Постанова
від 28.12.2010 по справі 4-54/2010
ЩОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-54/2010

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 грудня 2010 року Щорський районний суд Чернігівської області

в складі: головуючого - судді Шаповал 3.0.

при секретарі Ющенко Н.М.

з участю прокурора Уманського В.В.

адвоката ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Щорсі в залі суду скаргу ОСОБА_2 на постанову Щорського РВ УМВС від 28.11.2010 року про відмову в порушенні кримінальної справи-,

ВСТАНОВИВ:

Медведєв звернулася зі скаргою на постанову дільничого інспектора Щорського РВУМВС від 28.11.2010 року про відмову в порушенні кримінальної справи, обґрунтовуючи свою скаргу тим, що 09.11.2010 року близько 15 години він проходив повз скважину №2 Щорської дільниці водопостачання, що знаходиться в лісосмузі, та почув гуркіт працюючі' техніки. Невідомі особи демонтували огорожу скважини, а саме залізобетонні стовбці, працював кран, що здійснював погрузку стовпчиків на трактор. Від чоловіків йому стало відомо, що демонтаж скважини ніби-то дозволила прораб БМЕУ-5 ОСОБА_3 Він, як матеріально-відповідальна особа, про злочин повідомив майстру ОСОБА_3 та в правоохоронні органи, які призупинили вивіз матеріальних цінностей. На місці скоєння злочину прораб ОСОБА_3 не підтвердила своїх розпоряджень. Оскільки скаржник являється відповідальною особою за ввірене йому майно, то звернувся з заявою до Щорського РВУМСВ для виявлення та встановлення осіб причетних до злочину, але постановою від 28.11.2010 року було відмовлено в порушенні кримінальної справи, оскільки на момент прийняття рішення скаржник не надав підтверджуючих документів щодо права власності на майно, його балансову вартість, а також згідно яких би можна встановити відповідальну особу за територію де встановлено крадіжку майна.

В судовому засіданні скаржник та її представник адвокат ОСОБА_1 скаргу підтримали.

Прокурор в судовому засіданні скаргу підтримав, вважає, що постанову слід скасувати, матеріали направити на доопрацювання.

Суд, вислухавши скаржника, прокурора, вивчивши відмовний матеріал №1032 на підставі якого відмовлено в порушенні кримінальної справи, вважає, що постанова про відмову в порушенні кримінальної справи підлягає скасуванню з поверненням матеріалів для проведення додаткової перевірки з підстав передбачених ст.99 КПК України.

Зі скарги вбачається, що постанова про відмову в порушенні кримінальної справи, не є обґрунтованою, не містить посилання на відповідні норми КПК, якими керувався ДІМ СДІМ Щорського РВ УМВС України в Чернігівській області приймаючи рішення про відмову в порушенні кримінальної справи, окрім цього відмова скаржнику в порушенні кримінальної справи з тих підстав, що останній не надав підтверджуючі документи щодо права власності на майно та його балансову вартість, а також документи щодо закріплення відповідальних за територію де було скоєно крадіжку майна, не ґрунтується на вимогах закону. Відповідно до норм ст. 94 КПК приводом і підставою до порушення кримінальної справи є заява громадянина. Тому працівники міліції в межах своїх повноважень повинні були перевірити заяву, з»ясувати вартість викраденого майна, встановити суб»єкта права власності на викрадене майно, перевірити чи на законних підставах демонтувалась металеві стовбці зі скважини, чи є з боку власника претензії щодо викраденого майна. Окрім цього, об»єктивною стороною крадіжки є матеріальна шкода, спричинена власнику, яка визначається його вартістю, оскільки тільки таким чином можна встановити крадіжка була дрібною чи у діях винних мався склад злочину, що тягне за собою кримінальну відповідальність. Своєю постановою про відмову в порушенні кримінальної справи працівник міліції фактично зняв обов»язки по проведенню дізнання та переклав їх на плечі скаржника .

На підставі викладеного, керуючись ст..236-1, 236-2 КПК України,

ПОСТАНОВИВ :

Скаргу ОСОБА_4 задовольнити.

Постанову про відмову в порушенні, кримінальної справи прийняту ДІМ СДІМ Щорського РВУМВС України в Чернігівській області від 28.11.2010 року за заявою ОСОБА_4 скасувати та повернути матеріали для додаткової перевірки.

Постанова може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду протягом 7 (семи) днів з дня проголошення.

Суддя З.О. Шаповал

СудЩорський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення28.12.2010
Оприлюднено01.10.2015
Номер документу51360617
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-54/2010

Постанова від 27.05.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Линник О. С.

Постанова від 11.03.2010

Кримінальне

Енергодарський міський суд Запорізької області

Федоренко О. І.

Постанова від 02.11.2010

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Перетятько О. В.

Постанова від 27.05.2010

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Підлипняк М. Д.

Постанова від 25.06.2010

Кримінальне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Лукінова К. С.

Постанова від 30.04.2010

Кримінальне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Бондарчук Р. А.

Постанова від 09.12.2010

Кримінальне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Висоцький М. Т.

Постанова від 06.08.2010

Кримінальне

Бориславський міський суд Львівської області

Пещук Р. Й.

Постанова від 28.12.2010

Кримінальне

Щорський районний суд Чернігівської області

Шаповал З. О.

Постанова від 15.03.2010

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

П'ятковський В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні