Ухвала
від 02.02.2010 по справі 45/244-09
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Україна

Харківський апеляційний господарський суд

УХВАЛА

"20" січня 2010 р. Справа № 45/244-09

Колегія суддів у складі:

головуючий суддя Лакіза В.В., судді Пуль О.А. , Горбачова Л.П.

при секретарі Сємєровій М.С.

за участю представників:

позивача - ОСОБА_1 за довіреністю № 13-51/09 від 25.08.2009 р.

1-й відповідач - не з'явився,

2-й відповідач - не зявився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Харківського апеляційного господарського суду апеляційну скаргу (подання) відповідача та апеляційну скаргу другого відповідача ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю В«МонолітВ»будівельний альянсВ» , м. Харків, на рішення господарського суду Харківської області від 14.09.09 р. по справі № 45/244-09

за позовом (заявою) ВАТ "Мегабанк" м. Харків

до 1-го відповідача - ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю ХарківміськбудВ» , м. Харків, код 33120607,

до 2-го відповідача - ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю В«МонолітВ»будівельний альянсВ» , м. Харків, код 32436574,

про стягнення 14261529,07 грн.,

встановила:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 14.09.2009 р. (суддя Калініченко Н.В.) залучено до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору, Державну податкову інспекцію у Фрунзенському районі м. Харкова та Державну податкову інспекцію у Ленінському районі м. Харкова. Клопотання позивача про забезпечення позову по справі № 45/244-09 задоволено. Накладено арешт на грошові кошти ТОВ В«ХарківміськбудВ» в межах суми позовних вимог, що містяться на рахунках відкритих у всіх банківських установах, крім грошових коштів, що знаходяться на рахунках, відкритих в ПАТ В«МегабанкВ» . Заборонено ДПІ у Фрунзенському районі м. Харкова брати на облік рахунки, які можуть бути відкриті ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю В«ХарківміськбудВ» в комерційних банках, окрім рахунків, відкритих у ПАТ В«МегабанкВ» . Накладено арешт на грошові кошти ТОВ В«МонолітВ» будівельний альянсВ» в межах суми позовних вимог, що містяться на рахунках відкритих у всіх банківських установах, крім грошових коштів, що знаходяться на рахунках, відкритих в ПАТ В«МегабанкВ» . Заборонено ДПІ у Ленінському районі м. Харкова брати на облік рахунки, які можуть бути відкриті ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю В«МонолітВ» будівельний альянсВ» в комерційних банках, окрім рахунків, відкритих у ПАТ В«МегабанкВ» .

Постановлено, що ухвала підлягає негайному виконанню, є виконавчим документом відповідно до Закону України В«Про виконавче провадженняВ» , набирає чинності з 14.09.2009р. та може бути пред'явлена до виконання до 14.09.2012 р. Стягувачем за даною ухвалою визначено Публічне акціонерне товариство В«МегабанкВ» .

Перший відповідач -ТОВ В«ХарківміськбудВ» , з ухвалою місцевого господарського суду Харківської області не погодився, звернувся до апеляційного суду зі скаргою, в якій просить ухвалу господарського суду Харківської області від 14.09.2009 р. по даній справі скасувати повністю, посилаючись на порушення судом першої інстанції норм матеріального та процесуального права.

Другий відповідач -ТОВ В«МонолітВ» будівельний альянсВ» , з ухвалою місцевого господарського суду не погодився, звернувся до апеляційного суду зі скаргою, в якій просить суд скасувати ухвалу господарського суду Харківської області від 14.09.2009 р. по даній справі в частині накладення арешту на грошові кошти ТОВ В«МонолітВ» будівельний альянсВ» та ТОВ В«ХарківміськбудВ» в частині заборони відповідним ДПІ брати на облік рахунки, які можуть бути відкриті відповідачами, та постановити нове судове рішення, яким відмовити ПАТ В«МегабанкВ» в задоволенні заяви про забезпечення позову, посилаючи на порушення судом норм матеріального та процесуального права.

Ухвалою апеляційного господарського суду від 04.11.2009р. розгляд апеляційних скарг було об'єднано в одне апеляційне провадження.

У судове засідання представники ДПІ Фрунзенського району та Ленінського району м. Харкова не з'явились, про причину неявки суд не повідомили, відзивів на апеляційні скарги першого та другого відповідачів не надали.

Позивач в судовому засіданні надав заяву про відкладення розгляду справи у зв'язку з тим, що на даний час між позивачем та відповідачами тривають переговори щодо врегулювання спору, а саме, відповідачами надані пропозиції щодо розстрочення виконання зобов'язань за кредитним договором та встановлення графіку щомісячного погашення кредиту, які розглядаються позивачем.

Другий відповідач в судовому засіданні пояснив, що не заперечує проти задоволення клопотання позивача та відкладення розгляду справи.

Позивачем та другим відповідачем у судовому засіданні 20.01.2010р. надано клопотання про продовження строку розгляду апеляційних скарг за межі 2-х місячного строку та відкладення розгляду справи.

З метою повного всебічного та об'єктивного розгляду справи, та з врахуванням того, що між сторонами тривають переговори щодо врегулювання спору та те, що представник першого відповідача у судове засідання не з"явився, колегія суддів вважає, що розгляд справи слід відкласти на інший день.

Керуючись ст. ст.77,99, ст.101 Господарського процесуального кодексу України, колегія суддів Харківського апеляційного господарського суду, -

ухвалила:

1. Розгляд справи відкласти на "08" лютого 2010 р. об 09:45 год. у приміщенні Харківського апеляційного господарського суду за адресою: м. Харків, пр. Леніна, 5, 1 поверх, кімн. № 106 .

2. Позивачу надати суду письмове пояснення, якими доказами наданими суду позивач обґрунтував необхідність вжиття заходів до забезпечення позову.

3. Попередити сторони, що у разі неявки представників сторін, ненаданням витребуваних документів, справа може бути розглянута за наявними в ній документами.

Головуючий суддя Лакіза В.В.

Судді Пуль О.А.

ОСОБА_3

СудХарківський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення02.02.2010
Оприлюднено05.10.2015
Номер документу51540437
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —45/244-09

Ухвала від 05.02.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Лакіза В.В.

Ухвала від 19.01.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Лакіза В.В.

Ухвала від 02.02.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Лакіза В.В.

Ухвала від 25.01.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Лакіза В.В.

Ухвала від 19.02.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Калініченко Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні