Ухвала
від 20.01.2010 по справі 11/95-2373
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"20" січня 2010 р.Справа № 11/95-2373

УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Сидорук А.М.

Розглянув матеріали справи

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Транссервіс-М", проспект Московський,21 м. Київ (поштова адреса: м. Київ вул. Ярославська, буд.10-г/офіс 23).

до відповідача: Державного підприємства "Зарубинський спиртовий завод", с. Зарубинці Збаразького району Тернопільської області

За участю представників сторін

Позивача: не з'явився

Відповідача: не з'явився

Суть справи: Товариство з обмеженою відповідальністю "Транссервіс-М", проспект Московський,21 м. Київ (поштова адреса: м. Київ вул. Ярославська, буд.10-г/офіс 23) звернулося до господарського суду Тернопільської області з позовною заявою до Державного підприємства "Зарубинський спиртовий завод", с. Зарубинці Збаразького району Тернопільської області про стягнення 12706,76 коп. заборгованості.

Відповідач відзив на позов не подав, в судове засідання не з'явився.

На день розгляду справи від позивача на адресу господарського суду Тернопільської області надійшло клопотання про розгляд справи у відсутності представника позивача.

Розглянувши матеріали справи, судом встановлено наступне:

05.03.2008р. між Товариством з обмеженою відповідальністю "Транссервіс-М" та Державним підприємством "Зарубинський спиртовий завод" був укладений договір суборенди № АР 08-06, відповідно до умов якого суборендодавець передає, а суборендар приймає у тимчасове платне користування рухомий склад, залізничні цистерни, у кількості одиниць згідно додаткової угоди та актів прийому-передачі.

Відповідно до п.3.3.3. договору суборендар зобов'язується своєчасно й у повному обсязі вносити суборендодавцю орендну плату.

Свої зобов'язання за укладеним договором відповідач виконував не в повному обсязі та станом на день звернення позивача з позовом до господарського суду, заборгованість відповідача перед позивачем становить 11008 грн. 00 коп.

Крім того, за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань, позивачем нараховано до сплати відповідачеві 489,37 грн. інфляційних витрат, 137,34 грн. що становить 3% річних та 1072,05 грн. пені.

Розглянувши матеріали справи № 11/Б-1203, суд встановив, що ухвалою господарського суду Тернопільської області від 09.11.2009р. порушено провадження у справі про банкрутство Державного підприємства "Зарубинський спиртовий завод", с. Зарубинці Збаразького району Тернопільської області.

В газеті "Голос України" № 246 (4746) від 25.12.2009р. опубліковано оголошення про порушення справи про банкрутство Державного підприємства "Зарубинський спиртовий завод", с. Зарубинці Збаразького району Тернопільської області, ідентифікаційний код 00375065.

Відповідно до ч.1 статті 14 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“ конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, протягом тридцяти днів від дня опублікування в офіційному друкованому органі оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують.

Відповідно до Рекомендацій Президії Вищого господарського суду України від 04.06.2004 № 567-2004-р. "Про деякі питання практики застосування Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суди мають у встановленому ГПК України порядку приймати позовні заяви до особи, щодо якої порушена справа про банкрутство, і вирішувати спір за цією вимогою по суті за правилами позовного провадження до опублікування в офіційному друкованому органі оголошення про порушення справи про банкрутство. Після публікації оголошення господарський суд на підставі п.1 статті 79 ГПК України зупиняє позовне провадження та роз'яснює позивачу зміст частини 2 статті 14 Закону, зазначивши про це в ухвалі або протоколі судового засідання.

Якщо позивач не звернувся у місячний строк з дня публікації з заявою про визнання його вимог до боржника у справі про банкрутство, господарський суд поновлює позовне провадження та відмовляє у задоволенні позову на підставі частини 2 статті 14 Закону.

У разі звернення позивача із заявою про визнання його вимог до боржника у справі про банкрутство, після винесення ухвали суду за результатами розгляду цих вимог позовне провадження підлягає припиненню на підставі пункту 2 статті 80 ГПК України.

Таким чином, приймаючи до уваги, що на день розгляду справи в офіційному друкованому органі опубліковано оголошення про порушення справи про банкрутство відповідача по справі - Державного підприємства "Зарубинський спиртовий завод", господарський суд зупиняє провадження у справі № 11/95-2373 на підставі ст..79 п.1 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до ст.. 14 п.1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“ позивач як конкурсний кредитор має право протягом тридцяти днів від дня опублікування в офіційному друкованому органі оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство подати до господарського суду письмову заяву з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 79п.1,86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Зупинити провадження у справі № 11/95-2373 до вирішення пов'язаної з нею справи № 11/Б-1203 /затвердження Реєстру вимог кредиторів/.

2. Ухвала господарського суду про зупинення провадження у справі може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її прийняття через місцевий господарський суд.

3.Ухвалу направити сторонам у справі.

Суддя                                                                                А.М. Сидорук

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення20.01.2010
Оприлюднено02.10.2015
Номер документу51409826
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/95-2373

Ухвала від 18.03.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 20.01.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні