Постанова
від 21.12.2010 по справі 11164/10/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 11164/10/1570

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 грудня 2010 року 15 год. 30 хв. м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Вовченко О.А., розглянувши позовну заяву державної податкової інспекції у м. Іллічівську до Товариства з обмеженою відповідальністю «Августінер» про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством, -

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява державної податкової інспекції у м. Іллічівську до Товариства з обмеженою відповідальністю «Августінер» про припинення юридичної особи, що нe пов'язано з банкрутством.

До суду надійшло повернення кореспонденції надісланої на адресу відповідача, що зазначена в позовній заяві та в Довідці з СДР.

Відповідно до ч.11 ст.35 КАС України у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

У зв'язку із вказаними обставинами суд вважає, що відповідач - Товариство з обмеженою відповідальністю «Августінер» - отримало надіслану йом\ копію ухвали про відкриття скороченого провадження у справі належним чином, але жодних заяв про визнання позовних вимог чи заперечень на адміністративний позов до суду не надходило.

Суд. дослідивши матеріали справи та надані докази, вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до сі.9 Закону України „Про систему оподаткуванняВ» передбачено, що платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані вести бухгалтерський облік, складали звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені законом; подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Згідно ч.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" від 15.05.2003р. №755-IV. неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для прийняття судового рішення про припинення юридичної особи.

Пунктом 15 ст.58 Господарського Кодексу України передбачено, що скасування (припинення) державної реєстрації суб'єкта господарювання здійснюється за його особистою заявою, а також на підставі рішення суду у випадках визнання недійсними або такими, що суперечать законодавству, установчих документів, або здійснення діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, або в інших випадках, передбачених законом. Скасування державної реєстрації припиняє господарську діяльність і є підставою для здійснення заходів щодо ліквідації суб'єкта господарювання.

Відповідно до ч.І ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних

осіб та фізичних осіб - підприємців» суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстр) запису про судове рішення.

Враховуючи, що відповідач не подає податкову звітність до органів державної податкової інспекції більше року, а саме з 01.12.2006 року, суд вважає, що позовні вимоги державної податкової інспекції у м. Іллічівську до Товариства з обмеженою відповідальністю «Августінер» про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством є законними, обгрунтованими та підлягають задоволенню.

Керуючись: ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» ст.9 Закону України «Про систему оподаткування», ст.58 ГК України, сг.ст. 2. 4. 6. 9. 69 -71. 86. 160-163. 167. 186. 254 КАС України, суд. -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов державної податкової інспекції у м. Іллічівську до Товариства з обмеженою відповідальністю «Августінер» про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством - задовольнити.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «Августінер» (68600. Одеська область, м. Ізмаїл, вул. 1 Травня, ОСОБА_1 ідентифікаційний номер -34831104).

Після набрання постановою законної сили направити її копію відділу державних реєстраторів Одеської міської ради (65000 м. Одеса вул. Старицького. 10а).

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритії апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через Одеський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її отримання. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Вовченко О.А.

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.12.2010
Оприлюднено02.10.2015
Номер документу51395956
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —11164/10/1570

Ухвала від 24.11.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О. А.

Постанова від 21.12.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні