Ухвала
від 10.08.2015 по справі 757/28322/15-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/28322/15-к

Примірник №___

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 серпня 2015 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні у залі суду в м. Києві провадження за клопотанням старшого слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу слідчого управління Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України капітана юстиції ОСОБА_4 про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий в особливо важливих справах слідчого відділу слідчого управління Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України капітан юстиції ОСОБА_4 звернувся до Печерського районного суду міста Києва з клопотанням, погодженим прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення у кримінальних провадженнях слідчого відділу управління процесуального керівництва та нагляду за додержанням законів органами, що проводять оперативно-розшукову діяльність Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 та просив надати членам слідчої групи, групи прокурорів Генеральної прокуратури України у кримінальному провадженні №42015000000001668 та за їх дорученням оперативним підрозділам дозвіл на проведення обшуку в нежитловому приміщенні за адресою: м. Запоріжжя, вул. Щаслива, будинок 5а, яке належить на праві власності Товариству з обмеженою відповідальністю «Штазі ГМБХ», код ЄДРПОУ 38909252 з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення ОСОБА_5 кримінального правопорушення, а також відшукання та огляду, вилучення речей, що мають значення для встановлення істини по справі та містять відомості про вчинення ОСОБА_5 корупційного кримінального правопорушення, а саме: предмета неправомірної вигоди, грошових коштів, речей цінностей отриманих злочинним шляхом, комп`ютерної техніки, пристроїв запису інформації, карт пам`яті, флеш-накопичувачів, жорстких дисків, фото-, відеокамер, мобільних телефонів, документів щодо діяльності компанії «Форекс Тренд» керівників цієї компанії або інших фізичних чи юридичних осіб, які мають відношення до цієї компанії, інформації у будь-якому вигляді, що стосується ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , блокнотів, записників, інших документів із записами, доповідних, рапортів, службових записок, оперативних справ, що стосуються, або пов`язані з діяльністю компанії «Форекс Тренд» керівників цієї компанії або інших фізичних чи юридичних осіб, які мають відношення до цієї компанії, стосуються або пов`язані з ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , речей та документів, що зберегли на собі сліди злочинів або містять інші відомості, які можуть бути використані як докази фактів та обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, а також для відшукання та вилучення майна, яке здобуте у результаті вчинення кримінальних правопорушень.

Клопотання обгрунтоване тим, що Головною військової прокуратурою Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42015000000001668 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 06.08.2015 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 368 КК України.

У кримінальному провадженні №42015000000001668 досліджуються обставини вимагання службовими особами відділу контррозвідки Управління СБ України в Запорізькій області неправомірної вигоди у розмірі 20000 доларів США у представників компанії «Форекс Тренд».

Із повідомлення начальника Управління внутрішньої безпеки Служби Безпеки України та доданих документів, а саме заяв ОСОБА_6 та ОСОБА_7 вбачається, що начальник відділу контррозвідки Управління СБ України в Запорізькій області ОСОБА_5 будучи службовою особою Управління СБ України в Запорізькій області переслідуючи корисливі мотиви, діючи у власних інтересах в співучасті з іншими особами вимагає, та вчиняє дії спрямовані на отримання неправомірної вигоди в розмірі 20000 доларів США від керівника та представника компанії «Форекс Тренд» за не вчинення ним дій, з використанням свого службового становища, по розголошенню конфіденційних відомостей, які стали йому відомі під час виконання службових обов`язків та які можуть зашкодити правам та законним інтересам компанії «Форекс Тренд», а також правам та законним інтересам керівника цієї компанії ОСОБА_6 .

Зокрема, 03.03.2015 за ініціативою начальника відділу контррозвідки Управління СБ України в Запорізькій області ОСОБА_5 в м.Дінпропетровськ у бізнес центрі «Мост Сіті» (каб. 107) в кафе «Капоне» відбулась зустріч з ОСОБА_6 , в ході якої ОСОБА_8 повідомив ОСОБА_6 про наявність у нього конфіденційної інформації отриманої в ході виконання службових обов`язків, про діяльність останнього та компанії «Форекс Тренд», керівником якої він являється, яку він має намір використати на шкоду правам та законним інтересам ОСОБА_6 та його компанії, а саме надати її третім особам, в тому числі конкурентам і представникам кримінальних структур, що в свою чергу негативно вплине на права та законні інтереси як ОСОБА_6 так і компанії. При цьому ОСОБА_5 поставив ОСОБА_6 вимогу, що для того, щоб запобігти розголошенню конфіденційної та таємної інформації наявної у нього і відповідним негативним наслідкам для прав та законних інтересів ОСОБА_6 та його компанії, останній повинен надати йому неправомірну вигоду у завуальованій формі, а саме, здійснити фінансове вкладення у створений бізнес проект ОСОБА_5 .

В подальшому реалізовуючи свій злочинний намір на отримання неправомірної вигоди з використанням свого службового становища ОСОБА_5 15.07.2015 та 27.07.2015 через представника компанії «Форекс Тренд» ОСОБА_7 поставив ОСОБА_6 вимогу надати йому неправомірну вигоду в розмірі 20 000 доларів США у завуальованій формі, як фінансування його бізнес-проекту. При цьому вказавши, що в разі відмови передачі предмета неправомірної вигоди в розмірі 20000 доларів США він з використанням свого службового становища поширить наявну у нього конфіденційну інформацію про діяльність компанії «Форекс Тренд» та керівника цієї компанії ОСОБА_6 третім особам, в тому числі конкурентам та представникам кримінальних структур, що в свою чергу негативно відіб`ється на правах та законних інтересах як компанії «Форекс Тренд» так і останнього.

08 серпня 2015 року ОСОБА_5 поставив вимогу передати йому неправомірну вимогу через ОСОБА_9 в офісному приміщенні, що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 .

Наведені обставини підтверджуються протоколами допиту свідка ОСОБА_7 матеріалами виконаного доручення та іншими матеріалами кримінального провадження.

Таким чином в нежитловому (офісному) приміщенні за адресою: м. Запоріжжя, вул. Щаслива, будинок 5а, яке належить на праві власності Товариству з обмеженою відповідальністю «Штазі ГМБХ», код ЄДРПОУ 38909252, засновником якого крім інших є ОСОБА_10 та ОСОБА_9 можуть знаходитися окремі речі, предмети, документи, що зберегли на собі сліди злочину або містять інші відомості, які можуть бути використані як докази фактів та обставин, що встановлюються в ході кримінального провадження, і там може знаходитися майно, яке здобуте у результаті вчинення кримінальних правопорушень.

На підставі викладеного, беручи до уваги те, що матеріали даного кримінального провадження дають достатні підстави вважати, що проведення обшуку в офісному приміщенні за адресою: за адресою: м. Запоріжжя, вул. Щаслива, будинок 5а, яке належить на праві власності Товариству з обмеженою відповідальністю «Штазі ГМБХ», код ЄДРПОУ 38909252, дасть можливість виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення ОСОБА_5 кримінальних правопорушень, а також відшукання та огляду, вилучення речей, що мають значення для встановлення істини по справі та містять відомості про вчинення ОСОБА_8 корупційного кримінального правопорушення - вимагання неправомірної вимоги в особливо великому розмірі, а саме: предмета неправомірної вигоди, грошових коштів, речей цінностей отриманих злочинним шляхом, комп`ютерної техніки, пристроїв запису інформації, карт пам`яті, флеш-накопичувачів, жорстких дисків, фото-, відеокамер, мобільних телефонів, документів щодо діяльності компанії «Форекс Тренд» керівників цієї компанії або інших фізичних чи юридичних осіб, які мають відношення до цієї компанії, інформації у будь-якому вигляді, що стосується ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , блокнотів, записників, інших документів із записами, доповідних, рапортів, службових записок, оперативних справ, що стосуються, або пов`язані з діяльністю компанії «Форекс Тренд» керівників цієї компанії або інших фізичних чи юридичних осіб, які мають відношення до цієї компанії, стосуються або пов`язані з ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , речей та документів, що зберегли на собі сліди злочинів або містять інші відомості, які можуть бути використані як докази фактів та обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, а також для відшукання та вилучення майна, яке здобуте у результаті вчинення кримінальних правопорушень, а їх відшукання, огляд та вилучення можливі лише шляхом проведення обшуку.

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримав.

Слідчий суддя вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню з таких підстав: відповідно до ч. 2 ст. 91 КПК України доказування полягає, зокрема, у перевірці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Приймаючи до уваги, що матеріали кримінального провадження дають достатні підстави вважати, що проведення обшуку в офісному приміщенні за адресою: за адресою: м. Запоріжжя, вул. Щаслива, будинок 5а, яке належить на праві власності Товариству з обмеженою відповідальністю «Штазі ГМБХ», код ЄДРПОУ 38909252, дасть можливість виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення ОСОБА_5 кримінальних правопорушень, а також відшукання та огляду, вилучення речей, що мають значення для встановлення істини по справі та містять відомості про вчинення ОСОБА_8 корупційного кримінального правопорушення - вимагання неправомірної вимоги в особливо великому розмірі, а саме: предмета неправомірної вигоди, грошових коштів, речей цінностей отриманих злочинним шляхом, комп`ютерної техніки, пристроїв запису інформації, карт пам`яті, флеш-накопичувачів, жорстких дисків, фото-, відеокамер, мобільних телефонів, документів щодо діяльності компанії «Форекс Тренд» керівників цієї компанії або інших фізичних чи юридичних осіб, які мають відношення до цієї компанії, інформації у будь-якому вигляді, що стосується ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , блокнотів, записників, інших документів із записами, доповідних, рапортів, службових записок, оперативних справ, що стосуються, або пов`язані з діяльністю компанії «Форекс Тренд» керівників цієї компанії або інших фізичних чи юридичних осіб, які мають відношення до цієї компанії, стосуються або пов`язані з ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , речей та документів, що зберегли на собі сліди злочинів або містять інші відомості, які можуть бути використані як докази фактів та обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, а також для відшукання та вилучення майна, яке здобуте у результаті вчинення кримінальних правопорушень, а їх відшукання, огляд та вилучення можливі лише шляхом проведення обшуку.

Згідно ч.1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Слідчий суддя вважає, що клопотання старшого слідчого достатньо обґрунтоване, ґрунтується на законі, підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.110, 233, 234, 309 КПК Україна, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання - задовольнити.

Надати членам слідчої групи, групи прокурорів Генеральної прокуратури України у кримінальному провадженні №42015000000001668 та за їх дорученням оперативним підрозділам дозвіл на проведення обшуку в нежитловому приміщенні за адресою: м. Запоріжжя, вул. Щаслива, будинок 5а, яке належить на праві власності Товариству з обмеженою відповідальністю «Штазі ГМБХ», код ЄДРПОУ 38909252 з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення ОСОБА_5 кримінального правопорушення, а також відшукання та огляду, вилучення речей, що мають значення для встановлення істини по справі та містять відомості про вчинення ОСОБА_5 корупційного кримінального правопорушення, а саме: предмета неправомірної вигоди, грошових коштів, речей цінностей отриманих злочинним шляхом, комп`ютерної техніки, пристроїв запису інформації, карт пам`яті, флеш-накопичувачів, жорстких дисків, фото-, відеокамер, мобільних телефонів, документів щодо діяльності компанії «Форекс Тренд» керівників цієї компанії або інших фізичних чи юридичних осіб, які мають відношення до цієї компанії, інформації у будь-якому вигляді, що стосується ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , блокнотів, записників, інших документів із записами, доповідних, рапортів, службових записок, оперативних справ, що стосуються, або пов`язані з діяльністю компанії «Форекс Тренд» керівників цієї компанії або інших фізичних чи юридичних осіб, які мають відношення до цієї компанії, стосуються або пов`язані з ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , речей та документів, що зберегли на собі сліди злочинів або містять інші відомості, які можуть бути використані як докази фактів та обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, а також для відшукання та вилучення майна, яке здобуте у результаті вчинення кримінальних правопорушень

Визначити строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання 757/28322/15-к

Примірник № 2 наданий прокурору ОСОБА_3 .

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.08.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу51460377
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/28322/15-к

Ухвала від 10.08.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні