42014100070000114, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст.358 КК України.

Досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні встановлено, що 15.09.2008 в м. Херсоні службові особи ТОВ «Зерновий термінал «УКРКАЗЕКСПОРТАСТИК», з метою заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, шляхом обману, який виразився у переконанні представників ДП «Херсонський річковий порт» АСК «Укррічфлот» у вигідності та необхідності укладення та підписання між ДП «Херсонський річковий порт» АСК «Укррічфлот» та ТОВ «Зерновий термінал «УКРКАЗЕКСПОРТАСТИК» договору про надання послуг, заздалегідь не маючи наміру у подальшому виконувати умови договору в частині оплати наданих послуг, уклали з ДП «Херсонський річковий порт» АСК «Укррічфлот» (правонаступником якого є ПАТ «Судноплавна компанія «Укррічфлот») договір про надання послуг. У подальшому, на протязі 2013 року службові особи ТОВ «Зерновий термінал «УКРКАЗЕКСПОРТАСТИК» умисно, з корисливих мотивів, не виконували умови зазначеного договору в частині здійснення оплати за надані послуги, чим завдали ПАТ «Судноплавна компанія «Укррічфлот» шкоду в особливо великому розмірі на загальну суму 2 075 033,37 гривень.

15.09.2014 у вказаному кримінальному провадженні ПАТ «Судноплавна компанія «Укррічфлот» до слідчого управління надано цивільний позов про стягнення з ТОВ «Зерновий термінал «УКРКАЗЕКСПОРТАСТИК» завданої матеріальної шкоди.

Слідчий звернувся до суду з даним клопотанням, у якому просить накласти арешт на майно яке є власністю ТОВ «Зерновий термінал «УКРКАЗЕКСПОРТАСТИК», з метою забезпечення можливості відшкодування матеріальної шкоди завданої ПАТ «Судноплавна компанія «Укррічфлот».

За матеріалами клопотання маються докази, які у достатньої мірі вказують на наявність обґрунтованої підозри у вчиненні службовими особами ТОВ «Зерновий термінал «УКРКАЗЕКСПОРТАСТИК» вказаного кримінального правопорушення.

Вартість майна, яке належить арештувати є відносно співмірною із розміром шкоди, завданою кримінальним правопорушенням.

Зазначене майно належить підозрюваному, що підтверджується доданими до клопотання довідками з Реєстру прав власності на нерухоме майно.

Таким чином, клопотання підлягає задоволенню, оскільки арешт зазначеного в клопотанні майна є способом забезпечення відшкодування завданої шкоди (збитку).

Керуючись ст.ст. 40, 131, 132, 167, 170-173 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого - задовольнити.

Накласти арешт на майно, яке є власністю ТОВ «Зерновий термінал «УКРКАЗЕКСПОРТАСТИК» (ідентифікаційний код - 35219580), а саме на будівлі та споруди зернового елеватору потужністю 35 тис. тон, розташовані за адресою: м. Херсон, Одеська площа, 6.

Заборонити службовим особам ТОВ «Зерновий термінал «УКРКАЗЕКСПОРТАСТИК» розпоряджатися, а саме укладати будь які угоди по відчуженню вказаного майна;

Зобов`язати слідчого передати дану ухвалу для виконання до реєстраційних служб накладення обтяжень на майно, державної виконавчої служби та інших.

Копію даної ухвали надсилати слідчому, прокурору, ТОВ «Зерновий термінал «УКРКАЗЕКСПОРТАСТИК», іншим заінтересованим особам не пізніше наступного робочого дня після її постановлення.

Роз`яснити особам, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, їх право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Особи, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна мають право заявити клопотання про скасування арешту майна.

На ухвалу може бути подана апеляція до Апеляційного суду Херсонської області:

- особами, які були присутніми при розгляді клопотання протягом п`яти діб з дня її оголошення;

- особами, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна протягом п`яти діб з дня відмови їм в їх клопотанні про скасування арешту майна повністю або частково.

СуддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.09.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу51337430
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна

Судовий реєстр по справі —668/13044/14-к

Ухвала від 19.09.2014

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Херсона

Зубов О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні