Ухвала
від 12.10.2010 по справі 11/б-1253
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"12" жовтня 2010 р.Справа № 11/Б-1253 УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Сидорук А.М.

Боржник: Товариство з обмеженою відповідальністю "Борщів-цукор", вул. Володимира Великого,1 м. Борщів Тернопільської області

Суддя: Сидорук А.М.

За участю представників сторін:

Боржника: ОСОБА_1 - ліквідатор

Суть справи: Постановою господарського суду Тернопільської області від 15 червня 2010 року боржника: Товариство з обмеженою відповідальністю "Борщів-цукор", вул. Володимира Великого,1 м. Борщів Тернопільської області, ідентифікаційний код 31877790 - визнано банкрутом; відкрито ліквідаційну процедуру банкрута та ліквідатором банкрута призначено ОСОБА_1, м. Львів, вул. Тарнавського,104-Б/54, ліцензія серії АВ №470323 від 17.03.2010 року видана Державним департаментом з питань банкрутства.

Ліквідатор банкрута подав господарському суду на затвердження звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Розглянувши матеріали справи, зокрема, звіт ліквідатора та додані до нього документи, заслухавши пояснення ліквідатора, суд встановив:

Статтею 32 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» встановлено, що за результатами роботи ліквідатора, останній подає господарському суду ліквідаційний баланс. Господарський суд після заслуховування ліквідатора виносить ухвалу про затвердження ліквідаційного балансу або призначення нового ліквідатора.

Якщо за результатами ліквідаційного балансу не залишилося майна після задоволення вимог кредиторів, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи.

Згідно п. 3 ст. 51 Закону, кредитори мають право заявити свої претензії до боржника, який ліквідується, в місячний строк з дня публікації оголошення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом.

Як вбачається з матеріалів справи, оголошення про визнання боржника -Товариства з обмеженою відповідальністю "Борщів-цукор", вул. Володимира Великого,1 м. Борщів Тернопільської області, ідентифікаційний код 31877790 банкрутом та призначення ліквідатором банкрута ОСОБА_1 опубліковано в газеті В«Голос УкраїниВ» № 117 (4867) від 26 червня 2010 року.

Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 01.10.2010р. припинено провадження у справі № 11/Б-1253 по розгляду заяви кредитора ОСОБА_2 міжрайонної державної податкової інспекції, вул. Кондори,5, м. Борщів Тернопільської області про визнання грошових вимог відносно боржника " Товариства з обмеженою відповідальністю "Борщів-цукор", вул. Володимира Великого,1 м. Борщів Тернопільської області, ідентифікаційний код 31877790 в сумі 3 036 945 грн. 67 коп., оскільки заява ОСОБА_2 МДПІ із документами, що обґрунтовують грошові вимоги кредитора, надійшла на адресу ліквідатора та відповідно до поданої заяви зазначена заборгованість визнана ліквідатором та включена до складу кредиторських вимог банкрута.

Реалізуючи повноваження ліквідатора, передбачені ст.25 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ліквідатором з метою здійснення інвентаризації майна та формування ліквідаційної маси були направлені запити до: Головного управління Держкомзему у Тернопільській області - відносно наявності у банкрута земельних ділянок; ОСОБА_2 районного бюро технічної інвентаризації - відносно наявності у банкрута об'єктів нерухомості (будинків, споруд, незавершеного будівництва чи ін.); Головному державному інспектору Держтехнагляду в ОСОБА_2 районі - відносно наявності у банкрута сільськогосподарської техніки; ВДАІ Борщівського району Тернопільської області - відносно наявності у банкрута транспортних засобів; Головному управлінню статистики у Тернопільській області - відносно наявності у банкрута корпоративних прав.

Згідно з відповідями на запити, які отримані від зазначених вище установ, а також інформації що міститься в матеріалах справи встановлено, що товариство-банкрут не має у власності транспортних засобів, також у товариства відсутні об'єкти нерухомості, земельні ділянки чи корпоративні права. (Відповідь ГУ Держкомзему у Тернопільській області №21-25/3660 від 19.08.2010р.; Відповідь ОСОБА_2 РБТІ №1169 від 20.08.2010р.; Довідка Чортківського ВРЕР №5 УДАІ №597 від 25.08.2010р.; Відповідь ГУ статистики у Тернопільській області №31-17 від 19.08.2010р.).

22.06.2010 року на адресу керівника та органів управління ТзОВ «Борщів-Цукор»було направлено лист, яким останнім роз'яснено правові наслідки визнання боржника банкрутом. Зазначений лист було отримано керівництвом товариства. На виконання вимог Закону платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»за актами приймання-передачі від 30.06.2010 року, ліквідатором була прийнята документація банкрута, печатки та штампи товариства. (Акт приймання-передачі документів від 30.06.2010 року). В силу ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"на ліквідатора покладений обов'язок по передачі у встановленому порядку на зберігання документів банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню. Станом на дату подання на затвердження господарського суду звіту та ліквідаційного баалансу вся документація банкрута, що підлягала передачі до архівної установи на зберігання є переданою (Акт приймання-передавання справ на державне зберігання від 07.09.2010 року).

В ході здійснення ліквідаційної процедури ліквідатором проведена інвентаризація майна. Згідно з інвентаризаційним описом №1 товарно-матеріальних цінностей ТзОВ «Борщів-Цукор»від 30.06.2010 року у банкрута відсутнє майно, яке можна було б включити в ліквідаційну масу для подальшого продажу для задоволення вимог можливих кредиторів. Під час здійснення ліквідаційної процедури ліквідатором не було виявлено майна банкрута, яке б знаходилось у третіх осіб.

Як вбачається з матеріалів справи, дебіторська заборгованість банкрута зазначена в заяві про порушення справи про банкрутство в сумі 5 257 606,56 грн. на підставі Договору про відступлення права вимоги №27/5/05-2010 від 27.05.2010 року була відступлена на новому кредитору - ТзОВ «Хоростківський цукровий завод»до моменту порушення справи про банкрутство. При передачі документації банкрута голова ліквідаційної комісії ТзОВ «Борщів-Цукор»поставив до відома ліквідатора про здійснення відступлення права вимоги та передачу документів, що підтверджують дебіторську заборгованість новому кредитору.

На виконання ч.З ст.23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»в офіційних друкованих органах (газета „Голос України" №117 (4867) від 26.06.2010 року) були опубліковані відомості про визнання боржника банкрутом.

З метою з'ясування кредиторів банкрута, окрім опублікування в офіційних друкованих органах відомостей про визнання боржника банкрутом, ліквідатором були направлені запити ОСОБА_2 міжрайонній ДПІ - відносно існування заборгованості банкрута перед державними та іншими цільовими фондами; Управлінню Пенсійного фонду України в ОСОБА_2 районі Тернопільської області - відносно існування заборгованості банкрута перед Пенсійним фондом; ОСОБА_2 міжрайонній виконавчій дирекції фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності - відносно існування заборгованості банкрута перед фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності; Відділенню виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в ОСОБА_2 районі Тернопільської області - відносно існування заборгованості банкрута перед фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України; ОСОБА_2 районному центру зайнятості - відносно існування заборгованості банкрута перед фондом загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

На надіслані запити та у зв'язку з опублікуванням оголошення в порядку, передбаченому Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»до ліквідатора банкрута звернулися кредитори:

1. ОСОБА_2 міжрайонна державна податкова інспекція Тернопільської області із заявою про визнання грошових вимог відносно боржника в сумі 3 036 945 грн. 67 коп.. До заяви долучено документи, що обґрунтовують зазначені вимоги. Зазначена заборгованість визнана ліквідатором та включена до складу кредиторських вимог банкрута.

2. Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в ОСОБА_2 районі Тернопільської області із заявою про визнання грошових вимог відносно боржника в сумі 137 662 грн. 64 коп. капіталізованих платежів для покриття витрат фонду. До заяви долучено документи, що обґрунтовують зазначені вимоги. Зазначена заборгованість визнана ліквідатором та включена до складу кредиторських вимог банкрута.

Жодні інші кредитори в передбачений Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»спосіб та термін не зверталися.

На адресу ліквідатора надійшов лист ОСОБА_2 МДПІ за №4228 від 09.07.2010 року, яким ДПІ повідомила поточні рахунки банкрута. Станом на день подання звіту ліквідатора всі поточні рахунки банкрута, відкриті в установах банків - є закритими (відповідні довідки банківських установ про закриття рахунків наявні в матеріалах справи).

Відділ державної виконавчої служби ОСОБА_2 районного управління юстиції на надісланий ліквідатором запит повідомив, що на виконанні у ДВС не перебуває виконавчих документів про стягнення коштів з банкрута (відповідь №3666 від 09.08.2010 року).

У відповідності до Витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна про податкові застави за №28067671 інформація про обтяження майна банкрута відсутня.

Станом на дату розгляду звіту ліквідатора пропозицій від санаторів, інвесторів, засновників товариства та інших бажаючих осіб, стосовно поліпшення фінансової долі товариства, не надходило.

У відповідності до п.5 ст.32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

У відповідності до п.2 ст.32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Таким чином, враховуючи, що по результатах розгляду ліквідаційного балансу у банкрута немає ні майна, ні коштів для погашення заборгованості перед кредиторами, ліквідатор виконав свої повноваження у відповідності з вимогами Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ« по виявленню майнових активів банкрута, а тому звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс підлягають затвердженню господарським судом.

У відповідності до ст.31 п.6 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Відповідно до ст.39 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємцівВ» у разі, якщо після завершення ліквідаційної процедури в процесі банкрутства, яка встановлена законом, судом постановляється рішення про ліквідацію юридичної особи -банкрута, суд що виніс відповідне рішення, в день набрання ним законної сили направляє його державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи-банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

Враховуючи вищезазначене, суд направляє ухвалу державному реєстратору ОСОБА_2 районної державної адміністрації для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю "Борщів-цукор", вул. Володимира Великого,1 м. Борщів Тернопільської області, ідентифікаційний код 31877790.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.5,31п.6,32,40,51 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс у справі № 11/Б-1250 по Товариству з обмеженою відповідальністю "Борщів-цукор", вул. Володимира Великого,1 м. Борщів Тернопільської області, ідентифікаційний код 31877790.

2. Товариство з обмеженою відповідальністю "Борщів-цукор", вул. Володимира Великого,1 м. Борщів Тернопільської області, ідентифікаційний код 31877790 - ліквідувати як юридичну особу.

3. Грошові вимоги кредиторів: ОСОБА_2 міжрайонної державної податкової інспекції Тернопільської області, м.Борщів Тернопільської області, вул..Кондори, 5 в сумі 3 036 945 грн. 67 коп.; Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в ОСОБА_2 районі Тернопільскої області, м.Борщів Тернопільської області, вул..Січових Стрільців, 5 в сумі 137 662 грн. 64 коп. відносно боржника товариства з обмеженою відповідальністю "Борщів-цукор", вул. Володимира Великого,1 м. Борщів Тернопільської області, ідентифікаційний код 31877790 - вважати погашеними.

4. ОСОБА_2 міжрайонній державній податковій інспекції, м.Борщів Тернопільської області, вул..Кондори, 5 зняти з обліку Товариство з обмеженою відповідальністю "Борщів-цукор", вул. Володимира Великого,1 м. Борщів Тернопільської області, ідентифікаційний код 31877790 як платника податків та відомості про зняття з обліку боржника як платника податків надіслати ліквідатору ОСОБА_1, м. Львів, вул. Тарнавського,104-Б/54 та органу державної реєстрації банкрута.

5. Ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута направити державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи -ОСОБА_2 районній державній адміністрації для внесення до Єдиного державного реєстру запису про проведення держаної реєстрації припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю "Борщів-цукор", вул. Володимира Великого,1 м. Борщів Тернопільської області, ідентифікаційний код 31877790.

6. Провадження у справі № 11/Б-1253 - припинити.

7. Ухвалу направити боржнику, ОСОБА_2 міжрайонній державній податковій інспекції Тернопільської області, м.Борщів Тернопільської області, вул..Кондори, 5; Відділенню виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в ОСОБА_2 районі Тернопільської області, м.Борщів, вул..Січових Стрільців, 5; Сектору з питань банкрутства у Тернопільській області Державного департаменту з питань банкрутства, вул. Київська, 3а, м. Тернопіль; Тернопільському обласному управлінню статистики, вул. Над ставом, 10, м. Тернопіль; Державному реєстратору ОСОБА_2 районної державної адміністрації, м.Борщів Тернопільської області; відділу державної виконавчої служби ОСОБА_2 районного управління юстиції, м.Борщів та ліквідатору ОСОБА_1, м. Львів, вул. Тарнавського,104-Б/54.

Суддя А.М. Сидорук

Дата ухвалення рішення12.10.2010
Оприлюднено02.10.2015
Номер документу51410812
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/б-1253

Ухвала від 12.10.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 01.10.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 01.10.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 06.09.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 31.05.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні