Ухвала
від 17.09.2015 по справі 127/21749/15-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/21749/15-к

Провадження №1-кс/127/9178/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 вересня 2015 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за відсутністю клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », мотивуючи свої вимоги тим, що ним здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32015020000000064 від 10.07.2015р. щодо службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 », які здійснюючи фінансово-господарську діяльність, протягом періоду з 01.07.2012 року по 07.05.2015 року, шляхом заниження податку на додану вартість, що підлягає сплаті до бюджету держави, ухилились від сплати податку на додану вартість в сумі 3681967 грн., що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у особливо великих розмірах.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » під час здійснення фінансово-господарської діяльності мали взаємовідносини з підприємствами, які не мали можливості вести фінансово-господарську діяльність, у зв`язку з відсутністю трудових ресурсів, основних фондів, складських приміщень, тобто не мали умов для досягнення результатів економічної діяльності. Одним із таких підприємств, що має ознаки фіктивності є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ).

Згідно даних АІС «Податковий блок» ДФС України встановлено, що для здійснення фінансово-господарської діяльності службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » проводили розрахунки через банківський рахунок: № НОМЕР_2 відкритий в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_3 , адреса: АДРЕСА_2 ).

З метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального правопорушення, виникла необхідність у дослідженні подальшого руху коштів, які були перераховані ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » протягом 2012 2015 років.

Документи, що свідчать про відкриття, використання та рух коштів по рахунках на які було перераховано кошти у вигляді передоплати мають значення для встановлення обставин вчинення злочину. Також зазначені документи необхідні для подальшого призначення почеркознавчих (у якості вільних зразків почерку та підписів осіб, що займали посади директорів вищеназваних підприємств) і інших експертиз та для використання під час документальних перевірок або ревізій для з`ясування порядку руху коштів і їх подальшого оприбуткування.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Представник АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не з`явився, однак його неявка не перешкоджає розгляду клопотання.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання, дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Як вбачається з ч.5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Положенням ч.7 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, оскільки матеріалами кримінального провадження та клопотанням підтверджений той факт, що документи, про доступ до яких клопоче слідчий, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тому клопотання підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 166, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області майору податкової міліції ОСОБА_3 та/або іншим працівникам, які будуть діяти на підставі його доручення на тимчасовий доступ до оригіналів документів, з можливістю вилучення належним чином завірених копій цих документів, які знаходяться у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_3 , адреса: АДРЕСА_2 ), які містять відомості, що становлять банківську таємницю, та свідчать про відкриття, використання та рух коштів по рахунку № НОМЕР_2 відкритому ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_1 ), а саме: інформації на паперових носіях про рух грошових коштів по рахунку № НОМЕР_2 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) в прибутковій і видатковій частині із зазначенням дати, повною розшифровкою контрагентів і призначення платежів за період з 01.07.2012 по 07.05.2015; документів, які стосуються відкриття та обслуговування рахунку № НОМЕР_2 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), а саме: документів обліково-реєстраційної справи; статуту (установчого договору); карточок із зразками підписів і відбитком печатки встановленого зразка; заяв на відкриття рахунків; договорів на розрахунково-касове обслуговування клієнта; копії свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи, завіреного нотаріально; ксерокопій паспортів уповноважених осіб; довіреностей на право вчинення юридичних дій від імені директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »; договорів найму чи іншого документа про призначення на посаду директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »; довіреності завіреної нотаріально на ім`я особи, яка має право на відкриття і розпорядження рахунками; заяви на видачу чекових книжок; документів, які засвідчують видачу і отримання чекових книжок із зазначенням серійного номера першого і останнього чеку кожної чекової книги, які отримувались підприємством за період з 01.07.12 по 07.05.2015; заяв клієнта на встановлення системи «Клієнт-Банк»; договору на обслуговування системи «Клієнт-Банк»; акту про введення системи «Клієнт-Банк» в експлуатацію; документів, які засвідчують встановлення системи «Клієнт-Банк»; документів, які засвідчують генерацію та повторну генерацію електронного ключа і електронних підписів клієнта, включаючи документи, які підтверджують факт видачі вказаних електронних ключів; інших документів, які знаходяться в справі з юридичного оформлення рахунків клієнта банку; платіжних доручень на перерахування грошових коштів за період з 01.07.12 по 07.05.2015; чеків на отримання готівки за період з 01.07.12 по 07.05.2015, а також всіх інших документів, що стали підставою для відкриття та використання вказаних рахунків.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення17.09.2015
Оприлюднено21.03.2023

Судовий реєстр по справі —127/21749/15-к

Ухвала від 17.09.2015

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Олійник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні