Постанова
від 16.12.2010 по справі 2а-5804/10/1770
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а-5804/10/1770

16 грудня 2010 року 10 год. 48 хв.м. Рівне Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Борискіна С.А. за участю секретаря судового засідання Чередняка В.В. та сторін і інших осіб, які беруть участь у справі:

позивача: представник ОСОБА_1

відповідача: представник не з'явився

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Здолбунівському районі < Список > < Позивач в особі > третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача < 3-тя особа > до приватного підприємства "Юлія" третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача < 3-тя особа > про стягнення заборгованості, - ВСТАНОВИВ :

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Здолбунівському районі звернулося до суду з адміністративним позовом до приватного підприємства "Юлія" про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в розмірі 368,40 грн., яка виникла у зв'язку з несплатою.

В судовому засіданні представник позивача позов підтримав. Позовні вимоги просив задовольнити в повному обсязі.

Відповідач заперечень на адміністративний позов не подав, у судове засідання не з'явився, про дату, час, місце судового засідання судом повідомлявся належним чином. Про причини неявки суд не повідомив. Судом не визнавалася обов'язковою участь відповідача в судовому засіданні. За таких обставин, суд вважає за можливе розглянути справу без участі відповідача на підставі наявних у справі доказів.

Заслухавши у відкритому судовому засіданні пояснення представника позивача, дослідивши подані письмові докази, оцінивши їх за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтуються на всебічному, повному і об'єктивному розгляді у судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, суд дійшов висновку, що позов підлягає до задоволення повністю з огляду на наступне.

Встановлено, що приватне підприємство "Юлія" має статус юридичної особи (а.с.5), зареєстрований у відділенні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Здолбунівському районі як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійних захворювань та видано страхове свідоцтво страхувальника № НОМЕР_1.

Відповідно до ст. 45 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності" від 23.09.1999 р. № 1105-ХІV передбачено обов'язок роботодавця - страхувальника своєчасно та повністю сплачувати в установленому порядку страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України (далі по тексту - Фонд). Статтею 47 цього Закону передбачено, що страхувальник здійснює страховий внесок у Фонд у порядку і строки, які визначаються страховиком.

Згідно з п. 4.12 "Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України", затвердженої Постановою Правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 12.07.2007 року № 36, страхові внески сплачуються: страхувальниками-роботодавцями - у день одержання коштів на оплату праці в установах банків. Підприємства, які здійснюють виплату заробітної плати на поточні рахунки фізичних осіб в установах банків, сплачують страхові внески до Фонду в день перерахування коштів на особові рахунки.

Як вбачається з розрахункової відомості про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду за 9 місяців 2010 року, самостійного поданої відповідачем до Фонду (а.с.3 ), заборгованість (недоїмка) відповідача перед Фондом станом на час звернення позивача з позовом до суду становить 368,40 грн.

Позовні вимоги підтверджуються також дослідженими в судовому засіданні доказами: копією розрахункової відомості про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду (а.с.3), копією довідки статистики про включення позивача до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (а.с.4), копією довідки статистики про включення відповідача до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (а.с.5). Копії документів завірені належним чином.

З огляду на вищевикладене, зважаючи, що на час звернення позивача з даним позовом до суду відповідач доказів сплати заборгованості (недоїмки) в сумі 368,40 грн. суду не надав, позов обґрунтований і на підставі ст. 55 Закону України В«Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатностіВ» підлягає до задоволення.

Згідно ст. 94 КАС України судовий збір з відповідача не стягується.

Керуючись статтями 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з приватного підприємства "Юлія" (35800, с. Вельбівне, вул. Зелена, Острозький район, Рівненська область, код ЄДРПОУ 30132803) на користь відділення дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Здолбунівському районі Рівненської області заборгованість (недоїмку) із сплати страхових внесків в сумі 368 (триста шістдесят вісім) грн. 40 коп. на р/р 37177002000716 в ГУДКУ Рівненської області, МФО 833017, код одержувача 25930450.

Постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя < Підпис > ОСОБА_2

Постанова складена в повному обсязі 16.12.10р.

Дата ухвалення рішення16.12.2010
Оприлюднено05.10.2015
Номер документу51528203
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5804/10/1770

Постанова від 16.12.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

Постанова від 16.12.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

Ухвала від 07.12.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

Ухвала від 07.12.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Борискін С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні