Ухвала
від 08.02.2010 по справі 4/48
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

Про повернення заяви про порушення справи про банкрутство без розгляду

від "08" лютого 2010 р. Справа № 4/48

Суддя Лозинська І.В., розглянувши матеріали за заявою Фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 (с.ОліївкаЖитомирський район )

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИЛА:

"04" лютого 2010 р. до господарського суду Житомирської області надійшла заява від "04" лютого 2010 р. від ФОП ОСОБА_1 (с. Оліївка Житомирський район) про порушення справи про банкрутство відповідно до ст. 6, 7, 47 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

У ст. 9 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ( далі - Закон ) зазначено, що суддя повертає заяву про порушення справи про банкрутство і додані до неї документи без розгляду, якщо у заяві не вказано відомості, передбачені ст. 7 зазначеного Закону.

В свою чергу, у п.3 ч.1 статті 63 ГПК України також зазначено, що суддя повертає заяву та додані до неї документи, якщо у заяві не вказано докази, що підтверджують викладені в заяві обставини

Відповідно до ст. 32 ГПК України доказами у справі є будь - які фактичні дані, на підставі яких господарський суд у визначеному законом порядку встановлює наявність чи відсутність обставин, на яких ґрунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення господарського спору. Згідно із ст. 38 ГПК України письмовими доказами є документи і матеріали, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Особливістю судових доказів є наявність процесуальних норм, які виступають в якості гарантії достовірності отриманої інформації. Відповідно до ст. 34 ГПК України обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

Відповідно до ч. З ст. 6 Закону ознаками неплатоспроможності боржника є:

а) грошові вимоги, які повинні становити 300 мінімальних розмірів заробітної плати;

б) вимоги мають бути безспірними;

в) такі вимоги повинні бути не задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку.

Згідно зі статтею 1 Закону безспірними вимогами визнаються вимоги кредиторів, визнані боржником, інші вимоги кредиторів, підтвердженні виконавчими документами чи розрахунковими документами, за якими відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника.

В заяві боржник вказує на відсутність майна та коштів на банківському рахунку. Але вказані в заяві обставини не позбавляють обов'язку підтвердження неплатоспроможності боржника, а, отже, є загальними та потребують документального обгрунтування у відповідності до ст.7 вказаного Закону України.

Враховуючи, що списання коштів з рахунку боржника на підставі рішення суду в безспірному порядку здійснюється державною виконавчою службою, порушення справи про банкрутство можливе лише після відкриття виконавчого провадження державною виконавчою службою .

Таким чином, відповідно і встановлений Законом про банкрутство 3-місячний термін починає свій відлік після пред'явлення до виконання до державної виконавчої служби документів та відкриття виконавчого провадження (аналогічна позиція викладена у постанові Вищого господарського суду України від 28.04.2004р по справі №5/260Б)

Боржник при зверненні з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство, не послався в заяві та не надав суду доказів неспроможності виконати грошові зобов’язання у тому числі, у примусовому порядку протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку.

Крім того, слід звернути увагу заявника, що частиною 1 ст. 48 Закону передбачено, що одночасно з прийняттям заяви про порушення справи про банкрутство громадянина- підприємця господарський суд накладає арешт на майно громадянина- підприємця, за винятком майна, на яке згідно з цивільним процесуальним законодавством України не може бути звернено стягнення, а не лише на нерухомість та транспортні засоби.

Враховуючи викладене, суддя вважає за необхідне повернути заяву ФОП ОСОБА_1 (с. Оліївка Житомирський район ) про порушення справи про банкрутство без розгляду.

Керуючись ст. ст. 7, 9 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суддя, -

УХВАЛИВ:

Заяву Фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 (с. Оліївка Житомирський район ) про порушення справи про банкрутство повернути без розгляду.

Додаток: на 27 аркушах, в тому числі квитанції №№ 058-2, 058-3 від 27.01.2010 р. просплату державного мита та витрат на інформаційно - технічне забезпечення судового процесу.

Суддя Лозинська І.В.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення08.02.2010
Оприлюднено02.10.2015
Номер документу51406962
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/48

Ухвала від 15.07.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Карбань І.С.*

Ухвала від 29.07.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Карбань І.С.*

Ухвала від 24.12.2010

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Заверуха О.Б.

Ухвала від 20.05.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лугова Наталія Петрівна

Ухвала від 12.11.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Ухвала від 08.02.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Ухвала від 25.05.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 10.06.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Судовий наказ від 06.07.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 14.07.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Миханюк М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні