Ухвала
від 29.11.2010 по справі 9019/10/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

                                                            Справа № 2а-9019/10/1570

УХВАЛА

          29 листопада 2010 року суддя Одеського окружного адміністративного суду Федусик А.Г. розглянувши матеріали адміністративного позову Прокуратури Суворовського району м.Одеси до Виконавчого комітету Одеської міської ради, спільного українсько-англійського підприємства «Панком – Юн», про зобов'язання виконавчий комітет ОМР вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

          До Одеського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Прокурора Суворовського району м.Одеси до Виконавчого комітету Одеської міської ради, спільного українсько-англійського підприємства «Панком – Юн», про зобов'язання виконавчий комітет ОМР вчинити певні дії.

Ухвалою від 16 вересня 2010 року вищезазначений позов залишений без руху, а позивача повідомлено про необхідність у строк до 08 жовтня 2010 року, який було продовжено до 25.10.2010 року та до 29.11.2010 року, усунути недоліки у позові та роз'яснено, що в разі не усунення недоліків позов буде визнаний неподаним та повернутий йому.

          Але у встановлений строк позивач вказівки суду не виконав, недоліки позову не виправив, та не зазначив дату підписання цього позову, не зазначив перелік документів та інших матеріалів, що додаються до позовної заяви на 32 аркушах.

Згідно ч.1 п.4 ст.106 Кодексу адміністративного судочинства України, у позовній заяві зазначаються зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

Відповідно до ст. 50 КАС України суб'єкт владних повноваження може бути позивачем у випадках встановлених законом.

Відповідно до ч. 2 п. 6 ст. 20 Закону України «Про прокуратуру» при виявленні порушень закону прокурор або його заступник у межах своєї компетенції мають право звертатись до суду з заявами про захист прав і законних інтересів громадян, держави, а також підприємств та інших юридичних осіб.

Відповідно до ст. 36-1 Закону України «Про прокуратуру» представництво прокуратурою інтересів громадянина або держави в суді полягає у здійсненні прокурорами від імені держави процесуальних та інших дій, спрямованих на захист у суді інтересів громадянина або держави у випадках, передбачених законом. Підставою представництва у суді інтересів держави є наявність порушень або загрози порушень економічних, політичних та інших державних інтересів внаслідок протиправних дій (бездіяльності) фізичних або юридичних осіб, що вчиняються у відносинах між ними або з державою. Формами представництва, в тому числі звернення до суду з позовами або заявами про захист прав і свобод іншої особи, невизначеного кола осіб, прав юридичних осіб, коли порушуються інтереси держави, або визнання незаконними правових актів, дій чи рішень органів і посадових осіб, участь у розгляді судами справ.

Згідно з п. 1 ст. 60 КАС України у випадках встановлених законом прокурор може звертатися до адміністративного суду із адміністративними позовами про захист прав, свобод та інтересів інших осіб і брати участь у цих справах.

Позивач не зазначив в позові в інтересах та в особі кого, на захист яких прав, свобод та інтересів прокуратура Суворовського району м.Одеси звернулась з позовом до відповідачів про зобов'язання Виконавчого комітету Одеської міської ради вчинити певні дії направлені на скасування державної реєстрації суб'єкту господарювання спільного українсько-англійського підприємства «Панком –Юн», розташованого за адресою: м.Одеса, вул.Грецька, 44, ідентифікаційний код - 22447150.

Крім цього, прокуратура Суворовського району м. Одеси в позовній заяві зазначила відповідачем спільне українсько-англійське підприємство «Панком –Юн», проте в порушення вимог п.4 ч.1 ст. 106 КАС України, відносно цього відповідача прокуратурою не зазначений зміст позовних вимог.

          Також позивач не додав до позовної заяви доказ надіслання відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів, а саме: опис відправлених відповідачу документів з відміткою пошти.

Відповідно до п.1 ч.3 ст.108 КАС України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк не виконає вимоги виявлені недоліки, вона повертається позивачу.

При таких обставинах, в силу ст.108 КАС України, позов слід визнати неподаним та повернути позивачу.

Керуючись ст. 108 КАС України, суддя -

У Х В А Л И В:

Адміністративний позов Прокуратури Суворовського району м.Одеси до Виконавчого комітету Одеської міської ради, спільного українсько-англійського підприємства «Панком –Юн», про зобов'язання виконавчий комітет ОМР вчинити певні дії, визнати неподаним та повернути позивачу.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

Суддя                                                                                          А.Г.Федусик

Дата ухвалення рішення29.11.2010
Оприлюднено05.10.2015

Судовий реєстр по справі —9019/10/1570

Ухвала від 29.11.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Федусик А. Г.

Ухвала від 16.09.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Федусик А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні