Постанова
від 16.03.2012 по справі 4-286/12
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 4-286/12

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 березня 2012 року м. Чернівці

Суддя Шевченківського районного суду м. Чернівці Богдан С.І., при секретарі Руснак І.Д., за участю прокурора Шевчук С.І. розглянувши подання старшого слідчого прокуратури Шевченківського району м.Чернівці ОСОБА_1 про проведення виїмки оригіналів первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів,-

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий прокуратури Шевченківського району м.Чернівці ОСОБА_1 звернувся до суду з поданням, погодженим з прокурором Шевченківського району м. Чернівці, про проведення виїмки оригіналів первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів Колективного підприємства «ТРЕСТ-НАЦІОНАЛЬНИЙ».

В поданні вказував, що 07 березня 2012 року, прокурором Шевченківського району м. Чернівці порушена кримінальна справа відносно фахівця 1 категорії інженерно-господарської групи централізованої бухгалтерії Управління освіти Чернівецької міської ради ОСОБА_2 за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України.

25.02.2009 року між Управлінням освіти Чернівецької міської ради, як замовником та приватним підприємцем ОСОБА_3, як підрядником, було підписано договір на виконання капітальних робіт фасаду ЗОШ №25 по вул. Благоєва, 8-а в м. Чернівці. Того ж дня між замовником та підрядником було підписано зведений кошторисний розрахунок вартості будівництва об’єкту на 299 тис.грн.

У період з березня по квітень 2009 року підрядником було складено акти приймання виконаних підрядних робіт (ф.КБ-2) та довідки вартості виконаних підрядник робіт ( ф.КБ-3), у відповідності до яких об’єми та вартість робіт відповідала зведеному кошторисному розрахунку вартості будівництва.

Приватний підприємець ОСОБА_3, будучи особою наділеною організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, переслідуючи мету незаконного збагачення, зловживаючи своїми повноваженнями, шляхом вчинення службового підроблення, вніс до офіційних документів - довідок вартості виконаних підрядних робіт ф.КБ-3 та актів виконаних підрядник робіт ф.КБ-2 завідомо неправдиві дані про виконані ним роботи по капітальному ремонту ЗОШ №25 в частині заміни дерев’яних підвіконних дошок на металопластикові, установку та розбирання дерев’яного риштування та установку пластикових вікон у 1 корпусі ЗОШ №25.

Держфінінспекцією в Чернівецькій області проведено перевірку використання бюджетних коштів виділених Управлінню освіти Чернівецької місткої ради на ремонт фасаду ЗОШ №25 підрядником ОСОБА_3, за результатами якої встановлено завищення обсягів ремонтних робіт на суму 78331 грн.

В результаті завищення підрядником вартості виконаних ремонтних робіт, приватний підприємець ОСОБА_3 незаконно отримав бюджетні кошти в сумі 78331 грн., чим саме державі в особі Управління освіти Чернівецької міської ради було заподіяно матеріальної шкоди на вказану суму, що є істотною.

15 березня 2012 року ним призначена позапланова виїзна документальна перевірка приватного підприємця ОСОБА_3 (місце знаходження : м. Чернівці, вул. Головна, 222/3), ідентифікаційний номер НОМЕР_1 з окремих питань фінансово-господарської діяльності.

Крім того, в ході досудового слідства встановлено, що окрім приватного підприємця ОСОБА_3 роботи з капітального ремонту фасаду та інші ремонтні роботи в ЗОШ № 25 по вул. Благоєва, 8-а в м. Чернівці також в 2009 році виконувало Колективне підприємство «ТРЕСТ-НАЦІОНАЛЬНИЙ»(місце знаходження : Львівська область, м. Дрогобич, вул. Грушевського, 7/5, ідентифікаційний код 23968164).

Відповідно до вищевикладеного та з метою перевірки законності виконання Колективним підприємством «ТРЕСТ-НАЦІОНАЛЬНИЙ»робіт з капітального ремонту фасаду та інших ремонтних робіт в ЗОШ № 25 по вул. Благоєва, 8-а в м. Чернівці, просив надати дозвіл на проведення виїмки оригіналів первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів, які підтверджують проведення Колективним підприємством «ТРЕСТ-НАЦІОНАЛЬНИЙ»робіт з капітального ремонту фасаду та інших ремонтних робіт в ЗОШ № 25 по вул. Благоєва, 8-а в м. Чернівці.

Документи, які необхідно вилучити, мають істотне значення для повного та об’єктивного розслідування кримінальної справи, прийняття законного та обґрунтованого рішення.

Дослідивши матеріали подання, заслухавши думку слідчого, прокурора який подання підтримав, суд вважає, що посилання слідчого на те, що вилучення вказаних документів вплине на повноту, об’єктивність та всебічність розслідування та вирішення справи в цілому є обґрунтованими, у зв’язку з чим подання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, у відповідності до ст.ст. 66, 177, 178, КПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Надати дозвіл на проведення виїмки оригіналів первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів Колективного підприємства «ТРЕСТ-НАЦІОНАЛЬНИЙ»(місце знаходження : Львівська область, м. Дрогобич, вул. Грушевського, 7/5, ідентифікаційний код 23968164), які стосуються проведення останнім в 2009 році робіт з капітального ремонту фасаду та інших ремонтних робіт в ЗОШ № 25 по вул. Благоєва, 8-а в м. Чернівці.

Постанова оскарженню не підлягає.

СУДДЯ : С.І. БОГДАН

Дата ухвалення рішення16.03.2012
Оприлюднено02.10.2015
Номер документу51392138
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-286/12

Постанова від 16.03.2012

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Богдан С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні