Вирок
від 26.06.2015 по справі 522/1209/15-к
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №522/1209/15-к

Провадження №1-кп/522/197/15

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 червня 2015 року Місто Одеса

Місцевий Приморський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1

секретар - ОСОБА_2

здійснивши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Одесі судовий розгляд у кримінальному провадженні №42014160020000109 від 15 вересня 2014 року на підставі обвинувального акту стосовно:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українця, громадянина України, уродженця м.Одеси, одруженого, має на утриманні двох неповнолітніх дітей ІНФОРМАЦІЯ_2 ,з вищою освітою, офіційно не працевлаштовного, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , мешкає за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого,

за участю сторін кримінального провадження:

прокурор - ОСОБА_4

захисник ОСОБА_5

обвинувачений - ОСОБА_3

обвинуваченого у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

03.04.2014 року підполковник податкової міліції ОСОБА_6 наказом в.о. начальника ТУ Міндоходів в Одеській області № 156-о призначений на посаду завідуючого сектору протидії несплаті податків суб`єктами ЗЕД оперативного управління ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ Міністерства доходів в Одеській області.

У своїй службовій діяльності ОСОБА_6 керувався Конституцією України, Законами України «Про державну службу», «Про засади запобігання і протидії корупції», «Про державну податкову службу в Україні», Податковим кодексом України, Положенням «Про сектор протидії несплаті податків суб`єктами ЗЕД оперативного відділу ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області», нормативними актами та наказами Міністерства доходів і зборів України, ГУ Міндоходів в Одеській області, тощо.

Відповідно до п.п. 2.2.19, 2.3.1, 2.110, 2.120.1, 2.120.2, 2.120.5 Положення «Про сектор протидії несплаті податків суб`єктами ЗЕД оперативного відділу ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області», затвердженого 23.01.2014 року начальником ДПІ у Малиновському районі м. Одеси, до компетенції сектору входить вжиття в межах компетенції заходів щодо запобігання корупції, припинення корупційних правопорушень у разі виявлення чи отримання про це інформації; протидія несплаті податків суб`єктами ЗЕД; розшук платників податків, які ухиляються від сплати податків; проведення заходів щодо запобігання злочинам та іншим правопорушенням, віднесеним до компетенції оперативного управління; виявлення причин і умов, що сприяли вчиненню злочинів та інших правопорушень у сфері оподаткування, вжиття заходів щодо їх усунення; здійснення в установленому порядку перевірки інформації про злочини та правопорушення і прийнятті щодо неї передбачених законом рішень, та інші.

Згідно з даною ОСОБА_7 11.03.2011 року Присягою працівника органів податкової міліції, він присягався на вірність Українському народу, додержуватися Конституції і законів України, захищати права людини і громадянина, сумлінно виконувати свої обов`язки, пильно стояти на стороні економічних інтересів Вітчизни.

Разом з тим, ОСОБА_3 , нехтуючи покладеними на нього обов`язками працівника правоохоронного органу, реально усвідомлюючи кримінально-карані наслідки скоєння ним кримінального правопорушення, замість боротьби зі злочинністю, попередження її та профілактики, грубо порушив положення Конституції України, вказаних Законів України, Положення «Про сектор протидії несплаті податків суб`єктами ЗЕД оперативного відділу ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області» та дану ним Присягу, та сам скоїв тяжке кримінальне правопорушення, за викладених нижче обставин.

Так, 24.06.2014 року до оперативного управління ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області надійшов лист начальника оперативного управління ГУ Міндоходів в Одеській області ОСОБА_8 від 23.06.2014 року за № 6263/7/15-32-07-06-05 «Про надання інформації», щодо вжиття заходів по встановленню та забезпеченню притягнення до відповідальності посадових осіб платників податків і банківських установ, причетних до створення суб`єктів фіктивного підприємництва та «конвертаційних центрів».

Відповідно до вказаного листа, аналізом податкової звітності декларування ПДВ встановлено, що TOB «ІНВЕНТ БУД» (код за ЄДРПОУ 38810444), зареєстроване в ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у м. Києві, задекларувало податковий кредит з ПДВ на суму 18,6 млн. грн., за рахунок нібито сплаченого митним органом податку на додану вартість, у той час, коли згідно з БД «Інспектор-2006», імпорт продукції вказаним TOB на митну територію не здійснювався.

Засновником TOB «ІНВЕНТ БУД» значився ОСОБА_9 , зареєстрований у АДРЕСА_3 .

Одним із встановлених ОСОБА_10 контрагентів TOB «ІНВЕНТ БУД», було TOB «БРАЙТ КРИСТАЛ» (код за ЄДРПОУ 38643020), директором якого була ОСОБА_11 , щодо якої ОСОБА_3 вирішив реалізувати свій злочинний намір.

15.09.2014, близько 11 год., ОСОБА_3 , з метою встановлення місцезнаходження ОСОБА_11 , під час телефонної розмови з директором TOB «ОДЕСА ЕКСПЕРТ РОЯЛ» ОСОБА_12 - знайомим ОСОБА_11 , призначив зустріч з останнім поблизу Театру музичної комедії ім. М.Г. Водяного по вул. Пантелеймонівській, 3 у м. Одесі.

Того ж дня, близько 16 год. 30 хв. під час зазначеної зустрічі ОСОБА_3 повідомив ОСОБА_12 щодо встановлених податківцями ознак фіктивного підприємництва у TOB «ИНВЕНТ БУД», у зв`язку з чим постало питання щодо безпідставно сформованого податкового кредиту, наданого вказаному TOB, яке співпрацювало з низкою інших TOB, у тому числі і з TOB «БРАЙТ КРИСТАЛ», директором якого була знайома ОСОБА_12 - ОСОБА_13 для того, щоб через взаємовідносини з TOB «ИНВЕНТ БУД», яке мало ознаки фіктивного підприємництва не виникли відповідні проблеми у контрагентів, серед яких була і директор TOB «БРАИТ КРИСТАЛ» ОСОБА_11 , для запобігання подальшому руху встановлених фактів фіктивної діяльності, накладення штрафних санкції на TOB «БРАИТ КРИСТАЛ», ОСОБА_12 , зажадав від ОСОБА_3 позитивне вирішення питання в інтересах його знайомої ОСОБА_11 , при цьому ОСОБА_3 запропонував передати йому неправомірну вигоду у розмірі 5000 доларів США, з чим останній погодився, попередивши ОСОБА_3 про необхідність часу для збору коштів та узгодження цього питання з ОСОБА_13

17.09.2014, близько 12 год. 30 хв., ОСОБА_3 , під час чергової зустрічі з ОСОБА_12 поблизу Театру музичної комедії ім. М.Г. Водяного, на прохання останнього - знизив суму неправомірної вигоди: з 5000 доларів США-до 3000 доларів США, погодившись отримати грошові кошти у гривні, відповідно до усередненого курсу валют який тоді діяв - 42000 грн..

Того ж дня, близько 17 год., під час чергової зустрічі поблизу Театру музичної комедії ім. М.Г. Водяного, завідуючий сектору протидії несплаті податків суб`єктами ЗЕД оперативного управління ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ Міністерства доходів в Одеській області ОСОБА_3 , в очікуванні передачі йому неправомірної вигоди, підтвердив ОСОБА_12 раніше взяті на себе зобов`язання в інтересах директора TOB «БРАЙТ КРИСТАЛ» ОСОБА_11 , після чого одержав від ОСОБА_12 , який діяв за домовленістю з ОСОБА_13 та в її інтересах - неправомірну вигоду у розмірі 42100 гривень.

Допитаний в судовому засіданні, обвинувачений ОСОБА_3 свою вину у скоєні злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України, визнав повністю, щиро розкаявся та зазначив, що дійсно, за вказаних обставин отримав неправомірну вигоду у сумі 42100 гривень від ОСОБА_11 за за те щоб через взаємовідносини з TOB «ИНВЕНТ БУД», яке мало ознаки фіктивного підприємництва не виникли відповідні проблеми у контрагентів, серед яких було і TOB «БРАЙТ КРИСТАЛ», та для запобігання подальшому руху встановлених фактів фіктивної діяльності, накладення штрафних санкції на TOB «БРАЙТ КРИСТАЛ».

Вина ОСОБА_3 у вяиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.368 КК України, доведена дослідженими безпосередньо під час судового розгляду наступними доказами.

Показаннями свідків:

Свідок ОСОБА_14 показав суду, що у 2014 році працював заступником начальника ОУ ДПІ у Малиновському районі м.Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області, з ОСОБА_3 перебував у службових відносинах. Після отримання листа начальника оперативного управління ГУ Міндоходів в Одеській області ОСОБА_8 від 23.06.2014 року «Про надання інформації» на виконання вказівки Головного оперативного управління Міністерства доходів і зборів України від 21.06.2014 за №14693/7/99-99-07-10-17, щодо вжиття відповідних заходів по встановленню та забезпеченню притягнення до відповідальності посадових осіб платників податків і банківських установ, причетних до створення суб`єктів фіктивного підприємництва та «конвертаційних центрів», розписав його виконання на оперуповноваженого ОУ ДПІ у Малиновському районі м.Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області ОСОБА_15 та підписав підготовлену відповідь. Про затримання ОСОБА_3 дізнався після повернення з відпустки.

Свідок ОСОБА_15 показав суду, що у 2014 році працював оперуповноваженим ОУ ДПІ у Малиновському районі м.Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області, його безпосереднім керівником був ОСОБА_3 .. На момент відпустки останнього, він отримав на виконання листа начальника оперативного управління ГУ Міндоходів в Одеській області ОСОБА_8 від 23.06.2014 року «Про надання інформації», щодо вжиття відповідних заходів по встановленню та забезпеченню притягнення до відповідальності посадових осіб платників податків і банківських установ, причетних до створення суб`єктів фіктивного підприємництва та «конвертаційних центрів» за резолюцією заступника начальника ОУ ДПІ у Малиновському районі м.Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області ОСОБА_14 .. Для підготовки відповіді на зазначений лист, він зробив аналіз фінансово-господарської діяльності ТОВ «Інвест Буд» за 2014 рік, допитав ОСОБА_9 , який пояснив, що ніколи не був директором ТОВ «Інвест Буд» та передав його пояснення і всі матеріали перевірки ОСОБА_3 , який на той час повернувся з відпустки та здійснював контроль за виконанням листа від 23.06.2014 року.

Документами:

- Протоколом огляду та помічення грошових коштів від 17.09.2014р., згідно якого співробітниками УБОЗ ГУМВС України в Одеській області були помічені спеціальним невидимим люмінісцентним препаратом грошові кошти у розмірі 45000 гривень, які надані ОСОБА_12 для отримання і фіксації фактичних даних про отримання від нього неправомірної вигоди посадовими особами оперативного управління в Малиновському районі м.Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області.

- Протоколом огляду грошових коштів від 17.09.2014р. з додатками, проведеного в пристуності понятих, згідно якого ОСОБА_12 співробітником УБОЗ ГУМВС України в Одеській області були передані грошові кошти у розмірі 45000 гривень для отримання фактичних даних про отримання від нього неправомірної вигоди посадовими особами оперативного управління в Малиновському районі м.Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області. В процесі огляду на копіювальному апараті виготовлено ксерокопії 450 купюр на 113 аркушах, на яких проставлені підписи понятих, та які являяються невідємним додатком до зазначеного протоколу огляду.

-Протоколом огляду місця події від 17.09.2014 року, згідно якого в ході огляду місця події за адресою: м.Одеса, вул Белінського, 17 перед продовольчим магазином біля світлофору було виявлено речі та грошові кошти ОСОБА_3 .. З метою здійснення детального огляду вказаних речей, здійснення вказаної слідчої дії перенесено у розташоване поблизу приміщення, кафе без назви за адресою: м.Одеса, вул. Белінського, 15. В ході подальшого огляду ОСОБА_3 пояснив, що дійсно працює у ДПІ у Малиновському районі м. Одеси. В ході огляду сумки ОСОБА_3 виявлено ключі, дві пачки цигарок «Senator», блокнот з особиситими записами, полеітеленовий файл з документами, грошові кошти в сумі 42100, а саме 421 купюра номіналом в 100 гривень кожна.

- Протоколом освідування особи від 17.09.2015 року, згідно якого прокурор прокуратури Малиновського району м. Одеси провів освідування ОСОБА_3 , в ході якого було відібрано змиви рук ОСОБА_3 за допомогою стерильних латексних рукавиць, на яких люмінісцентного світіння не виявлено, розчину спирту та ватних тампонів, які поміщено в окремі поліетиленові пакети та опечатано у присутності понятих для подальшого направлення до експертного закладу.

- Протоколом контролю за вчиненням злочину від 18.09.2014 року, згідно якого старшим оперуповноваженим з ОВС УБОЗ ГУМВС України в Одеській області ОСОБА_16 здійснено контроль за вчиненям злочину, а саме: 17.09.2014 року біля 17:00 годин громадянин ОСОБА_12 передав завідуючому сектором оперативного управління в Малиновському районі м.Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області підполковнику податкової міліції ОСОБА_3 , грошові кошти в сумі 42100 (сорок дві тисячі сто) гривень номіналом по 100 гривень кожна в кількості 421 (чотириста двадцять одна) штука (раніше оглянуті та помічені спеціальною хімічною речовиною) у якості неправомірної вигоди, при цьому працівниками ВОТР УБОЗ ГУМВС України в Одеській області проведено заходи по аудіо та відео контролю за особою. Передача відбулася наступним чином: попередня розмова ОСОБА_12 з ОСОБА_3 відбувалася 17.09.2014 року близько 17:00 години на площі біля театру Музкомедії по вулиці Бєлінського в м. Одесі де ОСОБА_12 передав завідуючому сектором оперативного управління в Малиновському районі м.Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області підполковнику податкової міліції ОСОБА_3 , грошові кошти в сумі 42100 (сорок дві тисячі сто) гривень в якості неправомірної вигоди за не вжиття певних дій з використанням свого службового становища до TOB «Брайт Кристал».

- Протоколом про результати отримання та обробки інформації отриманої при аудіо-відео контролі особи за місцем її знаходження від 25.09.2014 року згідно якого 17.09.2014 року в м. Одесі по вул. Бєлінського були проведені негласні слідчі (розшукові) дії, відносно громадянина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , В ході проведення заходів були зафіксовані: факт зустрічі та розмови біля 12 год.00хв., яка відбулась між завідуючим сектору оперативного управління в Малиновському районі м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області ОСОБА_3 та ОСОБА_12 , яка відбулась в м. Одесі по вул Бєлінського на автомобільній стоянці центральної площі театру «Музкомедія».

- Протоколом про результати отримання та обробки інформації отриманої при аудіо-, відео контрою особи за місцем її знаходження від 25.09.2014 року згідно якого 17.09.2014 року в м. Одесі по вул. Бєлінського були проведені негласні слідчі (розшукові) дії, відносно громадянина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , В ході проведення заходів були зафіксовані: факт зустрічі та розмови біля 17 год.00хв., яка відбулась між завідуючим сектору оперативного управління в Малиновському районі м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області ОСОБА_3 та ОСОБА_12 , яка відбулась в м. Одесі по вул Бєлінського на автомобільній стоянці центральної площі театру «Музкомедія». В ході розмови ОСОБА_12 передав ОСОБА_3 грошові кошти в сумі 42100 гривень в якості неправомірної вигоди за невжиття певних дій з використанням свого службового становища до ТОВ «Брайт Кристал».

-Протоколом огляду мобільного телефону Iphone п`ятої серії НОМЕР_1 , ІМЕІ: НОМЕР_2 та додатками до нього від 29.09.2014 року, проведеного слідчим другого СВ прокуратури Одеської області за участю свідка ОСОБА_17 , який добровільно надав слідчому зазначений телефон, за допомогою якого він сфотографував 17.09.2014 пояснення ОСОБА_9 надане йому ОСОБА_3 під час їх зустрічі з приводу передачі йому неправомірної вигоди у розмірі 42100 грн., та заявив, що не заперечує проти огляду йалежного йому вказаного мобільного телефону слідчим.

- Протоколом огляду флеш-пам`яті «Transcent» D 33193 №14939 від 03.10.2014 року наданої ОСОБА_12 з відео файлами «IMG_1258. JPEG» та «IMG_1259. JPEG» до протоколу його допиту, на яких містяться фотознімки лицьової та зворотньої сторони пояснення ОСОБА_9 , адресованого заступнику начальника ОУ ДПІ Малиновського району м.Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області ОСОБА_14 , створені 17.09.2014 року о 16 год. 55 хв..

- Висновком № 5157/17 криміналістичної експертизи спеціальних хімічних речовин по матеріалах кримінального провадження, внесеного до ЄРДР №42014160020000109 від 31 жовтня 2014 року, згідно якого на наданих для дослідження купюрах загальною сумою 42100 гривень, вилучених в сумці, яка належить ОСОБА_3 , є нашарування спецбарвника люмінісцентного порошку. На ватних тампонах зі змивами з лівої та правої рук ОСОБА_3 , на момент дослідження, слідів спецбарвника - люмінесцентного порошку немає. Спеціальна хімічна люмінесцентна фарбуюча речовина, якою на вищевказаних грошових купюрах виконані написи «ХАБАР», має загальнородову приналежність зі зразком спеціальної хімічної люмінесцентної фарбуючої речовини, наданної в якості зразка порівняння. На ватних тампонах зі змивами з правої і лівої рук ОСОБА_3 ,, на банківських упаковках банкнот та на сумці ОСОБА_3 , на момент дослідження, слідів спеціальної хімічної люмінесцентної фарбуючої речовини, якою на грошових купюрах виконані написи «ХАБАР», немає.

- Протоколом огляду від 24.12.2014 року, в ході якого було встановлено відеокасету «Panasonic» mini DV 3062ES4AR, з оглядом місця події під час огляду ОСОБА_18 », пакет з чоловічою сумкою «Antony morato bags collection», вилучену у ОСОБА_3 .. Під час освітлення вказаної сумки лампою ультрафіолетового випромінювання, всередині сумки, у великому відділенні, на синтетичній підкладці чорного кольору, та в області «блискавки», наявні помарки та плями з нечіткими, розмитими краями, які люмінісцюють жовто-зеленим кольором. Речі та документи, які знаходились у сумці ОСОБА_3 на момент затримання підозрюваного 17.09.2014 близько 17 годин співробітниками УБОЗ ГУ МВС України в Одеській області. Вказані речі та документи оглядалися під час проведення 17.09.2014 р. огляду місця події, а саме:

1) Лист начальника оперативного управління ГУ Міндоходів в Одеській області ОСОБА_8 від 23.06.2014 за №6263/7/15-32-07-06- 05

«Про надання інформації» на виконання вказівки Головного оперативного управління Міністерства доходів і зборів України від 21.06.2014 за №14693/7/99-99-07-10-17, щодо вжиття відповідних заходів по встановленню та забезпеченню притягнення до відповідальності посадових осіб платників податків і банківських установ, причетних до створення субєктів фіктивного підприємництва та «конвертаційних центрів».

2) Два екземпляри відповіді начальнику оперативного управління ГУ Міндоходів в Одеській області ОСОБА_8 заступника начальника ОУ ДПІ у Малиновському районі м.Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області ОСОБА_14 від 03.07.2014 №5341/8/15-52-07-04 на відповідний лист ОСОБА_8 від 23.06.2014 за №6263/7/15-32-07-06-05.

3). Рапорт оперуповноваженого ОУ ДПІ у Малиновському районі м.Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області ОСОБА_15 від 02.07.2014 на ім`я заступника начальника ОУ ДПІ у Малиновському районі м.Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області ОСОБА_14 з приводу не встановлення ОСОБА_9 , за адресою: АДРЕСА_3 , з резолюцією.

4). Ксерокопія паспорта ОСОБА_9 НОМЕР_3 , виданного 04.05.1997 Малиновським РО ОМУ УМВД України в Одеській області, мешканця кв. АДРЕСА_4 .

5.)Пояснення ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ,який мешкає в АДРЕСА_3 , адресоване заступнику начальника ОУ ДПІ Малиновського району м.Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області майору податкової міліції ОСОБА_14 стосовно того, що він - ОСОБА_9 , не являється директором TOB «ІНВЕСТ БУД», ніколи таке TOB не реєстрував, не чув про його існування, не підписував ніякі документи, у тому числі облікові та бухгалтерські. Свій паспорт не губив та нікому його не передавав. Пояснення датоване 16.07.2014.

6.)Заява ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який мешкає в АДРЕСА_3 , від 16.07.2014 року, адресована начальнику ДПІ у Печерському районі м.Києва стосовно того, що він - ОСОБА_9 , не являється директором TOB «ІНВЕНТ БУД», ніколи таке TOB не реєстрував, не чув про його існування, не підписував ніякі документи, у тому числі облікові та бухгалтерські. Про те, що рахується директором вказаного TOB - не знав. Просить надані митні декларації від його імені вважати недійсними.

7.)Пояснення ОСОБА_19 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , який мешкає в АДРЕСА_5 , адресоване заступнику начальника ОУ ДПІ Малиновського району м.Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області ОСОБА_14 стосовно того, що він - ОСОБА_19 , не є директором TOB «Ескпопраймад», ніколи таке TOB в митних органах не реєстрував, не чув про його існування, не підписував ніякі документи, у тому числі облікові та бухгалтерські, печатки не замовляв, тощо. Свій паспорт він не губив та нікому його не передавав. Про існування такого TOB йому стало відомо від співробітників податкової міліції. Пояснення датоване 19.08.2014.

8.)Заява ОСОБА_19 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , який мешкає в АДРЕСА_5 , адресована начальнику ДПІ у Печерському районі м.Києва стосовно того, що він - ОСОБА_19 , не є директором TOB «Ескпопраймад», ніколи таке TOB в митних органах не реєстрував, не чув про його існування, не підписував ніякі документи, у тому числі облікові та бухгалтерські, печатки не замовляв, тощо. Свій паспорт не губив та нікому його не передавав. Просить подані митні декларації від його імені вважати недійсними. Заява датована «19.08.2014». Внизу заяви наявний підпис від імені ОСОБА_19 . Заява виконана барвником синього кольору.

9) Ксерокопія роздруківки даних низки TOB, їх кодів, у тому числі TOB «ІНВЕНТ БУД», TOB «Ескпопраймад», з помітками та дописками кодів, прізвищ, тощо, виконаних рукописно, барвником синього кольору.

10). Схема контрагентів ТОВ «ІНВЕНТ БУД», виконана за допомогою комп`ютера та стосується контрагентів ТОВ «ІНВЕНТ БУД» за 2014 рік щодо податкових зобов`язань по податковому кредиту ТОВ «ІНВЕНТ БУД», яке у даній схемі фігурує як ТОВ, яке незаконно сформувало податковий кредит з ПДВ на суму 18,6 млн. грн. за рахунок нібито сплаченого митним органом податку на додану вартість, тоді, коли згідно БД «Інспектор-2006», імпорт продукції вказаним ТОВ на митну територію не здійснювався.

11.) Прозорий поліетиленовий пакет рожевого кольору, у якому

знаходяться розірвані банківські упаковки (стрічки) білого кольору з

надписами поліграфічним способом на чорних полосах на краях стрічок: «Банкноти національного банку України» , «100 аркушів по 100 грн.»

12.) Картка пам`яті «Transcend» micro SDHC 8 Gb інв. №284 н/т від 16.09.2014 (S/N В 547727879), - додаток до протоколу від 25.09.2014 про результати наслідків, отриманих при аудіо- відео- контролю за особою. На картці наявний відеозапис зустрічі ОСОБА_12 та ОСОБА_20 17.09.2014 близько 12 год., та розмова щодо передачі неправомірної вигоди останньому ОСОБА_12 у погодженому ОСОБА_7 розмірі - 3.000 доларів США за курсом у гривні. ОСОБА_3 також запропонував свої послуги для вирішення питань в Малиновському та Суворовському районах м.Одеси.

13.) Дві картки пам`яті: «Transcend» micro SDHC 8 Gb інв. №285 н/т від 16.09.2014 (S/N В 547727870) та «Transcend» micro SDHC 8 Gb інв. №286. н/т від 16.09.2014 (S/N В 547727880), додатки до протоколу від 25.09.2014 про результати наслідків, отриманих при аудіо- відео- контролю за особою, які надійшли з УБОЗ ГУ МВС України в Одеській області 02.10.2014, на яких наявні відеозаписи (з двох точок) зустрічі ОСОБА_12 та ОСОБА_3 17.09.2014 близько 17 год. та їх розмова щодо передачі неправомірної вигоди Філатову СО. ОСОБА_12 у розмірі 42.000 грн. по курсу, яку ОСОБА_3 узгодив під час розмови. Під час зазначеної зустрічі ОСОБА_3 надав ОСОБА_12 для фотозйомки пояснення ОСОБА_21 щодо непричетності до створення та діяльності TOB «ІНВЕНТ БУД» та запевнив, що не буде проводити перевірку контрагентів TOB «Брайт Кристал» і отримав від ОСОБА_12 24.10 0 грн. неправомірної вигоди, після чого покинув місце зустрічі.

Таким чином, наведені досліджені докази в їх сукупності, обґрунтовано дозволяють суду дійти висновку про винуватість ОСОБА_3 у вчиненні інкримінованого йому злочину.

Дії обвинуваченого ОСОБА_3 суд кваліфікує в межах пред`явленого обвинувачення за ч.1 ст.368 КК України за ознаками: одержання службовою особою неправомірної вигоди за невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища

При призначенні покарання обвинуваченому суд враховує ступінь тяжкості вчиненого ним злочину відповідно до ст.12 КК України злочин, передбачений за ч.1 ст.368 КК України, є злочином середньої тяжкості; особу винного офіційно не працевлаштований, одружений, має на утриманні двох неповнолітніх дітей, з вищою освітою, хворіє гіпертонічною хворобою 2-го ступеню, ішемічною хворобою серця 1-2 ступеню, потребує регулярного стаціонарного лікування.

Обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченому, є щире каяття.

Обставини, що обтяжують покарання відсутні.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне призначити ОСОБА_3 за вчинений ним злочин, передбачений ч.1 ст.368 КК України, покарання у вигляді штрафу в межах санкції вказаної статті з позбавленням права обіймати в контролюючих органах державної влади посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій строком на два роки, вважаючи дане покарання достатнім для його виправлення та перевиховання.

Підстав для застосування спеціальної конфіскації майна, передбачених ст.96-2 КПК України, не встановлено.

Процесуальні витрати, пов`язані із залученням експерта, підлягають відшкодуванню відповідно до вимог ст.ст.118-126 КПК України.

Цивільний позов у провадженні не заявлено.

Питання про речові докази вирішуються судом відповідно до вимог ст. 100 КПК України.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст. 368-371, 373, 374 КПК України, ст.55-73 КК України, суд -

У Х В А Л И В :

ОСОБА_3 визнати винним у вчинені злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України, та призначити йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 25500 (двадцять п`ять тисяч п`ятсот) гривень на користь держави з позбавленням права обіймати в контролюючих органах державної влади посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій строком на два роки, без спеціальної конфіскації.

Запобіжний захід стосовно ОСОБА_3 у вигляді застави до набрання вироком суду законної сили залишити без змін. Після набрання вироком законної сили заставу повернути заставодавцю.

Стягнути з ОСОБА_3 на користь держави процесуальні витрати на проведення експертизи №5157/17 від 31.10.2014 року в розмірі 2460 ( дві тисячі чотириста шістдесят гривень).

Речові докази по справі:

- 42100 гривень (421 купюра номіналом по 100 грн.): АЄ7730233, АЄ7578758, АА8649212, ББ3886140, БР0183599, БК8280411, ГЗ6979323, ГА5808974, ГЖ9150870, ГЕ6313959, ГФ1245572, ГФ9791967, ГЖ9084950, ГЦ6566808, ЗФ0581008, ЗЗ8490097, ЗЕ8526334, ЗБ7930057, ЗФ0814859, ЗИ7203043, ЗЄ5109991, ЗВ6133199, ЗБ4111201, ЗЗ2098247, ЗХ1454997, ЗФ1806888, ЗИ1611423, ЗХ8697394, ЗЄ1930428, ЗД5560615, ВЦ2405936, ВЮ5215021, ВК6286030, ВЙ2593651, ВГ4994318, ВИ1771605, ВЦ5098450, ВГ5324872, ВЮ4912959, ВЦ4808378, МЕ7746005, МБ7181908, МБ2926892, МБ6931758, МГ1373169, МЗ3046350, МЕ4417669, МИ4922463, МЗ6632611, МБ5207983, МЕ1591307, МЕ8852659, МЕ0715442, МЕ3485731, КС4567127, КД1710533, КМ9571171, КН4378751, КН09360135, КС9577655, КЄ9803458, КД2431652, КБ7999978, КС6689965, КК2346502, КК0335621, КЕ4330093, КЄ2846242, КЕ5971023, КЄ4828592, КЄ4220519, ЕЖ2190809, ЕЖ2190808, ЕЕ6984538, ЕЕ7643969, ЕЄ3082268, ЕШ2085454, ЕЩ4844356, ЕЩ4989434, ЕШ2976433, ЕЦ7567650, ЕЯ2064094, ЕД8181473, ЕЗ9078748, ЕЗ2249412, ЕГ7895570, ЕГ2010349, ЕЦ2132705, ЕБ5974155, ЕЧ5986002, ЕЦ3739654, ЕА7104470, ЕЦ9601652, ЕВ4912174, ЕЖ1485228, КГ9320157, КЗ8737399, КУ0148974, КВ0102059, КП8915597; БА2375639, БА6184737, БЛ1531320, БЛ6247906, БН4996326, ББ8540157, ББ4132322, И3217358, АБ5940701, АЄ1859102, АИ4334664, АЄ5189326, АЗ0335449, АИ1657919, ЗГ2772965, ЗБ7158766, ЗД4079157, ЗЄ3085581, ЗГ1279236, ЗБ1912721, ЗЗ3581653, ЗХ7461231, ЗА9770409, ЗД5682163, ЗЄ2744335, ГЖ1413065, ГД5401859, ГЗ9402012, ГФ3476329, ГД2505678, ВД8170409, ВЦ5900652, ВМ3876030, ВЮ5525348, ВЦ2195581, ВЮ3343104, ВФ2232679, ВЮ9576781, ВЗ2674714, ВЦ6568986, ВЧ8577279, ЕЩ8327740, ЕИ6040159, ЕЯ4766830, ЕФ2892334, ЕХ6536305, ЕЖ2142732, ЕА9563735, ЕЧ1966548, ЕБ5665178, ЕЕ5778468, ЄЧ3473801, ЕЩ2142908, ЕЕ4441022, ЕЩ7622129, ЕГ9807196, ЕЯ5078502, ЕФ4013756, МП0305900, МЄ2362540, МН8576191, МП9049512, МК1817279, МЛ3112048, МВ5541630, МК1337285, МП1611412, МЕ2699679, КМ7996275, КЗ1655691, КМ7132709, КЄ4598612, КВ1278185, КА9806767, КЗ1443604, КМ7929045, КЕ7165126, КВ1741484, КВ0137724, КЄ0141440, КЄ6887132, КА9518992, КМ9602724, КД1277828, КН2375230, КГ3534245, КМ4155872, КЛ5576435, КМ4595388, КМ5836110, КМ3995349, КМ9075159, КК1975470, КБ1951736, КЗ4680952, КТ1112026, КИ6651840, КК0145047, КР8165908, КЙ7264052. БС4815700, БВ1436820, БА1104752, АБ3569260, АЄ3105409, ЄА1186102, СА6404282, СА6383391, ЗБ0163591, ЗХ6217568, ЗЕ0493835, ЗИ8208370, ЗД1674120, ЗХ5413510, ЗБ6278744, ЗБ1135872, ВЮ0444219, ВЮ0123000, ВХ7040658, ВБ6348533, ВЖ2614962, ВХ0445559, ВФ6960926, ВЄ7009833, ВА5713633, ГЙ2299615, ГХ5439951, ГА0500020, ГЗ2706382, ГГ4867559, ГД2891292, ГФ6190531, ГВ7322067, ЕЮ3870186, ЕЯ2886862, ЕЦ6332981, ЕД8768327, ЕЮ4072784, ЕЄ8702028, ЄЮ3368605, ЕХ8528618, ЕХ4825447, ЕД2560394, ЕВ6333302, ЕГ4757491, ЕЗ7289322, ЕЮ5180877, ЕЯ2249466, ЕЦ5320657, ЕВ5835459, ЕФ6141394, ЕЦ2458466, ЕЖ9631569, ЕД6269882, ЕИ1385609, МБ4930160, МЄ1577048, МН5588721, МЛ1635174, МБ4930987, МБ6452949, МЕ1631986, МБ4185321, МБ4694262, МБ4442483, МА3604626, МЕ5604440, МА6538892, МЕ0213153, МБ8680252, МА0135870, МИ7129809, МБ6426945, МЕ0624644, МЕ2486334, МЄ2957360, МБ5192728, МН8936537, МЄ3980808, КБ2333826, КТ7924510, КВ3573490, КЙ8482402, КМ6328074, КТ3250317, КВ0981944, КЛ6956758, КЛ0778757, КЛ0730683, КЗ2204478, КБ6841801, КБ2734512, КА5837093, КИ9608768, КЛ5546650, КР0297983, КС2337138, КТ9120389, КС5574621, КУ0148973. МЗ5047752, МА3263654, МК0086222, МА3827576, МЕ9698924, МЕ4682372, МЗ3081052, МБ8472021, МА9891704, МЕ0025215, МР7216062, МЕ2268566, МА0259223, МЕ6148508, МБ4935656, ЗХ6203090, ЗФ8497985, ЗД5972227, ЗА2014805, ЗГ9936535, ЗХ8460502, ЗА2614510, ЗХ8267587, ЗФ3565228, ЗФ2553883, ЗЄ6081156, ЗЗ6645308, ЗЗ0865005, ВЖ7348211, ВЛ6913094, ВВ2714319, ВЕ6668368, ВХ9310281, ВЙ2955943, ВК0353182, ВГ5504528, ВШ0686263, ВК8952205, ВВ0315255, ГД0649263, ГВ7849006, ГВ3985753, ГФ8976780, ГБ9567603, ГЗ7774972, ГЖ3909887, ГЗ8803212, СА9120696, БЙ1145078, ЄА1693512, КЕ4674025, КА6015237, КВ4943143, КС3625668, КГ6067610, КР3052784, КМ7562234, КЕ2400332, КВ2327606, КИ6025497, КИ1955973, КА5917022, КГ5928924, КЗ8663728, КГ9854357, КУ6354960, КУ9831026, КИ0716669, КД0302948, КЗ1716920, КД4639423, КВ8913778, КГ9170790, КМ1470508, КА3127300, КР0345869, КФ8692337, КГ1362878, КЙ0763645, КЄ8761511, ЕШ3594167, ЕГ6314517, ЕЖ6273461, ЕШ1935231, ЕЖ6911509, ЕБ7718168, ЕД3318704, ЕЩ1113558, ЕЖ1681987, ЕЧ3542918, ЕХ5579600, ЕЩ8793512, ЕШ0774135, ЕХ3047819, ЕИ4692688, ЕЗ1579010, ЕЖ3482540, ЕГ9928307, ЕЦ0874619, ЕБ 6707529. КЄ2416811, КС6842702, ЕЕ7384677, КЗ3158360, МЗ8993776, ЗХ4211092, ЕЦ8687635, КМ2354864, ВБ4696809, ГИ4315789, КБ1668003, КЄ9061234, КГ9835510, БП1554785, КЄ3506057, КЗ1939615, ЕА6541050, КЗ1654907, ГБ2944248, КМ8326260, АВ5560148- повернути за належністю ОСОБА_12 :

- банківські стрічки з написом «БАНКНОТИ НАЦІОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ» -знищити;

-сумку «Antony morato bags collection» - повернути за належністю ОСОБА_3 .

1.лист начальника оперативного управління ГУ Міндоходів в Одеській області ОСОБА_8 від 23.06.2014 за №6263/7/15-32-07-06-05 «Про надання інформації»;

2.два екземпляри відповіді начальнику оперативного управління ГУ Міндоходів в Одеській області ОСОБА_8 заступника начальника ОУ ДПІ у Малиновському районі м.Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області ОСОБА_14 від 03.07.2014 за №5341/8/15-52-07-04;

3.Рапорт оперуповноваженого ОУ ДПІ у Малиновському районі м.Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області ОСОБА_15 від 02.07.2014 на імя заступника начальника ОУ ДПІ у Малиновському районі м.Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області ОСОБА_14 ;

4.Ксерокопію паспорта ОСОБА_9 НОМЕР_3 , виданного 04.05.1997 Малиновським РО ОМУ УМВД України в Одеській області;

5.пояснення ОСОБА_9 ;

6.заяву ОСОБА_9 ;

7.пояснення ОСОБА_19 ;

8.заяву ОСОБА_19 ;

9.ксерокопію роздруківки даних низки ТОВ і їх кодів, у тому числі ТОВ «ІНВЕНТ БУД», ТОВ «Ескпопраймад»;

10.схему контрагентів ТОВ «ІНВЕНТ БУД»;

11.роздруківку таблиці «Кредит БК Траст инвест (39113417) 05.2014;

12.відеокасету «Panasonic» mini DV 60/90 DV 3062ЕS4АR до протоколу огляду місця події 17.09.2014;

13.роздруківку фотознімків пояснення ОСОБА_9 з мобільного телефону ОСОБА_12 «Iphone-5»;

14.флеш-пам`ять «Transcent» D 33193 №14939 надану ОСОБА_12 з відео файлами «IMG_1258. JPEG» та «IMG_1259. JPEG»;

15.картку пам`яті «Transcend» micro SDHC 8 Gb інв. №284 н/т від 16.09.2014 (S/N B 547727879) - додаток до протоколу від 25.09.2014 про результати наслідків аудіо- відео- контролю;

16.картку пам`яті: «Transcend» micro SDHC 8 Gb інв. №285 н/т від 16.09.2014 (S/N B 547727870) - додаток до протоколу від 25.09.2014 про результати аудіо- відео- контролю.

17.картку пам`яті: «Transcend» micro SDHC 8 Gb інв. №286 н/т від 16.09.2014 (S/N B 547727880) - додаток до протоколу від 25.09.2014 про результати аудіо- відео- контролю зберігати в матеріалах кримінального провадження.

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Одеської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Копію вироку після його проголошення негайно вручити прокурору та засудженому.

Суддя:

26.06.2015

Дата ухвалення рішення26.06.2015
Оприлюднено17.03.2023
Номер документу51493354
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —522/1209/15-к

Ухвала від 02.02.2015

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 02.02.2015

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Вирок від 26.06.2015

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні