Ухвала
від 27.09.2010 по справі б-50/94-10
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Україна

Харківський апеляційний господарський суд

УХВАЛА

про прийняття апеляційної скарги до провадження

« 23»вересня 2010 року Справа № Б-50/94-10

Колегія суддів у складі:

головуючий суддя Лакіза В.В., суддя Фоміна В.О., суддя Гончар Т.В.

розглянувши апеляційну скаргу Публічного акціонерного товариства ВТБ Банк, м. Харків (вх. № 3007Х/2-6к) на постанову господарського суду Харківської області від 26 травня 2010 року по справі № Б-50/94-10,

за заявою ЗАТ «Плавлені сири», м. Харків,

до ЗАТ «Плавлені сири», м. Харків,

про визнання банкрутом, -

встановила:

Постановою господарського суду Харківської області від 26.05.2010р. визнано Закрите акціонерне товариство «Плавлені сири»(код 30237452), зареєстроване 28.12.1988р. виконавчим комітетом Харківської міської ради (номер запису про включення відомостей про юридичну особу до ЄДР 14801200000023048), за адресою: 61019, м. Харків, вул.. Калініна, буд. 91 -банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру.

Підприємницьку діяльність банкрута припинено, сторк виконання всіх грошових зобов'язань та зобов'язань щодо сплати податків і обов'язкових платежів вважається таким, що настав, припиняється нарахування неустойки, процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості, вимоги за зобов'язаннями банкрута, що виникли під час проведення процедури банкрутства, пред'являються в межах ліквідаційної процедури. Керівника банкрута звільнено з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, про що зроблено запис у його трудовій книжці. Припинено повноваження органів управління банкрута і повноваження власників майна; скасовано усі арешти, накладені на майно боржника (в тому числі -податкову заставу) і інші обмеження щодо розпорядження майном боржника, зокрема: накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Призначено ліквідатором Закритого акціонерного товариства «Плавлені сири»(код 30237452) голову ліквідаційної комісії ОСОБА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса: 61064, м Харків, АДРЕСА_1).

Зобов'язано ліквідатора боржника виконати вимоги Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», а саме: в п'ятиденний строк опублікувати відомості в офіційних друкованих органах про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, закрити всі рахунки банкрута в установах банку і відкрити або переоформити один основний рахунок для проведення розрахунків з кредиторами; надавати суду щомісячно звіти про хід ліквідаційної процедури, про фінансове становище і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури, використання коштів боржника.

Зобов'язано ліквідатора в строк до 26.11.2010 року виконати ліквідаційну процедуру, надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі акти інвентаризації майна. Акти оцінки майна, звіт про виплачені кошти кредиторам, договори купівлі -продажу майна банкрута, довідки установ банку про закриття рахунків банкрута, копії повідомлень органу державної податкової служби, Пенсійному фонду і центру зайнятості про закінчення ліквідаційної процедури, довідку архіву про прийняття документів, які підлягають довгостроковому зберіганню, довідку органів внутрішніх справ про прийняття печаток і штампів банкрута, оригінали установчих документів і свідоцтва про державну реєстрацію, ліквідаційний баланс, докази, що свідчать про стягнення дебіторської заборгованості, довідку банку про рух грошових коштів по поточному рахунку за весь час роботи ліквідаційної комісії, баланси підприємства за весь час роботи, протоколи засідання комітету кредиторів і протоколи загальних зборів кредиторів,затверджений комітетом кредиторів звіт про оплату послуг, відшкодування витрат ліквідатора, інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботи по ліквідації банкрута.

Публічне акціонерне товариство ВТБ Банк з постановою господарського суду Харківської області від 26.05.2010 р. по даній справі не погодилося, звернулося до Харківського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати постанову суду першої інстанції, посилаючись на порушення норм чинного законодавства.

Ухвалою Харківського апеляційного господарського суду від 20 серпня 2010 року Публічному акціонерному товариству ВТБ Банк м. Харків, було повернуто апеляційну скаргу разом з доданими до неї документами на підставі пункту 3 ст. 97 господарського процесуального кодексу України, п.2 ст.3 Декрету Кабінету Міністрів України «Про державне мито»від 21.01.93 р., оскільки до апеляційної скарги не додано документів, що підтверджують сплату державного мита у встановлених порядку і розмірі.

Після усунення недоліків апеляційної скарги, апелянт звернувся з апеляційною скаргою на постанову господарського суду Харківської області від 26 травня 2010 року по справі № Б-50/94-10, в якій просить скасувати постанову від 26 травня 2010 року. В обґрунтування заявник апеляційної скарги, зокрема, посилається на те, що вищезазначена постанова прийнята з порушенням норм матеріального та процесуального права та неповне дослідження обставин, що мають значення для справи, а саме: матеріали справи не містять належних доказів проведення інвентаризації та оцінки активів боржника, здійснення в установленому чинним законодавством порядку, що є порушенням вимог ч. 5 ст. 60 Господарського кодексу України. Ліквідаційною комісією боржника не було проведено інвентаризацію та оцінку нерухомого майна, що було передано в іпотеку банку згідно до іпотечного договору № 182-Z/1 від 24.06.2008 року, а саме комплекс нерухомого майна, що знаходиться в м. Харків, вул. Калініна, 91, загальною площею 8154,1 кв. м. Проміжний ліквідаційний баланс не затверджений належним органом боржника, не відповідає встановленій формі та не містить повної інформації про активи боржника, що є порушенням вимог ст. 111 Цивільного кодексу України. Голова ліквідаційної комісії боржника звернувся до суду із заявою про порушення справи про банкрутство в порядку ст. 51 Закону про банкрутство одразу після спливу двомісячного строку, не витримавши місячного строку, встановленого на подання до суду позовів до ліквідаційної комісії, що є порушенням положень ст. 105,112 Цивільного кодексу України.

Одночасно, заявник просить поновити строк на подання апеляційної скарги до Харківського апеляційного господарського суду з посиланням на поважність причин пропуску строку.

Колегія суддів, розглянувши подані матеріали, враховуючи, усунення недоліків апеляційної скарги, дійшла висновку, що строк на подання апеляційної скарги пропущений з поважних причин і повинен бути відновлений, а апеляційна скарга повинна бути прийнята до провадження.

Керуючись ст. ст. 51, 53, 86, 91, 93, 98 Господарського процесуального кодексу України,

ухвалила:

1. Клопотання Публічного акціонерного товариства ВТБ Банк про відновлення пропущеного строку на оскарження ухвали задовольнити.

2. Прийняти апеляційну скаргу Публічного акціонерного товариства ВТБ Банк до провадження.

3. Розгляд скарги призначити на « 20» жовтня 2010 року о 09:30 год . у приміщенні Харківського апеляційного господарського суду за адресою: 61022, місто Харків, пр. Леніна 5, 1-й поверх., каб. № 106.

4. Зобов'язати боржника, ліквідатора, кредиторів, Управління з питань банкрутства у Харківській області надати відзив на апеляційну скаргу, документи в обґрунтування своїх заперечень.

5. Зобов'язати банк надати суду письмове пояснення, яким чином оскаржувана постанова порушує права та охоронювані законом інтереси заявника апеляційної скарги.

6. Зобов'язати сторони надати Довідку та витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців станом на час розгляду справи.

7. Викликати в судове засідання представників сторін з належним чином оформленими повноваженнями. Про неможливість прибуття представників обов'язково письмово повідомити суд.

8. Попередити сторони, що у разі неявки їх представників у судове засідання та не надання витребуваних судом документів, справа може бути розглянута за наявними в ній матеріалами та за відсутністю представників сторін.

Головуючий суддя Лакіза В.В.

Суддя Фоміна В.О.

Суддя Гончар Т.В.

СудХарківський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення27.09.2010
Оприлюднено02.10.2015
Номер документу51419704
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б-50/94-10

Ухвала від 14.10.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Лакіза В.В.

Ухвала від 27.09.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Лакіза В.В.

Ухвала від 01.06.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 16.06.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 24.05.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 14.04.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 14.02.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 24.01.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 04.11.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Постанова від 26.05.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні