Ухвала
від 14.06.2010 по справі 3/37
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

33001 , м. Рівне, вул. Яворницького, 59


УХВАЛА

"14" червня 2010 р. Справа № 3/37

За позовом прокурора Березнівського району в інтересах держави в особі Березнівської районної ради

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача:

Відділ культури Березнівської районної державної адміністрації Рівненської області

до відповідача ОСОБА_1 підприємство "Березнівське районне бюро технічної інвентаризації"

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: ОСОБА_1 заклад "Березнівський районний будинок культури" Березнівської районної ради

про визнання права власності на об’єкт нерухомого майна

Суддя Мамченко Ю.А.

ВСТАНОВИВ:

Рішенням господарського суду Рівненської області від 13.04.2010 року у справі №3/37 за позовом прокурора Березнівського району в інтересах держави в особі Березнівської районної ради до відповідача ОСОБА_1 підприємство "Березнівське районне бюро технічної інвентаризації", треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: 1 - Відділ культури Березнівської районної державної адміністрації Рівненської області; 2- ОСОБА_1 заклад "Березнівський районний будинок культури" Березнівської районної ради, позовні вимоги задоволено, визнано Визнати за Березнівською районною радою право комунальної власності на об’єкт нерухомого майна - Березнівський районний будинок культури загальною площею 1844,4 м.кв., який розташований за адресою: Рівненська обл., м.Березне, вул.Київська, б.10.

Представник позивача звернувся до суду з заявою, у якій просить роз’яснити рішення господарського суду: чи визнано рішенням господарського суду Рівненської області від 13.04.2010 року у справі №3/37 право комунальної власності на об'єкт нерухомого майна - Березнівський районний будинок культури, загальною площею 1844,4 м.кв., що розташований за адресою: Рівненська обл., м. Березне, вул. Київська 10 за територіальними громадами Березнівського району в особі Березнівської районної ради?

Відповідно до ст.89 Господарського процесуального кодексу України суддя за заявою сторони чи державного виконавця роз'яснює рішення, ухвалу, не змінюючи при цьому їх змісту, а також за заявою сторони або за своєю ініціативою виправляє допущені в рішенні, ухвалі описки чи арифметичні помилки, не зачіпаючи суті рішення.

Відповідно до положень ст.1 Закону України «Про місцеве самоврядування»районні та обласні ради - органи місцевого самоврядування, що представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ та міст.

Відповідно до ч.2 ст.2 вказаного Закону місцеве самоврядування здійснюється територіальними громадами сіл, селищ, міст як безпосередньо, так і через сільські, селищні, міські ради та їх виконавчі органи, а також через районні та обласні ради, які представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст.

Відповідно до положень ч.2 ст.10 вказаного Закону обласні та районні ради є органами місцевого самоврядування, що представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст, у межах повноважень, визначених Конституцією України, цим та іншими законами, а також повноважень, переданих їм сільськими, селищними, міськими радами.

Згідно з ч.2 ст.60 Закону України «Про місцеве самоврядування»територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження.

Районні та обласні ради від імені територіальних громад сіл, селищ, міст здійснюють управління об'єктами їхньої спільної власності, що задовольняють спільні потреби територіальних громад (ч.4 ст.60 Закону України «Про місцеве самоврядування».

За таких обставин суд вважає за необхідне роз’яснити вказане рішення.

Керуючись ст.ст. 86, 89 ГПК України,

УХВАЛИВ:

Роз’яснити рішення господарського суду Рівненської області від 13.04.2010 року у справі №3/37 наступним чином: рішенням у справі за № 3/37 від 13.04.2010 року право комунальної власності на об'єкт нерухомого майна - Березнівський районний будинок культури загальною площею 1844,4 м.кв., що розташований за адресою: Рівненська обл., м. Березне, вул. Київська 10 визнано за територіальними громадами Березнівського району в особі Березнівської районної ради.

Суддя Мамченко Ю. А.

Дата ухвалення рішення14.06.2010
Оприлюднено02.10.2015
Номер документу51377074
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/37

Ухвала від 23.10.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Гассій

Ухвала від 25.09.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Гассій

Ухвала від 07.08.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ю.В. Сич

Ухвала від 04.03.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 14.06.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Мамченко Ю. А.

Ухвала від 23.04.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

Ухвала від 12.12.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Репех В.М.

Ухвала від 28.03.2013

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Репех В.М.

Ухвала від 01.03.2013

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Репех В.М.

Ухвала від 23.05.2013

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Репех В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні