Постанова
від 08.12.2011 по справі 2а/1570/8926/2011
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а/1570/8926/2011

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 грудня 2011 року                                                                       м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Цховребова М.Г., розглянувши в порядку скороченого провадження у місті Одесі адміністративну справу за позовом Березівської міжрайонної державної податкової інспекції Одеської області до Приватного підприємства «Меркурій» про припинення юридичної особи, -

встановив:

31 жовтня 2011 року Березівська міжрайонна державна податкова інспекція Одеської області звернулась до Одеського окружного адміністративного суду з позовом до Приватного підприємства «Меркурій» про припинення юридичної особи відповідача.

Дослідивши докази, наявні в матеріалах справи, суд дійшов до висновку, що адміністративний позов підлягає задоволенню повністю, з наступних підстав.

Судом встановлено, що 14.04.2003 року Приватне підприємство «Меркурій» зареєстроване Березівською райдержадміністрацією, як юридична особа, ідентифікаційний код 32314093, місцезнаходження: 67324, Одеська область, Березівський район, с. Розквіт, вул. Миру, 1. (а.с.6, 7, 9-18, 30-32)

14.07.2003 року відповідач узятий на облік в органах державної податкової служби за № 651 та перебуває на обліку в Березівській міжрайонній державній податковій інспекції Одеської області. (а.с.8)

Відповідач не подає податкову звітність до Березівської міжрайонної державної податкової інспекції Одеської області з І кварталу 2010 року. (а.с.35)

Станом на 09.11.2011 року заборгованості зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), що контролюються позивачем, у відповідача немає. (а.с.34)

Рахунків, відкритих в банківських установах, у відповідача немає. (а.с.33)

В.о начальника Березівської міжрайонної державної податкової інспекції Одеської області прийнято розпорядження № 33-р від 17.10.2011 року про звернення до суду про припинення юридичних осіб та підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців, в тому числі відповідача. (а.с.29)

          Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.

Спірні правовідносини врегульовано законодавством (чинним та у редакції станом на момент виникнення відповідних правовідносин): Податковим кодексом України № 2755-VI від 2 грудня 2010 року, Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», Порядком обліку платників податків і зборів, затвердженим Наказом Державної податкової адміністрації України № 979 від 22.12.2010 року та зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 30 грудня 2010 року за № 1439/18734.

Так, згідно з пп. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Відповідно до ч. 2 ст. 46 ЗУ «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону – є підставою для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця.

Відповідно до пп. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Пунктом 67.2 статті 67 Податкового кодексу України передбачено, що органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців.

Також, відповідно до п. 11.10 Порядку обліку платників податків і зборів (чинним та у редакції станом на момент подання позову), якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом та у разі: неподання протягом одного року в органи державної податкової служби податкових декларацій, документів податкової звітності; якщо установчі документи суперечать чинному законодавству; провадження діяльності, яка суперечить установчим документам та законодавству; наявності в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням; наявності в органу державної податкової служби передбачених законами України інших підстав для постановлення судового рішення щодо припинення (ліквідації) чи скасування державної реєстрації суб'єкта господарювання, то керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно платника податків - про звернення до суду або господарського суду із заявою (позовною заявою), зокрема про винесення судового рішення щодо припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Виходячи із встановлених судом обставин та на підставі наведеного законодавства, суд вважає подання даного позову правомірним, позовні вимоги обґрунтованими.

Керуючись ч. 1 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», ст.ст. 183-2, 184-186 КАС України, суд -

постановив:

Позов Березівської міжрайонної державної податкової інспекції Одеської області – задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу – Приватне підприємство «Меркурій» (ідентифікаційний код 32314093).

Копію постанови, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору за місцезнаходженням Приватного підприємства «Меркурій» для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Постанова може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду через Одеський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя                                                             М.Г. Цховребова

          

          

Дата ухвалення рішення08.12.2011
Оприлюднено05.10.2015
Номер документу51541954
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1570/8926/2011

Постанова від 08.12.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М. Г

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні