Постанова
від 19.01.2011 по справі 9882/10/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 9882/10/1570

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 січня 2011 року м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Вовченко O.A.,

розглянувши в порядку письмового провадження справу за адміністративним позовом Управління пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси до товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельно-монтажне управління «Монолітбуд» про стягнення з відповідача заборгованості перед Управлінням пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси в сумі 3826,96 грн. на покриття витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за Списком №2, суд -

В С Т А Н О В И В :

Управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси, звернулося в Одеський окружний адміністративний суд з адміністративним позовом до товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельно-монтажне управління «Монолітбуд»про стягнення з відповідача заборгованості перед Управлінням пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси в сумі 3826,96 грн. на покриття витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за Списком №2 відповідно до пп. „бВ» -„зВ» ст. 13 Закону України „Про пенсійне забезпеченняВ» перед управлінням Пенсійного фонду України у Приморському районі міста Одеси, зазначивши в позові, що відповідач зареєстрований в управлінні Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси під реєстраційним № Ц4744 і знаходиться на обліку як платник внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування. Згідно п.6 пп.8 «Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України»№ 21-1 від 19.12.2003 року, ТОВ «Будівельно-монтажне управління «Монолітбуд»зобов'язане в термін до 25-го числа щомісячно забезпечити відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до ч.2 Розділу 15 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" в частині пенсій, призначених відповідно до п. «а»п.п. «б»- «з»Закону України "Про пенсійне забезпечення" згідно наданих розрахунків, до досягнення зазначених осіб пенсійного віку, передбаченого ст.13 Закону. Згідно отриманих повідомлень про суму відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за Списком №2, виплачених пенсіонерам, які працювали у ТОВ «Будівельно-монтажне управління «Монолітбуд», дане підприємство повинно відшкодувати заборгованість по пільговим пенсіям перед управлінням Пенсійного фонду України у Приморському районі міста Одеси в сумі 3 826,96 грн. Заборгованість виникла за липень-вересень 2010 року включно та не погашена.

Представник позивача у судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, подав до суду клопотання з проханням слухати справу за його відсутності.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, що підтверджується поштовим повідомленням про вручення виклику до суду.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС України, суд має право розглянути справу у порядку письмового провадження, якщо відсутні перешкоди для її розгляду, а наданих матеріалів достатньо для вирішення справи по суті, а сторони були належним чином повідомленні про дату, час та місце судового розгляду або від них надійшли заяви про розгляд справи за їх відсутності.

Таким чином, зважаючи на наявність в матеріалах справи заяви від представника позивача та доказу про належне сповіщення про дату, місце та час судового засідання представника відповідача, суд прийшов до висновку про можливість розгляду справи у порядку письмового провадження.

Вивчивши матеріали справи, дослідивши обставини та факти, якими обґрунтовувалися вимоги, перевіривши їх доказами, судом встановлені наступні факти та обставини.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельно-монтажне управління «Монолітбуд», перебуває на обліку в Управлінні ПФУ Приморського району м. Одеси як платник збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування відповідно до ст. 1 Закону України «Про збір на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» №400/97-ВР від 26.06.1997 року.

Згідно ч.2 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуванняВ» № 1058 від 9.07.2003 р. (далі Закон України № 1058 від 9.07.2003) із змінами та доповненнями, підприємства та організації з коштів, призначених на оплату праці, вносять до пенсійного фонду плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставку пенсій особам, які були зайняті на роботах з особливо важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, затверджених Кабінетом Міністрів України.

В ст. 58 Закону України № 1058 від 9.07.2003 року, визначено, що Пенсійний Фонд є органом, який проводить збір, акумуляцію та облік страхових внесків, призначає пенсії та готує документи для її виплати, забезпечує своєчасне і в повному обсязі фінансування та виплати пенсій.

Відповідно до п. „б" - „з" ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення»№ 1788-ХП від 05.11.1991 року (зі змінами та доповненнями) колишньому працівнику товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельно-монтажне управління «Монолітбуд», ОСОБА_1, призначено пенсію на пільгових умовах за списком № 2, на підставі довідки, що уточнює особливий характер роботи або умов праці, необхідний для призначення пільгової пенсії, виданої відповідачем.

Згідно наданих розрахунків, позивачем за липень-вересень 2010 року, витрачено кошти в сумі 3 826,96 грн. (а.с.7) на виплату та доставку пенсій за списком № 2, яку управління ПФУ в Приморському районі м Одеси просить стягнути на свою користь з посиланням на: ч.2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»№1058-ІУ віл 09.07.2003 р., та п. 6 п.п. 8 Інструкції «Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України»затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 р за №21-1, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 р. № 64/8663.

Згідно п. 6 Інструкції «Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України»відшкодуванню підлягають витрати пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій призначених відповідно до ч.2 прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Відповідно до пункту 6.4. Інструкції, розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами доходів органів Пенсійного фонду України щорічно в повідомленнях про розрахунок сум фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (згідно з додатками 6 та 7), які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з новопризначених пенсій.

В пункті 6.8. Інструкції, зазначено, що підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Порушуючи вищевикладені приписи законодавства України, відповідач товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельно-монтажне управління «Монолітбуд»за липень-вересень 2010 року, не вніс до Пенсійного фонду, кошти в сумі 3 826,96 грн., фактично витрачені на виплату та доставку пільгової пенсії за списком № 2.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення.

Згідно ст. 86 Кодексу адміністративного судочинства України суд оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні.

Враховуючи вище викладене, а також що позивачем доведено, що товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельно-монтажне управління «Монолітбуд»має заборгованість перед Управлінням Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси по відшкодуванню фактично витрачених коштів в сумі 3 826,96 грн., на виплату та доставку пільгової пенсії за списком № 2, суд вважає, що позовні вимоги є законними і обґрунтованими, заснованими на діючому законодавстві, підтверджуються доданими до позову документами, та підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст.160, 161-163 КАС України суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Управлінню Пенсійного фонду України в Приморському районі міста Одеси - задовольнити.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельно-монтажне управління «Монолітбуд» (код ЄДРПОУ 26247672) заборгованість перед управлінням Пенсійного фонду України в Приморському районі міста Одеси (код ЄДРПОУ 26302649) в сумі 3 826 (три тисячі вісімсот двадцять шість) грн. 96 коп. на покриття витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за Списком №2 на р/р 256013013705, МФО 328845, банк ВАТ «Державний ощадний банк України».

Постанова набирає законної сили згідно ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими ст. ст. 185 -187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Вовченко О.А.

19 січня 2011 року

Дата ухвалення рішення19.01.2011
Оприлюднено05.10.2015
Номер документу51544553
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —9882/10/1570

Постанова від 19.01.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О. А.

Ухвала від 04.11.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Вовченко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні