Постанова
від 27.03.2007 по справі 16/88-ап-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16/88-АП-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

27.03.2007                                                           Справа № 16/88-АП-07

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Немченко Л.М. при секретарі Горголь О.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу              

за позовом Прокурора Цюрупинського району Херсонської області в інтересах держави в особі Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Цюрупинської районної виконавчої дирекції, м.Цюрупинськ Херсонської області

до Відкритого акціонерного товариства "Семеновод", с.Мирне Цюрупинськогорайону Херсонської області  

про  стягнення 1800 грн. 24 коп.

за участю:

Прокурора Херсонської обласної прокуратури - Павленко І.В.

представників сторін:  

від позивача: Оліна Г.О., дов. № 4/07 від 03.01.2007р.- директор.  

від відповідача: Лукашкова І.В., дов. б/н від 27.03.07 - головний бухгалтер.

          Прокурор Цюрупинського району Херсонської області в інтересах держави в особі Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Цюрупинської районної виконавчої дирекції (позивач) звернувся до суду з позовом про стягнення з відкритого акціонерного товариства "Семеновод" (відповідач)  заборгованості по страховим внескам в сумі 1800 грн. 24 коп.

          Прокурор позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

          Позивач позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

          Відповідач з позовними вимогами погоджується, заборгованість визнає в повному обсязі та у зв'язку з тяжким матеріальним становищем просить відстрочити виконання судового рішення до 01 серпня 2007р.

          Розглянувши матеріали справи, заслухавши прокурора та представників сторін, суд

          

в с т а н о в и в:

          Цюрупинська районна виконавча дирекція обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є державною установою. Основним видом діяльності Фонду є реалізація державної політики в галузі соціального забезпечення населення у тому числі право на забезпечення  у випадку повної, часткової або тимчасової втрати працездатності.

          ВАТ "Семеновод" зареєстровано в Цюрупинській районній виконавчій дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в червні 2002р. за №155 і згідно зі ст. 22 Закону України 2240-III від 18.10.2001р. "Про загальнообов'якове державне соціальне страхування та витратами зумовленими народженням та похованням" є платником страхових внесків до Фонду.

          Згідно ст. 23 вищевказаного Закону страхувальники - роботодавці сплачують страхові внески один раз на місяць - у день встановлений для одержання в установах банків  на кошти оплату праці працівників за відповідний період.

          Відповідно до ст. 30 цього ж Закону страхувальник несе відповідальність за несвоєчасну  сплату та неповну сплату страхових внесків, а також за порушення порядку використання  страхових внесків.

          Згідно звіту за 2006р. про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язані з загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності зданого відповідачем до Цюрупинської районної виконавчої дирекції Херсонського  обласного відділення  Фонду соціального страхування  з тимчасової втрати працездатності, підприємство має заборгованість  за 2006р. в сумі 1800 грн. 24 коп.

          Несплата внесків погрожує інтересам держави, оскільки за рахунок страхових внесків до Фонду формується цільовий централізований страховий фонд, кошти якого направляються на матеріальне забезпечення громадян у зв'язку з втратою працездатності (включаючи догляд за хворою дитиною, дитиною-інвалідом, хворим членом сім'ї), вагітності та пологів, догляду за малолітньою дитиною, частковою компенсацією витрат пов'язаних із народженням дитини, смертю застрахованої особи або членів її сім'ї, а також надання соціальних послуг за рахунок бюджету Фонду, що формується шляхом сплати страхових внесків власником або уповноваженим ним органом, громадянами, а також з інших джерел.

          Відповідач не надав доказів добровільної сплати суми боргу.

          Відповідач  звернувся до суду з клопотанням про надання відстрочки виконання постанови до 01 серпня 2007р. в зв'язку з тяжким фінансовим становищем товариства. Прокурор та позивач не заперечували проти надання відстрочки.

Відповідно до ст.263 КАСУ за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення сторона виконавчого провадження може звернутись до суду із заявою про відстрочення або розстрочення виконання судового рішення.

          Суд дійшов висновку про задоволення клопотання відповідача та надає   відстрочку виконання постанови до 01 серпня 2007р..

          На підставі викладеного суд дійшов висновку, що позовні вимоги позивачем доведені та підлягають задоволенню в повному обсязі.

          Керуючись ст.160-163,254, 263 Кодексу адміністративного судочинства України

постановив:

          1. Позовні вимоги задовольнити в повному обсязі.

          2. Стягнути з відкритого акціонерного товариства "Семеновод" (с.Мирне, Цюрупинського району, Херсонської області, вул. Миру, р/р 260052612 в обласній дирекції "Райффайзен банк Аваль" м.Херсон, МФО 352093, код ЄДРПОУ 04833375) на користь Цюрупинської районної виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (м.Цюрупинськ, Херсонської області, вул. Комунарів,59-а, р/р 25607175 в ХОД АППБ "Аваль" м.Херсон, МФО 352093, код ЄДРПОУ 25607175) заборгованості  по страховим внескам в сумі 1800 грн. 24 коп.

          3. Надати відстрочку виконання постанови до 01 серпня 2007р.

          4. Виконавчий лист видати після набрання постановою законної сили та звернення заінтересованої особи з відповідною заявою.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

                     Суддя                                                                  Л.М. Немченко

Дата ухвалення рішення27.03.2007
Оприлюднено28.08.2007

Судовий реєстр по справі —16/88-ап-07

Постанова від 27.03.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Немченко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні