Ухвала
від 23.11.2010 по справі 11/б-1283
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"23" листопада 2010 р.Справа № 11/Б-1283 УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області

Власник: Тернопільська міська рада, вул.. Листопадова, 5, м. Тернопіль

Боржник: Комунальне підприємство житлово-експлуаційна контора №9, вул. Лесі Українки,21 м. Тернопіль Тернопільської області

Суддя: Сидорук А.М.

Представники від

Власника: ОСОБА_1 -головний юрисконсульт управління ЖКГ; ОСОБА_2 -начальник юридично-договірного відділу Тернопільського МРЦЗ

Боржника:

Суть справи: Тернопільська міська рада, вул. Листопадова,5 м. Тернопіль - власник майна боржника ОСОБА_3 підприємства житлово-експлуаційна контора №9, вул. Лесі Українки,21 м. Тернопіль Тернопільської області звернулася до господарського суду Тернопільської області із заявою про порушення справи про банкрутство ОСОБА_3 підприємства житлово-експлуаційна контора №9, вул. Лесі Українки,21 м. Тернопіль Тернопільської області, яке неспроможне погасити заборгованість перед кредиторами на загальну суму 35,7 тис. грн.

В розпочатому судовому засіданні представнику боржника роз'яснено права та обов'язки сторін, передбачені ст.22 ГПК України.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника боржника, судом в підготовчому засіданні встановлено наступне:

Комунальне підприємство житлово-експлуаційна контора №9, вул. Лесі Українки,21 м. Тернопіль Тернопільської області, ідентифікаційний код 21166354 зареєстроване як юридична особа Виконавчим комітетом Тернопільської міської ради 25.01.1995 р.

Станом на день звернення власника майна боржника із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство, Комунальне підприємство житлово-експлуаційна контора №9, вул. Лесі Українки,21 м. Тернопіль Тернопільської області має заборгованість перед: бюджетом в сумі 2700 тис. грн.; Управлінням Пенсійного фонду в Тернопільській області в сумі 30 600 грн.; Тернопільським обласним відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в сумі 600 грн.; Тернопільським обласним відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в сумі 200 грн.; Тернопільським міськрайонним центром зайнятості в сумі 1 600 грн.

Наявність заборгованості підтверджується фінансовим звітом та балансом підприємства; поясненням до балансу, довідкою про кредиторську заборгованість боржника, іншими матеріалами справи.

Відповідно до ст. 51 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язані звернутися в господарський суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. У разі виявлення обставин, зазначених у абзаці першому цієї частини, після прийняття рішення про ліквідацію до створення ліквідаційної комісії (призначення ліквідатора) заява про порушення справи про банкрутство подається власником майна боржника (уповноваженою ним особою).

10 серпня 2010 року Тернопільською міською радою прийнято рішення № 5/37/24 "Про ліквідацію комунального підприємства житлово-експлуатаційна контора №9".

Відповідно до протоколу наради комісії від 07.10.2010 року комісією встановлено, що у боржника комунального підприємства житлово-експлуаційна контора №9, вул. Лесі Українки,21 м. Тернопіль відсутнє будь-яке рухоме та нерухоме майно та прийнято рішення про звернення до господарського суду із заявою про визнання боржника банкрутом.

У разі, якщо справу про банкрутство порушено за заявою власника майна боржника (уповноваженої ним особи), яка подана до створення ліквідаційної комісії (призначення ліквідатора), розгляд справи про банкрутство здійснюється без урахування особливостей, передбачених цією статтею (ст. 51 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» ).

З матеріалів справи вбачається, що справу про банкрутство порушено за заявою власника майна боржника (уповноваженої ним особи), яка подана до створення ліквідаційної комісії. Відповідно до ст. 51 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» у разі, якщо справу про банкрутство порушено за заявою власника майна боржника (уповноваженої ним особи), яка подана до створення ліквідаційної комісії (призначення ліквідатора), розгляд справи про банкрутство здійснюється без урахування особливостей, передбачених цією статтею.

Отже, як вбачається з матеріалів справи та відповідно до вимог ст.11 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» на день розгляду справи у підготовчому засіданні боржник неспроможний виконати свої зобов'язання перед кредиторами в сумі 35 700 грн. і суд вважає, що є підстави для порушення справи про банкрутство ОСОБА_3 підприємства житлово-експлуаційної контори №9, вул. Лесі Українки,21 м. Тернопіль Тернопільської області, ідентифікаційний код 21166354.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 43, 86 Господарського процесуального кодексу України, ст.ст. 11,12,51 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Ввести процедуру розпорядження майном боржника: Комунальне підприємство житлово-експлуаційна контора №9, вул. Лесі Українки,21 м. Тернопіль Тернопільської області, ідентифікаційний код 21166354 та розпорядником майна боржника призначити ОСОБА_4, ліцензія на право провадження діяльності арбітражного керуючого серії АВ № 158336 від 25.10.2006р., проживає ІНФОРМАЦІЯ_1.

2. З метою виявлення всіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, зобов'язати заявника подати до офіційних друкованих органів у 10-ти денний строк за його рахунок оголошення про порушення справи про банкрутство, вказавши в ньому повне найменування боржника, його поштову адресу, банківські реквізити, найменування та адресу господарського суду, номер справи, відомості про розпорядника майна.

Доказ виконання даної вимоги кредитору слід надати господарському суду на протязі 5-ти днів з дня подачі оголошення.

У разі невиконання вимоги ухвали суду, заява кредитора може бути залишена без розгляду (п.13 ст.11 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» ).

3. Відповідно до п.11 ст.11, п.3 ст. 16 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , ст.50 Господарського процесуального кодексу України в провадженні даної справи встановити наступні строки:

а/ подання господарському суду розпорядником майна реєстру вимог кредиторів до 03.02.2011 року;

б/ попереднє засідання господарського суду призначити на 22.02.2011 року на 10 год. 00 хв.;

в/ розпоряднику майна скликати перші загальні збори кредиторів не пізніше 01.03.2011 року;

Рішення про створення комітету кредиторів та його склад подати господарському суду на протязі 5-ти днів з дня його прийняття;

г/ засідання суду призначити на 12.04.2011 року на 10 год. 00 хв.

4. Ухвалу направити боржнику; Тернопільській міській раді, вул. Листопадова,5, м. Тернопіль; Управлінню Пенсійного фонду в Тернопільській області, м. Тернопіль; Тернопільській ОДПІ, м. Тернопіль; відділу ДВС Тернопільського міського управління юстиції, м. Тернопіль; державному реєстратору Тернопільської міської ради, м. Тернопіль; Тернопільському міськрайонному центру зайнятості, м. Тернопіль; Тернопільському обласному відділенню Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, вул. Танцорова,51, м. Тернопіль; Тернопільському обласному відділенню Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, вул. Шпитальна,7/57, м. Тернопіль, розпоряднику майна ОСОБА_4, м. Тернопіль пр. Ст. Бандери,98/41.

Суддя А.М. Сидорук

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення23.11.2010
Оприлюднено02.10.2015
Номер документу51410952
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/б-1283

Судовий наказ від 20.06.2012

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Судовий наказ від 20.06.2012

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Судовий наказ від 20.06.2012

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Судовий наказ від 20.06.2012

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Судовий наказ від 20.06.2012

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 14.03.2012

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 14.03.2012

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Постанова від 12.04.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 01.03.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 22.02.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні