Ухвала
від 23.09.2015 по справі 805/2954/15-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про зупинення провадження у справі

23 вересня 2015 року Справа № 805/2954/15-а

приміщення суду за адресою: 84112, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Олішевська В.В., при секретарі судового засідання Ступар Ю.О., розглянувши адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Донтехексперт» м. Маріуполь

до відповідача: Жовтневої об'єднаної державної податкової інспекції м. Маріуполь Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області

про: визнання неправомірними дії Жовтневої об'єднаної державної податкової інспекції м. Маріуполь Головного управління Міндоходів у Донецькій області щодо внесення змін (коригування) до всіх інформаційних баз органів державної фіскальної служби України, в тому числі, до підсистеми електронної бази автоматизованої інформаційної системи «Податковий блок» - «Детальна інформація по платнику ПДВ щодо результатів автоматизованого співставлення податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів» та до облікової картки платника податків в розрізі контрагентів показників податкового зобов'язання та податкового кредиту Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково - виробниче підприємство «Донтехексперт» за період вересень, жовтень та листопад 2014 року на підставі довідки Жовтневої об'єднаної державної податкової інспекції м. Маріуполя Головного управління Міндоходів у Донецькій області № 921/05-81-22-02/3070165 від 07.05.2015 року, зобов'язання Жовтневу об'єднану державну податкову інспекцію м. Маріуполя Головного управління Міндоходів у Донецькій області відновити в усіх інформаційних базах органів державної фіскальної служби України, в тому числі, у підсистемі електронної бази автоматизованої інформаційної системи «Податковий блок» - «Детальна інформація по платнику ПДВ щодо результатів автоматизованого співставлення податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів» та в обліковій картці платника податків показники податкового зобов'язання і податкового кредиту Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Донтехексперт»за період вересень, жовтень та листопад 2014 року відповідно до податкових декларацій з податку на додану вартість за вказаний період

за участю

представників сторін:

від позивача: ОСОБА_1 - за довір.,

від відповідача: не з'явився.

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Донтехексперт» м. Маріуполь, звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Жовтневої об'єднаної державної податкової інспекції м. Маріуполь Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області про визнання неправомірними дії Жовтневої об'єднаної державної податкової інспекції м. Маріуполь Головного управління Міндоходів у Донецькій області щодо внесення змін (коригування) до всіх інформаційних баз органів державної фіскальної служби України, в тому числі, до підсистеми електронної бази автоматизованої інформаційної системи «Податковий блок» - «Детальна інформація по платнику ПДВ щодо результатів автоматизованого співставлення податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів» та до облікової картки платника податків в розрізі контрагентів показників податкового зобов'язання та податкового кредиту Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково - виробниче підприємство «Донтехексперт» за період вересень, жовтень та листопад 2014 року на підставі довідки Жовтневої об'єднаної державної податкової інспекції м. Маріуполя Головного управління Міндоходів у Донецькій області № 921/05-81-22-02/3070165 від 07.05.2015 року, зобов'язання Жовтневу об'єднану державну податкову інспекцію м. Маріуполя Головного управління Міндоходів у Донецькій області відновити в усіх інформаційних базах органів державної фіскальної служби України, в тому числі, у підсистемі електронної бази автоматизованої інформаційної системи «Податковий блок» - «Детальна інформація по платнику ПДВ щодо результатів автоматизованого співставлення податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів» та в обліковій картці платника податків показники податкового зобов'язання і податкового кредиту Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Донтехексперт» за період вересень, жовтень та листопад 2014 року відповідно до податкових декларацій з податку на додану вартість за вказаний період.

Представник позивача у судовому засідання заявив клопотання про зупинення провадження по справі, в зв'язку з необхідністю витребування у Жовтневої об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області облікової картки платника податків за період вересень - листопад 2014 року та для надання додаткових доказів по справі, та просив зупинити до отримання витребуваних судом документів у відповідача.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, через канцелярію суду надав клопотання про розгляд справи без участі представника відповідача.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 156 КАС України суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Розглянувши клопотання представника позивача, суд приходить до висновку, що провадження у справі необхідно зупинити до отримання судом від Жовтневої об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області облікової картки платника податків за період вересень - листопад 2014 року.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 156, 158, 159, 160, 165 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Зупинити провадження у справі в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Донтехексперт» м. Маріуполь до Жовтневої об'єднаної державної податкової інспекції м. Маріуполь Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області про визнання неправомірними дії Жовтневої об'єднаної державної податкової інспекції м. Маріуполь Головного управління Міндоходів у Донецькій області щодо внесення змін (коригування) до всіх інформаційних баз органів державної фіскальної служби України, в тому числі, до підсистеми електронної бази автоматизованої інформаційної системи «Податковий блок» - «Детальна інформація по платнику ПДВ щодо результатів автоматизованого співставлення податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів» та до облікової картки платника податків в розрізі контрагентів показників податкового зобов'язання та податкового кредиту Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково - виробниче підприємство «Донтехексперт» за період вересень, жовтень та листопад 2014 року на підставі довідки Жовтневої об'єднаної державної податкової інспекції м. Маріуполя Головного управління Міндоходів у Донецькій області № 921/05-81-22-02/3070165 від 07.05.2015 року, зобов'язання Жовтневу об'єднану державну податкову інспекцію м. Маріуполя Головного управління Міндоходів у Донецькій області відновити в усіх інформаційних базах органів державної фіскальної служби України, в тому числі, у підсистемі електронної бази автоматизованої інформаційної системи «Податковий блок» - «Детальна інформація по платнику ПДВ щодо результатів автоматизованого співставлення податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів» та в обліковій картці платника податків показники податкового зобов'язання і податкового кредиту Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Донтехексперт» за період вересень, жовтень та листопад 2014 року відповідно до податкових декларацій з податку на додану вартість за вказаний період до отримання від Жовтневої об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій облікової картки платника податків

2. Позивачу визначитися з позовними вимогами; надати первинні документи по взаємовідсинам з ТОВ «Трм - груп», ТОВ «Укрреммаш», ТОВ «ТД «Вавілон», ТОВ «Ломпи», ТОВ «ЕС Індустрія» за період вересень - листопад 2014 року; надати письмові пояснення та докази по яким контрагентами позивача та на які суми було здійснено коригування показників податкової звітності за період вересень - листопад 2014 року, а також надати первинні документи по взаємовідносинам з іншими контрагентами.

3. Відповідачу надати облікову картку платника податків за спірний період вересень - листопад 2014 року.

4. Явка представників сторін у судове засідання є обов'язковою.

5. Ухвалу може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції.

6. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Олішевська B.В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.09.2015
Оприлюднено02.10.2015
Номер документу51350564
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/2954/15-а

Постанова від 05.10.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська B.В.

Ухвала від 16.09.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська B.В.

Ухвала від 16.09.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська B.В.

Ухвала від 23.09.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська B.В.

Ухвала від 27.07.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська B.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні