Ухвала
від 23.09.2015 по справі 904/8441/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

23.09.15 Справа № 904/8441/15

Суддя Соловйова А.Є., розглянувши матеріали

за позовом ДЕРЖАВНОЇ УСТАНОВИ ІНСТИТУТУ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА ОСОБА_1 ОСОБА_2 АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ, м. Дніпропетровськ

до УКРАЇНСЬКОГО ІНСТИТУТУ ЕКСПЕРТИЗИ ОСОБА_3, м. Київ в особі ДНІПРОПЕТРОВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ДЕРЖАВНОГО ЦЕНТУ ЕКСПЕРТИЗИ ОСОБА_3, с. Поливанівка, Магдалинівський район, Дніпропетровська область

про зобов'язання вчинити певні дії

ВСТАНОВИВ:

ДЕРЖАВНА УСТАНОВА ІНСТИТУТ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА ОСОБА_1 ОСОБА_2 АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ (надалі - Позивач) звернулась до господарського суду Дніпропетровської області з позовною заявою до УКРАЇНСЬКОГО ІНСТИТУТУ ЕКСПЕРТИЗИ ОСОБА_3, м. Київ в особі ДНІПРОПЕТРОВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ДЕРЖАВНОГО ЦЕНТУ ЕКСПЕРТИЗИ ОСОБА_3 (надалі - Відповідач) про зобов`язання вчинити певні дії.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 63 ГПК України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів надсилання відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Пунктом 2 ч. 1 ст. 57 ГПК України передбачено, що до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 56 ГПК України, позивач, прокурор зобов'язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення.

Судом встановлено, що Позивачем до позовної заяви не додано доказів направлення (описів вкладення та фіскального чеку) позовної заяви з додатками на адресу юридичної особи Відповідача (УКРАЇНСЬКОГО ІНСТИТУТУ ЕКСПЕРТИЗИ ОСОБА_3), оскільки як вбачається з опису вкладення Позивачем направлено позовну заяву з додатками тільки на адресу ДНІПРОПЕТРОВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ДЕРЖАВНОГО ЦЕНТУ ЕКСПЕРТИЗИ ОСОБА_3, код ЄДРПОУ 38316253.

Зазначене є підставою для повернення позовної заяви та доданих до неї документів без розгляду.

Приймаючи до уваги, що відповідно до ст. 69 Господарського процесуального кодексу України, розгляд справ в господарських судах України обмежений двохмісячним строком, враховуючи, що повернення позовної заяви і доданих до неї документів без розгляду, якщо до позовної заяви не додано доказів сплати судового збору у встановленому законом порядку та розмірі, не подано доказів надсилання відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів, прямо передбачено господарським процесуальним кодексом України, господарський суд повертає позов без розгляду.

Керуючись п.6 ч.1 ст.63, ст.86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Повернути позовну заяву і додані до неї документи без розгляду.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Додаток : позовна заява з додатками на 25 аркушах, в т.ч. платіжне доручення №1252 від 15.09.2015 про сплату судового збору.

Суддя ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення23.09.2015
Оприлюднено02.10.2015
Номер документу51406039
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —904/8441/15

Ухвала від 23.09.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Соловйова Анастасія Євгенівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні