Ухвала
від 20.02.2013 по справі 554/1609/13-к
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 20.02.2013 Справа № 554/1609/13-к

Провадження № 1-КС/554/452/2013

УХВАЛА

Іменем України

20.02.2013 року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави Тімошенко Н.В.

при секретарі судового засідання - Битко О.М.,

за участю слідчого СВ ДПІ у м. Полтаві Полтавської області ДПС лейтенанта податкової міліції ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Полтаві клопотання слідчого СВ ДПІ у м. Полтаві Полтавської області ДПС лейтенанта податкової міліції ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення,

встановила:

Слідчий СВ ДПІ у м. Полтаві Полтавської області ДПС лейтенант податкової міліції ОСОБА_1 звернулася до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення, посилаючись на те, що службові особи ТОВ В«Феніксбуд - МВ» (код ЄДРПОУ 36984652) та ТОВ В«УМР №1В» (код ЄДРПОУ 03585722) протягом 2010 - 2011 років відображали здійснення фінансово - господарської діяльності з ТОВ В«ТД УкрпромВ» (код 37306349). Отримуючи на рахунки в банківських установах кошти від ТОВ В«ТД Інтер-АгроВ» (код 35796506), ТОВ В«Українські газові ресурсиВ» (код 37101703), ФОП ОСОБА_2 (код НОМЕР_1), ТОВ В«ГК В«Промгаз УкраїниВ» (код 32851474), ТОВ В«Енерго-ДомВ» (код 36758206), ПП В«ЦивільбудмонтажВ» (код 31684474), ТОВ В«СтартВ» (код 31580216), ТОВ ВКК В«АріяВ» (код 23560575), ВАТ В«ПолтаватрансбудВ» (код 01377190), ТОВ В«Європейська газова компаніяВ» (код 36425797), ВАТ В«УкргазвидобутокВ» (код 25635581), ТОВ КТД В«ЗернопродуктВ» (код 36601015), ТОВ В«ГазтрейдкомпаніВ» (код 34925312) та інших підприємств, вносили завідомо неправдиві відомості до офіційних документів про наявність фінансово - господарських взаємовідносин із вказаними підприємствами, перераховували їх на рахунки ТОВ В«ТД УкрпромВ» (код ЄДРПОУ 37306349) в банківські установи, з яких дані кошти знімались готівкою з призначенням платежів на закупівлю сільськогосподарської продукції, чим вчинили службове підроблення.

У ході проведення досудового розслідування вказаного правопорушення виникла необхідність отримання фінансово - господарських та бухгалтерських документів ТОВ В«Феніксбуд - МВ» (код ЄДРПОУ 36984652), в тому числі: договорів та додатків до них, специфікацій, рахунків-фактур, накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, актів приймання-передачі, актів звірки, актів виконаних робіт, довіреностей на отримання товарно - матеріальних цінностей, платіжних доручень, прибуткових касових ордерів та квитанцій до них, документів ділового листування, книги вїзду - виїзду автотранспорту на підприємство, посадових інструкцій, контрактів, заяв про прийняття на роботу, наказів на призначення та звільнення службових осіб ТОВ В«Феніксбуд - МВ» , документів щодо ведення договірної роботи на підприємстві та інших документів за період з 23.11.2009 року по 22.01.2013 року, що дасть можливість встановити факти постачання чи не постачання службовими особами ТОВ В«Феніксбуд - МВ» (код ЄДРПОУ 36984652) товарно - матеріальних цінностей в адресу: ТОВ В«ТД Інтер-АгроВ» (код 35796506), ТОВ В«Українські газові ресурсиВ» (код 37101703), ФОП ОСОБА_2 (код НОМЕР_1) та інших підприємств, факти отримання чи не отримання товарно - матеріальних цінностей від ТОВ В«ТД УкрпромВ» (код 37306349), встановити джерела походження товарно - матеріальних цінностей, постачання яких відображено службовими особами ТОВ В«Феніксбуд - МВ» в адресу: ТОВ В«ТД Інтер-АгроВ» (код 35796506), ТОВ В«Українські газові ресурсиВ» (код 37101703), ФОП ОСОБА_2 (код НОМЕР_1) та інших підприємств, встановити обсяги відображених взаємовідносин між зазначеними підприємствами, перевірити правомірність нарахування податків.

Відповідно до обліково-реєстраційних даних ТОВ В«Феніксбуд - МВ» (код ЄДРПОУ 36984652), знаходиться за адресою м.Полтава, вул.Старий Поділ, 4, гуртожиток. Вказані документи мають значення для забезпечення всебічного, повного та неупередженого розслідування обставин у даному кримінальному провадженні, встановлення осіб, які вчинили кримінальне правопорушення та причетні до його вчинення, а також для проведення експертиз.

Окрім цього, в ході проведення досудового розслідування виникла необхідність в отриманні посадових інструкцій, контрактів, заяв про прийняття на роботу, наказів на призначення та звільнення службових осіб ТОВ В«Феніксбуд - МВ» та документів, щодо ведення договірної роботи на підприємстві. Дані документи потрібні слідчому для встановлення осіб, які вчинили злочин та причетні до його вчинення, а також, в разі необхідності, для проведення експертиз.

Водночас наявна необхідність у вилученні вищевказаних документів ТОВ В«Феніксбуд - МВ» (код ЄДРПОУ 36984652), які містять відомості про обсяги відображених фінансово - господарських взаємовідносин між ТОВ В«Феніксбуд - МВ» (код ЄДРПОУ 36984652) і ТОВ В«ТД Інтер-АгроВ» (код 35796506), ТОВ В«Українські газові ресурсиВ» (код 37101703), ФОП ОСОБА_2 (код НОМЕР_1) та іншими підприємствами, а також про джерела походження товарно - матеріальних цінностей, постачання яких відображено службовими особами ТОВ В«Феніксбуд - МВ» в адресу: ТОВ В«ТД Інтер-АгроВ» (код 35796506), ТОВ В«Українські газові ресурсиВ» (код 37101703), ФОП ОСОБА_2 (код НОМЕР_1) і інших підприємств та придбання від ТОВ В«ТД УкрпромВ» , являються джерелом доказів, необхідні для проведення судово - почеркознавчих та судово - економічних експертиз, перевірки правомірності нарахування та сплати податків, встановлення осіб, які вчинили злочин та причетні до його вчинення, які неможливо встановити іншим способом, враховуючи те, що вказані відомості і їх отримання та вилучення можливе лише на підставі ухвали суду та те, що у матеріалах кримінального провадження такі відомості відсутні та вони знаходяться в ТОВ В«Феніксбуд - МВ» (код ЄДРПОУ 36984652) за адресою: м.Полтава, вул.Старий Поділ, 4, гуртожиток.

У судове засідання представник ТОВ В«Феніксбуд - МВ» не зВ»явився, будучи належним чином повідомленим про час і місце слухання справи, причини своєї неявки суду не повідомив.

Слідчий клопотання підтримала.

Згідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 4, ч. 5, ч. 7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе про наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, бо таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей.

Ураховуючи, що вказані документи мають велике доказове значення для встановлення обставин у даному кримінальному провадженні, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України

ухвалила:

Надати слідчому СВ ДПІ у м.Полтаві Полтавської області ДПС ОСОБА_1 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів, а у разі їх відсутності копій первинних фінансово-господарських, бухгалтерських та інших документів ТОВ В«Феніксбуд - МВ» (код ЄДРПОУ 36984652), в тому числі: договорів та додатків до них, специфікацій, рахунків-фактур, накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, актів приймання-передачі, актів звірки, актів виконаних робіт, довіреностей на отримання товарно - матеріальних цінностей, платіжних доручень, прибуткових касових ордерів та квитанцій до них, документів ділового листування, книги вїзду - виїзду автотранспорту на підприємство, посадових інструкцій, контрактів, заяв про прийняття на роботу, наказів на призначення та звільнення службових осіб ТОВ В«Феніксбуд - МВ» , документів щодо ведення договірної роботи на підприємстві та інших документів за період з 23.11.2009 року по 22.01.2013 року, які знаходяться за адресою: м.Полтава, вул.Старий Поділ, 4, гуртожиток.

Надати слідчому СВ ДПІ у м.Полтаві Полтавської області ДПС ОСОБА_1 дозвіл на вилучення вищезазначених оригіналів документів, а у разі відсутності оригіналів їх копій.

ЗобовВ»язати слідчого СВ ДПІ у м. Полтаві Полтавської області ДПС лейтенанта податкової міліції ОСОБА_1 пред'явити представнику ТОВ В«Феніксбуд - МВ» оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали - 1 місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_3

Дата ухвалення рішення20.02.2013
Оприлюднено02.10.2015
Номер документу51390112
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення

Судовий реєстр по справі —554/1609/13-к

Ухвала від 20.02.2013

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні