Постанова
від 05.10.2011 по справі 2а-7287/11/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Миколаївський окружний адміністративний суд вул. Заводська, 11, м. Миколаїв, 54002

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Миколаїв

14:15

05.10.2011                                                                                 Справа № 2а-7287/11/1470

          Миколаївський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Мельника О. М. за участю секретаря судового засідання ЗощакаВ.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за поданням Первомайської об'єднаної державної податкової інспекції Миколаївської області, вул. Дзержинського, 18, м. Первомайськ, Миколаївська область, 55213

до Відкритого акціонерного товариства "Автотранс "Голта", вул. Одеська, 78, м. Первомайськ, Миколаївська область, 55200

простягнення коштів за податковим боргом в сумі 1176,96 грн.,

В С Т А Н О В И В:

До Миколаївського окружного адміністративного суду надійшло подання Первомайської об'єднаної державної податкової інспекції Миколаївської області (стягувач) до відкритого акціонерного товариства "Автотранс "Голта" (відповідач) про стягнення коштів за податковим боргом в сумі 1176,96 грн.

Відповідно до ст. 1833 ч. 7 КАС України, розгляд подання відбувається за участю органу державної податкової служби, що його вніс, та платника податків, стосовно якого його внесено. Неявка сторін у судове засідання не перешкоджає розгляду подання.

          Відповідач в судове засідання не прибув, свого представника не направив, про причини неприбуття не повідомив, заяву про розгляд справи за його відсутності не надав, заперечень проти позову не подав.

Враховуючи те, що відповідач був повідомлений належним чином про дату, час і місце судового розгляду, суд розглянув справу за відсутності представника відповідача.

Відповідно до ч.1 ст. 41 КАС України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалась в зв`язку з неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі.

Заборгованість відповідача складає 1176,96 грн. з земельного податку з юридичних осіб за серпень 2011 року, що підтверджується декларацією від 29.01.2011.

Відповідно до ст. 286 п. 286.2. Податкового кодексу України, платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і до 1 лютого поточного року подають відповідному органу державної податкової служби за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою у порядку, передбаченому статтею 46 цього Кодексу, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Подання такої декларації звільняє від обов'язку подання щомісячних декларацій. При поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею подається довідка (витяг) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки, а надалі така довідка подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі.

Відповідно до ст. 287 п. 287.1. Податкового кодексу України, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Відповідно до ст. 287 п. 287.3. Податкового кодексу України, податкове зобов'язання щодо плати за землю, визначене у податковій декларації на поточний рік, сплачується рівними частками власниками та землекористувачами земельних ділянок за місцезнаходженням земельної ділянки за податковий період, який дорівнює календарному місяцю, щомісяця протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) місяця.

05.04.2011 відповідачу було вручено податкову вимогу № 17 від 28.03.2011. Відповідно до п. 59.5 ст. 59 Податкового кодексу України у разі коли у платника податків, якому надіслано (вручено) податкову вимогу, сума податкового боргу збільшується, погашенню підлягає вся сума податкового боргу такого платника податку, що виник після надіслання (вручення) податкової вимоги.

Згідно ст. 95 п. 95.1. Податкового кодексу України, орган державної податкової служби здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності - шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі.

Відповідач повинен був сплатити заборгованість по вищезазначеному податку, яку він в повному розмірі не сплатив, доказів сплати суду не надав.

Таким чином, суд приходить до висновку про обґрунтованість подання.

Відповідно до ст. 1833 ч. 7 КАС України, постанова підлягає негайному виконанню.

Керуючись статтями 160-163, 183-3 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Подання задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з відкритого акціонерного товариства "Автотранс-Голта" (вул. Одеська, 78, м. Первомайськ, Миколаївська область, 55200, ідентифікаційний код 03117889) на користь Державного бюджету України кошти в розмірі 1176,96 грн. (одна тисяча сто сімдесят шість гривень 96 копійок) в рахунок погашення податкового боргу до повного його погашення.

Постанова підлягає негайному виконанню

          Апеляційна скарга на постанову може бути подана до Одеського апеляційного адміністративного суду через Миколаївський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

          Суддя                                                                                 О.М. Мельник

Дата ухвалення рішення05.10.2011
Оприлюднено01.10.2015
Номер документу51353915
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7287/11/1470

Постанова від 05.10.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мельник О.М.

Ухвала від 04.10.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мельник О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні