Постанова
від 29.03.2007 по справі 20/931-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

20/931-А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 79-57-10, факс 79-58-82

          


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"29" березня 2007 р.                                                            Справа №20/931-А

за позовом  Хмельницького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, м. Хмельницький    

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Продцентр", с. Гнатівці, Хмельницького району

про стягнення 5104,13 грн. заборгованості

                                    

                                                                     Суддя  Гладій С.В.   

                                                                             Секретар судового засідання Кохан І.В.

Представники сторін:

Від позивача  -  Чорний О.В.  –за дов.  № 07-01-1538 від 02.08.2004р.  

Від відповідача –   не з'явився.        

Позивач звернувся до суду з позовною заявою до відповідача про стягнення 5104,13 грн. заборгованості по внесках на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності на підставі Закону України „Про загальнообов'язкове держане соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та втратами, зумовленими народженням та похованням”.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав. обґрунтовуючи наданими в матеріали справи доказами.

Відповідач належним чином повідомлений про час і дату судового засідання (поштове повідомлення вручене 16.03.2007р.), витребуваних судом документів не подав, в судове засідання за викликом не з'явився.

Розглядом наявних матеріалів справи встановлено.  

Згідно Звіту про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язані з загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням  у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за 2006 рік відповідачем  зазначено про наявну  недоїмку по сплаті страхових внесків до Фонду  в сумі  5104,13 грн., як прострочену.

На момент розгляду справи по суті у відповідача склалась заборгованість по сплаті внесків до Фонду в розмірі 5104,13  грн., яка підтверджується поданим відповідачем звітом форми Ф4-ФСС з ТВП .

  

У зв'язку з несплатою відповідачем у добровільному порядку заборгованості позивачем подано позов.

Заслухавши пояснення представника позивача, аналізуючи наявні в матеріалах справи докази,  оцінюючи їх в сукупності, судом приймається до уваги наступне.

Відповідно  до ст. 1 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням”  від 18.01.03р.   із змінами і   доповненнями  загальнообов'язкове державне соціальне страхування в зв'язку з тимчасовою втратою працездатності  передбачає матеріальне забезпечення громадян у зв'язку з втратою заробітної плати внаслідок тимчасової втрати працездатності, а також надання соціальних послуг за рахунок бюджету Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, що формується шляхом сплати страхових внесків власником або уповноваженим ним органом, громадянами, а також за рахунок інших джерел, передбачених Законом.

Згідно ст. 23 Закону загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням” страхувальники-роботодавці сплачують до Фонду різницю  між нарахованими для роботодавців і найманих працівників страховими внесками та витратами, пов'язаними з наданням матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам відповідно до цього Закону. Перерахування зазначених сум шляхом безготівкових розрахунків здійснюється страхувальниками-роботодавцями один раз на місяць - у день, встановлений для одержання в установах банку коштів на оплату праці за відповідний період.

Відповідач, як роботодавець, є платником внесків до Фонду  соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, а згідно п.2 ст. 27 Закону, роботодавець, як страхувальник, зобов'язаний нараховувати і сплачувати в установлені строки та в  повному обсязі страхові внески.

Оскільки наявними в матеріалах доказами підтверджується наявність заборгованості відповідача згідно звіту, позовні вимоги  обґрунтовані, відповідають чинному законодавству та підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст.4, 14, 69-71, 86,  104,  158-163, 167, 254-255, п.6 Розділу 7 „Прикінцеві та перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України , СУД  

ПОСТАНОВИВ:

Позов Хмельницького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності України, м. Хмельницький до Товариства з обмеженою відповідальністю "Продцентр", с. Гнатівці, Хмельницького району про стягнення 5104,13  грн. заборгованості задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Продцентр", с. Гнатівці, Хмельницького району  / код 23827328 / на користь Хмельницького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності України, м. Хмельницький / вул. Проскурівська, 18, код 00439322 / заборгованість в сумі 5104,13  грн. / п'ять тисяч сто чотири гривні 13 коп. /

   

Згідно ст.ст. 185-186 КАС України сторони та інші особи, які беруть участь у справі мають право оскаржити в апеляційному порядку Постанову повністю або частково. Заява про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дня проголошення, апеляційна скарга подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Подаються до Житомирського апеляційного господарського суду через суд першої інстанції.

Згідно ст. 254 КАС України Постанова, якщо інше не встановлено КАС України набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                                            С.В. Гладій

         

Віддрук. 3  примір.:

1 - до справи,

2 - позивачу,

3 - відповідачу

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення29.03.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу513560
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —20/931-а

Ухвала від 22.02.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Ухвала від 08.12.2017

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Ухвала від 29.11.2017

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Постанова від 29.03.2007

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладій С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні