Ухвала
від 01.11.2010 по справі 3/178-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

Від "01" листопада 2010 р. Справа № 3/178-Б

За заявою: Прокурора Брусилівського району Житомирської області в інтересах держави в особі

Коростишівської міжрайонної державної податкової інспекції (м.Коростишів)

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю "Соловіївське" (с. Соловіївка Брусилівського району)

про визнання банкрутом

Суддя Машевська О.П.

В провадженні господарського суду знаходиться справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Соловіївське" (с. Соловіївка Брусилівського району) на стадії розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Постановою господарського суду від 11.12.2008р. боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором арбітражного керуючого ОСОБА_1

30.06.2010р. на адресу господарського суду надійшла заява від громадянина ОСОБА_1 про припинення його повноважень в якості ліквідатора ОСОБА_2 "Соловіївське" в зв'язку з припиненням підприємницької діяльності та діяльності арбітражного керуючого. На підтвердження викладених у заяві обставин додано довідку ЄДР серії АГ №178869 з внесеним записом 29.06.2010р. про припинення державної реєстрації фізичної особи - підприємця.

Ухвалою суду від 21.09.10 року відкладено розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу ТОВ "Соловіївське", призначено наступне судове засідання, зобов'язано Сектор з питань банкрутства у Житомирській області до дати наступного засідання суду забезпечити здійснення процедури банкрутства відсутнього боржника ОСОБА_2 "Соловіївське" шляхом надання суду пропозиції щодо кандидатури професійного арбітражного керуючого для призначення його ліквідатором боржника.

19 жовтня 2010 року на адресу господарського суду надійшла заява арбітражного керуючого ОСОБА_3 про згоду бути призначеним ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Соловіївське" (с. Соловіївка Брусилівського району).

Враховуючи викладене, господарський суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) може бути фізична особа - суб'єкт підприємницької діяльності, яка діє на підставі ліцензії арбітражного керуючого, виданої уповноваженим органом у порядку, встановленому законом.

У разі припинення фізичною особою підприємницької діяльності підлягає анулюванню ліцензія арбітражного керуючого.

За наведених обставин, особа втрачає статус арбітражного керуючого, а відтак не вправі здійснювати цей вид господарської діяльності, зокрема, виконувати повноваження ліквідатора юридичної особи.

У разі виникнення такої ситуації, виникає необхідність заміни особи, що виконувала повноваження ліквідатора на ліцензованого арбітражного керуючого.

Сектором з питань банкрутства забезпечено здійснення процедури банкрутства відсутнього боржника шляхом надання суду пропозиції щодо кандидатури арбітражного керуючого ОСОБА_3

Враховуючи вище викладене, господарський суд вважає за необхідне припинити повноваження ліквідатора ОСОБА_1 відповідно до поданої заяви від 30.06.10 року, призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Соловіївське" (с. Соловіївка Брусилівського району) арбітражного керуючого ОСОБА_3 за його згодою, призначити наступне засідання суду для з'ясування стану ліквідаційної процедури банкрутства, зобов'язати ліквідатора ОСОБА_3 вчинити дії, що є обов'язковими відповідно до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" та Державного реєстратора Брусилівської РДА внести до ЄДР запис про ліквідатора боржника ОСОБА_3 як особу, уповноважену діяти від імені боржника ОСОБА_4" без довіреності, у тому числі підписувати договори згідно резолютивної частини ухвали суду.

Керуючись ст. ст. 4-5, 38, 86 ГПК України, 22-32, 52 Закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 17, 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців", господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Припинити повноваження ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Соловіївське" (с. Соловіївка Брусилівського району) арбітражного керуючого ОСОБА_1, що діяв на підставі ліцензії серії АВ №307404, виданої 16.04.2007р., іден. номер платника податків НОМЕР_1.

2 Призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Соловіївське" (с. Соловіївка Брусилівського району, ідентифікаційний код 03746313 ) арбітражного керуючого ОСОБА_3 (ліцензія серії АВ №547681 від "26" липня 2010 р. місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_2.

3. Призначити наступне засідання суду для розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу ТОВ "Соловіївське" на "14" грудня 2010 р. об 14:30 в приміщенні господарського суду Житомирської області каб,№109.

4. Ліквідатору ОСОБА_3 до дати наступного засідання суду:

- ознайомитись з реєстраційною справою боржника та вчинити дії, що є обов'язковими відповідно до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" , зокрема для внесення запису про ліквідатора як особу, уповноважену діяти від імені боржника ТОВ "Соловіївське" без довіреності, у тому числі підписувати договори; надати докази їх виконання;

- ознайомитися зі справою про банкрутство ТОВ "Соловіївське" та продовжити вжиття заходів для належного завершення ліквідаційної процедури, затвердження звіту та ліквідаційного балансу банкрута згідно документів боржника та матеріалів справи, що є обов'язковими в ліквідаційній процедурі згідно із Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

5. Державному реєстратору Брусилівської РДА:

- внести до Єдиного державного реєстру відомості про ліквідатора ОСОБА_3 (ліцензія серії АВ №547681 від 26.07.10 року, який проживає: ІНФОРМАЦІЯ_2, ідентифікаційний номер НОМЕР_2.) як керівника ТОВ "Соловіївське" (іден.код 03746313, с.Соловіївка, Брусилівського р-ну.), особу, уповноважену представляти юридичну особу у правовідносинах з третіми особами та особу, яка має право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, у тому числі підписувати договори згідно запиту.

6. В засідання суду викликати уповноважених представників кредиторів та ліквідатора ОСОБА_3

Суддя Машевська О.П.

Віддрукувати:

1- в справу ,

2- Коростишівській МДПІ ,

3- УПФ Укр. в Брусилівському р. ,

4- ВВДФССНВВПЗ Укр. у Коростишівському р. ,

5- Житом. обл. ДП ДАК "Хліб України",

7, 8- прокурору

8- громадянину ОСОБА_1 - до відома

9 - ліквідатору ОСОБА_3М з відміткою у книзі нарочним

10- Сектору з питань банкрутства у Житомирській області

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення01.11.2010
Оприлюднено02.10.2015
Номер документу51407477
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/178-б

Ухвала від 01.11.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 19.12.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 26.07.2007

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 30.03.2007

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Постанова від 12.10.2006

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Філіпова Т.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні