Постанова
від 24.11.2011 по справі 2а-1670/9370/11
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 листопада 2011 року < ЧАС >м. ПолтаваСправа № 2а-1670/9370/11

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Костенко Г.В.

при секретарі - Протас О.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 ОСОБА_2 фонду України Автозаводського району в м. Кременчуці до Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково - виробниче підприємство "Присадки" про стягнення збору, -

В С Т А Н О В И В:

10 листопада 2011 року позивач ОСОБА_1 ОСОБА_2 фонду України Автозаводського району в м. Кременчуці звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково - виробниче підприємство "Присадки" про стягнення збору в розмірі 31325,77 грн.

Позивач явку уповноваженого представника в судове засідання не забезпечив, хоча у матеріалах справи наявні докази, що він належним чином був повідомлений про час та місце розгляду справи.

В судове засідання відповідач не з'явився, про час ті місце слухання справи був повідомлений належним чином, до суду надав заяву, відзиву стосовно позовних вимог до суду не надав.

В обґрунтування позовних вимог позивачем було зазначено, що відповідно до пунктів "б-з" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" на пільгових умовах мають право на пенсію за віком незалежно від місця останньої роботи працівники, зайняті повний робочий день на роботах з шкідливими і важкими умовами праці, - за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України, і за результатами атестації робочих місць. Але в порушення вказаних норм відповідач порушив порядок відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, в зв'язку з чим утворилась заборгованість в сумі 31325,77 грн.

Суд, дослідивши матеріали справи, повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, встановив наступне.

Відповідно до статей 14 та 15 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" від 09.07.2003 р. № 1058 Приватна Агрофірма "Жовтень" є платником страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та зареєстроване таким платником в управлінні ОСОБА_2 фонду України Автозаводського району в м.Кременчуці.

Згідно з пунктами "б-з" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" на пільгових умовах мають право на пенсію за віком незалежно від місця останньої роботи працівники, зайняті повний робочий день на роботах з шкідливими і важкими умовами праці, - за списком №2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України, і за результатами атестації робочих місць.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 4 Закону України „Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" від 26.06.1997 року № 400 та п.6.1 п. 6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до ОСОБА_2 фонду України від 19.12.2003р. № 21-1 зареєстрована в Мінюсті України від 16.01.2004р. № 64/8663 суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності, їх об'єднання, бюджетні, громадські та інші установи і організації, об'єднання громадян та інші юридичні особи, а також їх філії, відділення та інші відокремлені підрозділи, що не мають статусу юридичної особи повинні відшкодовувати витрати ОСОБА_2 фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до частини 2 "Прикінцевих положень" Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" № 1058-ІV, а саме призначених відповідно до пунктів "б-з" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" до досягнення працівниками пенсійного віку, передбаченого статтею 12 Закону України "Про пенсійне забезпечення" в розмірі 100% фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених застрахованим особам, які працювали або працюють на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком №2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах.

Витрати на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах особам, які мають стаж, що дає право на призначення цих пенсій на декількох підприємствах, покриваються цими підприємствами пропорційно стажу роботи. При цьому стаж роботи на останньому підприємстві враховується у повному розмірі, а з попередніх місць роботи осіб він додається до стажу, необхідного для призначення пенсій на пільгових умовах.

П. 6. Інструкції передбачено, що розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами доходів органів ОСОБА_2 фонду України щорічно в повідомленнях про розрахунок сум фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 "Прикінцевих положень" Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з новопризначених пенсій. Повідомлення складаються на підставі відомостей відділів з призначення пенсій органів ОСОБА_2 фонду України, до 1 січня поточного року та протягом 10 днів з дня прийняття рішення про призначення нової пенсії.

Вище зазначені розрахунки сум фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених за страхованим особам відповідно до п. „б-з" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" надсилались відповідачу.

Підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до ОСОБА_2 фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Відповідач порушив порядок відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, встановлений вище згадуваною Інструкцією та не відшкодував дані витрати, внаслідок чого за червень - жовтень 2011 року не відшкодована відповідачем ОСОБА_2 фонду сума виплачених пенсій складає 31325,77 грн.

Таким чином, із врахуванням вищевикладених обставин, суд вважає, що позовні вимоги ОСОБА_1 ОСОБА_2 фонду України Автозаводського району в м. Кременчуці до Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково - виробниче підприємство "Присадки" про відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій призначених за списком № 2 в сумі 31325,77 грн. обґрунтовані, підтверджені матеріалами справи та підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Позовні вимоги ОСОБА_1 ОСОБА_2 фонду України Автозаводського району в м. Кременчуці до Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково - виробниче підприємство "Присадки" про стягнення збору - задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково - виробниче підприємство "Присадки" (39610,, Полтавська область, м. Кременчук, 11, п/р 26002347185001, 2600176712001 в КП "Приватбанк", МФО 331531, код ЄДРПОУ 13932946) на користь ОСОБА_1 ОСОБА_2 фонду України Автозаводського району в м. Кременчуці (39627, Полтавська область, м. Кременчук, пр. Полтавській, 2А, р/р 25602301302 в ОПЕРВ Полтавське облуправління ВАТ "Державний ощадний банк України", МФО 331467, код 22529706) заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій , призначених за списком № 2 в сумі 31325 (тридцять одна тисяча триста двадцять п'ять) грн. 77 коп.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня проголошення постанови з одночасним поданням її копії до суду апеляційної інстанції. У разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Повний текст постанови виготовлено 25 листопада 2011 року.

Суддя Г.В. Костенко

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.11.2011
Оприлюднено05.10.2015
Номер документу51547473
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/9370/11

Постанова від 24.11.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 11.11.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 12.01.2012

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Жигилій С.П.

Ухвала від 11.11.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні