Постанова
від 12.09.2011 по справі 2а/1570/4540/2011
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а/1570/4540/2011

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 вересня 2011 року м.Одеса

11год.39хв.

Зала судових засідань №19

Одеський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого - судді Аракелян М.М.

При секретарі - Жаворонковій М.О.

За участю сторін:

Від прокурора: Салманова Х.А. -за посвідченням №163 від 18.07.2011р.

Від позивача: ОСОБА_1 -за довіреністю №5785/01 від 03.08.2011р.

Від відповідача: не з'явився.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом заступника прокурора Київського району м.Одеси в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Київському районі м.Одеси до ТОВ «Туристичне агентство «Атланта»про стягнення заборгованості,-

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла адміністративна позовна заява заступника прокурора Київського району м.Одеси в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Київському районі м.Одеси, в якій прокурор просить суд стягнути з ТОВ «Туристичне агентство «Атланта»заборгованість по сплаті єдиного внеску у розмірі 2556,69грн.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на несплату відповідачем самостійно визначеної суми єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування згідно з поданим відповідачем в електронному вигляді звіту за перші два місяці 2011р.

Відповідач у судові засідання не з'явився, незважаючи на те, що про дату, час та місце судового засідання був повідомлений належним чином, заперечення на позов не надав.

У судовому засіданні прокурор та представник позивача підтримали заявлені позовні вимоги.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши надані учасниками судового процесу докази в їх сукупності, проаналізувавши положення чинного законодавства, заслухавши пояснення прокурора та представника позивача, суд дійшов висновку про задоволення позовних вимог виходячи з наступного.

Судом встановлено, що ТОВ «Туристичне агентство «Атланта»перебуває на обліку в Управлінні Пенсійного фонду України в Київському районі м.Одеси як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Відповідачем до Управління Пенсійного фонду України в Київському районі м.Одеси подано в електронному вигляді звіт, яким визначено загальну суму 2556,69грн. єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за січень-лютий 2011р.

Однак самостійно визначену суму єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування відповідачем сплачено не було.

Як вбачається з наявних у матеріалах справи карток особового рахунку платника єдиного внеску, станом на 07.06.2011р. за ТОВ «Туристичне агентство «Атланта»обліковується заборгованість по сплаті єдиного внеску з юридичної особи або фізичної особи, що має найманих працівників (36,76-49,7%, 36,3%, 5,2%) у розмірі 2329,04грн. та єдиного внеску по утриманню із заробітної плати найманих працівників (3,6%) у розмірі 227,65грн.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»від 8 липня 2010 року №2464-VI (далі -Закон №2464) платниками єдиного внеску є роботодавці: підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою - підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, зазначеним у витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців), у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ і організацій, інших юридичних осіб, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами.

Згідно з п.п.1,4 ч.2 ст.6 зазначеного Закону платник єдиного внеску зобов'язаний, зокрема, своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок; подавати звітність до територіального органу Пенсійного фонду у строки, в порядку та за формою, встановленими Пенсійним фондом за погодженням з відповідними фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування та центральним органом виконавчої влади у галузі статистики.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.7 Закону №2464 єдиний внесок нараховується для платників, зазначених у пунктах 1 (крім абзацу сьомого), 2, 3, 6, 7 і 8 частини першої статті 4 цього Закону, - на суму нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України "Про оплату праці", та суму винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

Частинами 3,4,5 ст.7 Закону встановлено, що нарахування єдиного внеску здійснюється в межах максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої цим Законом. Єдиний внесок нараховується на суми, зазначені в частинах першій і другій цієї статті, не зменшені на суму відрахувань податків, інших обов'язкових платежів, що відповідно до закону сплачуються із зазначених сум, та на суми утримань, що здійснюються відповідно до закону або за договорами позики, придбання товарів та виплат на інші цілі за дорученням отримувача. Єдиний внесок нараховується на суми, зазначені в частинах першій і другій цієї статті, незалежно від джерел їх фінансування, форми, порядку, місця виплати та використання, а також від того, чи виплачені такі суми фактично після їх нарахування до сплати.

Розмір єдиного внеску та пропорції його розподілу за видами загальнообов'язкового державного соціального страхування встановлюється ст.8 Закону №2464.

Відповідно до ч.8 ст.9 Закону №2464 платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом. При цьому платники, зазначені у пункті 1 частини першої статті 4 цього Закону, під час кожної виплати заробітної плати (доходу, грошового забезпечення), на суми якої (якого) нараховується єдиний внесок, одночасно з видачею зазначених сум зобов'язані сплачувати нарахований на ці виплати єдиний внесок у розмірі, встановленому для таких платників (авансові платежі).

Приймаючи до уваги вищевикладене, позовні вимоги Заступника прокурора Київського району м.Одеси в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Київському районі м.Одеси є обґрунтованими, відповідають закону і підлягають задоволенню повністю.

Керуючись ст. ст.158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Заступника прокурора Київського району м.Одеси в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Київському районі м.Одеси до ТОВ «Туристичне агентство «Атланта» про стягнення заборгованості задовольнити.

Стягнути з ТОВ «Туристичне агентство «Атланта» (АДРЕСА_1, 65101, код ЄДРПОУ 31851458) на користь Управління Пенсійного фонду України в Київському районі м.Одеси (вул.Ільфа і Петрова, 4-а, м.Одеса, 65121, код ЄДРПОУ 20990714) заборгованість по сплаті єдиного внеску у розмірі 2329 (дві тисячі триста двадцять дев'ять)грн.04коп. на р/р 37192007001540 та у розмірі 227 (двісті двадцять сім) грн. 65коп. на р/р 37194083001540.

Постанова може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції в порядку передбаченому ст.186 КАС України.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано, або в порядку ч.3 ст.254 КАС України.

Повний текст постанови складено та підписано 12.09.2011р.

Суддя /підпис/ ОСОБА_2

12 вересня 2011 року

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.09.2011
Оприлюднено05.10.2015
Номер документу51524055
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1570/4540/2011

Постанова від 12.09.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

Ухвала від 29.06.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

Ухвала від 17.06.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні