Ухвала
від 07.12.2010 по справі 11/б-1202
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"07" грудня 2010 р.Справа № 11/Б-1202 УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області

Кредитор: ОСОБА_1 Пенсійного фонду України в Теребовлянському районі Тернопільської області, вул. 22 Січня, 17, м. Теребовля, Тернопільської області.

Боржник: Теребовлянське міжгосподарське підприємство по виробництву яловичини, с. Кобиловолоки, Теребовлянського району, Тернопільської області.

Суддя: Сидорук А.М.

Представники від:

Кредиторів: ОСОБА_2 - завідувач юридичного сектору УПФ в Теребовлянському районі

Боржника: ОСОБА_3 -представник ліквідатора

Суть справи: ОСОБА_1 Пенсійного фонду України в Теребовлянському районі Тернопільської області, вул. 22 Січня, 17, м. Теребовля, Тернопільської області звернулося до господарського суду Тернопільської області із заявою про порушення справи про банкрутство Теребовлянського міжгосподарського підприємства по виробництву яловичини, с. Кобиловолоки, Теребовлянського району, Тернопільської області в порядку статті 52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

Постановою господарського суду Тернопільської області від 02 грудня 2009 року боржника: Теребовлянське міжгосподарське підприємство по виробництву яловичини, с. Кобиловолоки, Теребовлянського району, Тернопільської області; ідентифікаційний код 05397982 - визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та ліквідатором банкрута призначено ОСОБА_4, вул. М. Грушевського,4, м. Теребовля, Тернопільської області; ліцензія АВ № 158420 від 20.11.2006 року, видана Державним департаментом з питань банкрутства.

Ліквідатор банкрута подав господарському суду на затвердження звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, а також звернувся із клопотанням про затвердження розміру оплати праці та стягнення з ініціюючого кредитора суми оплати послуг арбітражного керуючого.

Розглянувши матеріали справи, зокрема, звіт ліквідатора та додані до нього документи, заслухавши пояснення представника кредитора, суд встановив:

Теребовлянське міжгосподарське підприємство по виробництву яловичини, с. Кобиловолоки, Теребовлянського району, Тернопільської області; ідентифікаційний код 05397982 зареєстроване як юридична особа Теребовлянською районною державною адміністрацією Тернопільської області 22.04.1997 р.

Відповідно до ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором здійснено опублікування в газеті "Свобода" від 09.06.2010 року №46(2464) оголошення про визнання банкрутом Теребовлянське міжгосподарське підприємство по виробництву яловичини, с. Кобиловолоки, Теребовлянського району.

При здійсненні ліквідаційної процедури ліквідатором у відповідності до вимог ст.52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» В» виявлено одного кредитора (в т.ч. ініціюючого кредитора) з грошовими вимогами до боржника - ОСОБА_1 Пенсійного фонду України в Теребовлянському районі Тернопільської області, вул. 22 січня,17, м. Теребовля, Тернопільської області на суму 41 954 грн. 05 коп.;

При здійсненні ліквідаційної процедури ліквідатором осіб, що перебувають в трудових відносинах з банкрутом не встановлено; майна боржника, що знаходиться у третіх осіб -не виявлено; невиконаних господарських договорів банкрута не встановлено. Ліквідатору не передавались книги по зарплаті, книги обліку трудового стажу, каса, звіти, головні книги та інші фінансово-господарські документи що підлягають передачі на постійне зберігання в архівний відділ.

23 липня 2010 року в газеті "Свобода" № 58(2476) ліквідатором опубліковано оголошення про визнання втрачених печатки, штампу, чекових книжок та установчих документів Теребовлянського міжгосподарського підприємства по виробництву яловичини, с. Кобиловолоки, Теребовлянського району, Тернопільської області недійсними.

Згідно довідки Теребовлянської ДПІ від 08.04.2010 року рахунки банкрута Теребовлянського міжгосподарського підприємства по виробництву яловичини, с. Кобиловолоки, Теребовлянського району, Тернопільської області в банківських установах закрито.

Як вбачається з поданих ліквідатором документів, за боржником на праві власності не числиться земельних ділянок; нерухомого майна (довідка № 63/1 від 07.05.2010 р. Теребовлянського районного бюро технічної інвентаризації); транспортних засобів (довідка № 480 від 30.06.2010 р. Чортківського МРЕВ ДАІ); сільськогосподарської техніки та самохідних машин (довідка № 84 від 07.07.2010 року., видана Інспекцією державного технічного нагляду в Теребовлянському районі); іншого майна та майнових прав не встановлено.

Таким чином, враховуючи, що по результатах розгляду ліквідаційного балансу у банкрута немає ні майна, ні коштів для погашення заборгованості перед кредиторами, ліквідатор виконав свої повноваження у відповідності з вимогами Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ« по виявленню майнових активів банкрута, а тому звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс підлягають затвердженню господарським судом.

У відповідності до ст.31 п.6 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Відповідно до ст.39 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємцівВ» у разі, якщо після завершення ліквідаційної процедури в процесі банкрутства, яка встановлена законом, судом постановляється рішення про ліквідацію юридичної особи -банкрута, суд що виніс відповідне рішення, в день набрання ним законної сили направляє його державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи-банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

Враховуючи вищезазначене, суд надсилає ухвалу державному реєстратору Теребовлянської районної державної адміністрації для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи Теребовлянського міжгосподарського підприємства по виробництву яловичини, с. Кобиловолоки, Теребовлянського району, Тернопільської області; ідентифікаційний код 05397982.

Крім того, ліквідатор банкрута ОСОБА_4 звернулася до господарського суду із клопотанням про стягнення з ініціюючого кредитора 5 304,00 грн. оплати послуг ліквідатора за проведену роботу за квітень-червень 2010 року враховуючи відсутність у банкрута майнових і грошових активів /відповідно до поданого розрахунку по оплаті послуг ліквідатора/.

Ухвалою господарського суду Тернопільської області від12.07.2010р. розмір оплати праці ліквідатора банкрута: Теребовлянського міжгосподарського підприємства по виробництву яловичини, с. Кобиловолоки, Теребовлянського району, Тернопільської області, ідентифікаційний код 05397982 -ОСОБА_4, вул. М. Грушевського,4, м. Теребовля, Тернопільської області; ліцензія АВ № 158420 від 20.11.2006 року, видана Державним департаментом з питань банкрутства за здійснення нею своїх повноважень затверджено в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць роботи з 02 грудня 2009р.

Відповідно до п.10 ст.3-1 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника.

Пунктами 11, 12 ст. 3-1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» передбачено, що кредитори можуть створювати фонд для оплати послуг, відшкодування витрат та виплати додаткової винагороди арбітражному керуючому (розпоряднику майна, керуючому санацією, ліквідатору). Формування фонду та порядок використання його коштів визначаються рішенням комітету кредиторів та затверджуються ухвалою господарського суду.

Судом встановлено, що кредитором у даній справі є лише ініціюючий кредитор, інших кредиторів в ході здійснення ліквідаційної процедури ліквідатором не виявлено, а відтак, за відсутності інших кредиторів, суд вважає за необхідне покласти обов'язок по відшкодуванню витрат на оплату послуг арбітражного керуючого на ініціюючого кредитора ОСОБА_1 Пенсійного фонду України в Теребовлянському районі Тернопільської області, вул. 22 Січня, 17, м. Теребовля, Тернопільської області.

Дослідивши матеріали справи, господарський суд вважає клопотання ліквідатора відсутнього боржника про необхідність оплати послуг ліквідатора банкрута обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.5,3-1п.6,32,40,52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс у справі №11/Б-1202 по Теребовлянському міжгосподарському підприємству по виробництву яловичини, с. Кобиловолоки, Теребовлянського району, Тернопільської області; ідентифікаційний код 05397982.

2. Теребовлянське міжгосподарське підприємство по виробництву яловичини, с. Кобиловолоки, Теребовлянського району, Тернопільської області; ідентифікаційний код 05397982 - ліквідувати як юридичну особу.

3. Грошові вимоги: ОСОБА_1 Пенсійного фонду України в Теребовлянському районі Тернопільської області, вул. 22 січня,17, м. Теребовля, Тернопільської області в сумі 41 954 грн. 05 коп. -вважати погашеними.

4. ДПІ в Теребовлянському районі, Тернопільської області зняти з обліку Теребовлянське міжгосподарське підприємство по виробництву яловичини, с. Кобиловолоки, Теребовлянського району, Тернопільської області; ідентифікаційний код 05397982 як платника податків та відомості про зняття з обліку боржника як платника податків надіслати ліквідатору ОСОБА_4, вул. М.Грушевського,4, м. Теребовля, Тернопільської області та органу державної реєстрації банкрута.

5. Стягнути з ОСОБА_1 Пенсійного фонду в Теребовлянському районі, вул. 22 Січня, 17, м. Теребовля, ідентифікаційний код 21156278 на користь арбітражного керуючого ОСОБА_4, вул. М. Грушевського,4, м. Теребовля, Тернопільської області; ліцензія АВ № 158420 від 20.11.2006 року, видана Державним департаментом з питань банкрутства, р/р №26004055101117, МФО 338783,Тернопільська філія ПриватБанку, код НОМЕР_1 - 5304 грн. 00 коп. оплати послуг ліквідатора.

Видати наказ.

6. Ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута направити державному реєстратору Теребовлянської районної державної адміністрації за місцем реєстрації юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про проведення держаної реєстрації припинення юридичної особи Теребовлянського міжгосподарського підприємства по виробництву яловичини, с. Кобиловолоки, Теребовлянського району, Тернопільської області; ідентифікаційний код 05397982.

7. Провадження у справі № 11/Б-1202 - припинити.

8. Ухвалу направити банкруту; ОСОБА_1 Пенсійного фонду України в Теребовлянському районі Тернопільської області, вул. 22 Січня, 17, м. Теребовля, Тернопільської області; Державній податковій інспекції в Теребовлянському районі, м. Теребовля, вул. Шевченка, 26; Сектору з питань банкрутства у Тернопільській області Державного департаменту з питань банкрутства, м. Тернопіль, вул. Київська,3-а; відділу державної виконавчої служби Теребовлянського районного управління юстиції, м.Теребовля Тернопільської області; державному реєстратору Теребовлянської районної державної адміністрації, м. Теребовля Тернопільської області та ліквідатору ОСОБА_4, вул. М. Грушевського, 4, м. Теребовля, Тернопільської області.

Суддя А.М. Сидорук

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення07.12.2010
Оприлюднено02.10.2015
Номер документу51410996
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/б-1202

Ухвала від 17.06.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 07.06.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Судовий наказ від 20.12.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 07.12.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 22.11.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 11.03.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 12.07.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні