Постанова
від 29.03.2012 по справі 2а-1870/1797/12
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

С У М С Ь К И Й О К Р У Ж Н И Й А Д М І Н І С Т Р А Т И В Н И Й С У Д

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 березня 2012 р.                                                             Справа № 2a-1870/1797/12

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Савченко Д.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Ромни до малого приватного підприємства "Чайка" про стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В:

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Ромни (далі - позивач, ФССНВВПЗ України в м. Ромни) звернулося до суду з позовом, у якому просило стягнути з малого приватного підприємства "Чайка" (далі - відповідач, МПП "Чайка") заборгованість зі сплати страхових внесків в сумі 131,70грн.

Свої вимоги мотивує тим, що згідно розрахункової відомості про нарахування та перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду за 4 квартал 2010 року заборгованість відповідача становить 131,70грн. В порушення вимог Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” відповідач порушив строки сплати страхових внесків. Просить стягнути вказану суму заборгованості.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, надав до суду заяву. в якій справу просив розглядати без його у часті у судовому засіданні.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, повістка про виклик в судове засідання була надіслана за останнім відомим місцем реєстрації відповідача (а.с.7,8,15,17), та, зважаючи на норми ст. ст. 35, 40 КАС України, вважається врученою.

Враховуючи неявку в судове засідання всіх осіб, які приймають участь у справі, фіксування судового засідання по справі за допомогою звукозаписувального пристрою згідно ст.ст. 12, 41 КАС України не здійснюється.

Перевіривши матеріали справи та оцінивши докази в їх сукупності, суд вважає за необхідне позов задовольнити, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що МПП "Чайка" зареєстровано як юридична особа та включено в Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України, відповідно до ст. 6,7 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» (далі по тексту – Закону) є страхувальником та взяте на облік як платник страхових внесків в ФССНВВПЗ України в м. Ромни, що вбачається зі змісту позовної заяви та підтверджується копією довідки з ЄДРПОУ (а.с.7), копією свідоцтва про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи (а.с.8), спеціальним витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (а.с.15).

З поданої до ФССНВВПЗ України в м. Ромни розрахункової відомості про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України (а.с.9), та і змісту позовної заяви, вбачається, що загальна сума страхових внесків за 4 квартал 2010 року, що підлягала до сплати відповідачем складала – 131,70грн.

Відповідно п. 1 ч. 2 ст. 6 Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування” платник єдиного внеску зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок в порядку передбаченому цим законом.

Абзацом 5 ч. 7 Прикінцевих та перехідних положень вищезазначеного Закону передбачено, що стягнення заборгованості із сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 р., в тому числі, страхових внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 р. не настав, здійснюється фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування відповідно до законодавства, що діяло на момент виникнення такої заборгованості або застосування штрафних санкцій. Погашення заборгованості з використанням коштів, що надходять у рахунок сплати єдиного внеску, забороняється.

Пунктом 2.1 Постанови правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 30 листопада 2010 р. № 31 зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 17 грудня 2010 р. за № 1286/18581 “Про порядок стягнення та обліку заборгованості зі сплати страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України” передбачено, що стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених до 1 січня 2011 р., в тому числі страхових внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 р. не настав, і контроль за правильністю нарахування, своєчасністю сплати страхових внесків, застосування фінансових санкцій на період до повного стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та надання страхувальниками за підсумками 2010 року розрахункової відомості про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду і відомості розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності здійснюється відповідно до Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, затвердженої постановою правління Фонду від 12 липня 2007 року № 36.

Відповідач згідно зі ст. 6,7 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” є страхувальником, тому на підставі ст. 45 цього Закону зобов'язаний сплачувати страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Відповідно до п. 5.1 Інструкції № 36 від 12.07.2007 р. не внесені страхувальником у встановлений строк страхові внески вважаються недоїмкою і стягуються у порядку, передбаченому законодавством.

Станом на момент розгляду справи заборгованість перед ФССНВВПЗ України в м.Ромни залишилася не погашеною (а.с.4,18).

Таким чином, суд вважає необхідним стягнути з відповідача на користь ВВД ФССНВВПЗ України в м. Ромни заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання в розмірі 131,70грн.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Ромни до малого приватного підприємства "Чайка" про стягнення заборгованості – задовольнити.

Стягнути з малого приватного підприємства "Чайка" (42100, вул.Шевченка, 30, смт. Недригайлів, Сумська область, код ЄДРПОУ 22590700) на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Ромни Сумської області (42000, м. Ромни, вул. Пролетарської солідарності, 14 б/52, рахунок 37177003000313 в ГУ ДКУ у Сумській області, МФО 837013, код ЄДРПОУ 24016460) заборгованість зі сплати страхових внесків за 4 квартал 2010 року в розмірі 131,70грн. (сто тридцять одна грн.70коп.)

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя                               (підпис)                     Д.М. Савченко

          З оригіналом згідно

          Суддя                                                                       Д.М. Савченко

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.03.2012
Оприлюднено01.10.2015
Номер документу51361746
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/1797/12

Постанова від 29.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Д.М. Савченко

Постанова від 29.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Д.М. Савченко

Ухвала від 14.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Д.М. Савченко

Ухвала від 14.03.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Д.М. Савченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні