Ухвала
від 13.11.2014 по справі 566/1593/14-к
МЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

№566/1593/14-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 листопада 2014 року смт. Млинів Рівненської області

Млинівський районний суд Рівненської області

в складі слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

слідчого ОСОБА_4 ,

розглянувши в закритому судовому засіданні клопотання старшого лейтенанта міліції ОСОБА_4 про дозвіл на проведення обшуку в адміністративній будівлі Управління Держземагенства у Млинівському районі Рівненської області, у кримінальному провадженні, яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42014180160000024 від 15 травня 2014 року про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До Млинівського районного суду Рівненської області надійшло клопотання старшого слідчого СВ Млинівського РВ (з обслуговування Демидівського та Млинівського районів) УМВС України в Рівненській області старшого лейтенанта міліції ОСОБА_4 по матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42014180160000024 від 15 травня 2014 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.364 КК України про дозвіл на проведення обшуку адміністративній будівлі Управління Держземагенства у Млинівському районі Рівненської області.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та суду доповів, що 17 жовтня 2014 року слідчим суддею Млинівського районного суду ОСОБА_1 надано дозвіл на здійснення тимчасового доступу до технічної документації по підготовчих роботах до виділення в натурі земельних часток (паїв) в с. Береги та складенню державних актів на право власності на земельні ділянки, серед яких знаходиться земельна ділянка ОСОБА_5 , які перебувають у володінні Управління Держземагенства у Млинівському районі Рівненської області, з можливістю їх вилучення. 28 жовтня 2014 року відповідна ухвала була вручена співробітнику Управління Держземагенства у Млинівському районі Рівненської області ОСОБА_6 та пред`явлена для ознайомлення заступнику начальника Управління Держземагенства у Млинівському районі Рівненської області ОСОБА_7 , однак останній відмовився видати для вилучення вказану в ухвалі суду технічну документацію, що підтверджується протоколом тимчасового доступу до речей та документів від 28 жовтня 2014 року. При цьому ОСОБА_7 зазначив у протоколі тимчасового доступу, що згідно до Закону України Про захист персональних даних Управлінням не може бути надана вказана технічна документація у зв`язку із тим, що в ній містяться персональні дані осіб, які не стосуються матеріалів справи.

Таким чином, ухвала слідчого судді від 17 жовтня 2014 року про тимчасовий доступ до речей та документів не виконана, оскільки зазначені в ній документи не видані.

Згідно ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Просить суд задоволити клопотання і винести ухвалу про дозвіл на проведення обшуку в адміністративній будівлі Управління Держземагенства у Млинівському районі Рівненської області (код ЄДРПОУ 38396721), що розташована по вул. Поліщука, 37 в смт. Млинів Рівненської області, з метою відшукання і вилучення документів, що мають значення речових доказів технічної документації із землеустрою по підготовчих роботах до виділення в натурі (на місцевості) земельних часток (паїв) та складанню державних актів на право власності на земельні ділянки для ведення особистого селянського господарств власникам сертифікатів на право на земельну ділянку (пай) із земель колективної власності КСП Зоря на території Берегівської сільської ради Млинівського району Рівненської області, серед якої знаходиться документація щодо виділення земельної ділянки ОСОБА_5 , площею 2,71 га., за кадастровим номером 5623880300:03:003:0186, а також виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, встановивши строк дії ухвали 10 днів

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав та просив його задоволити.

Суд, дослідивши матеріали кримінального провадження вважає, що клопотання старшого слідчого СВ Млинівського РВ (з обслуговування Демидівського та Млинівського районів) УМВС України в Рівненській області старшого лейтенанта міліції ОСОБА_4 по матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42014180160000024 від 15 травня 2014 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.364 КК України про дозвіл на проведення обшуку адміністративній будівлі Управління Держземагенства у Млинівському районі Рівненської області, є обґрунтованим та підлягає до задоволення, так як у відповідності до вимог ч.2 ст. 93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Як вбачається відповіді, на запит слідчого №62/10013 від 01 жовтня 2014 року, управління Держкомземагенства у Млинівському районі Рівненської області №06-780 від 06 жовтня 2014 управлінню Міністерства внутрішніх справ України в Рівненській області Млинівський РВ відмовило у видачі технічної документації із землеустрою на території Берегівської сільської ради, у зв`язку з тим, що у вказаній документації наявні персональні дані інших громадян, надання відповідних матеріалів відповідно до чинного законодавства можлива лише за вмотивованою ухвалою слідчого судді або суду.

(а.с.7)

Ухвалою слідчого судді Млинівського районного суду Рівненської області від 17 жовтня 2014 року клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів старшого слідчого СВ Млинівського РВ (з обслуговування Демидівського та Млинівського районів) УМВС України в Рівненській області старшого старшого лейтенанта міліції ОСОБА_4 по матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42014180160000024 від 15 травня 2014 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.364 КК України задоволено.

Надано старшому слідчому слідчого відділу Млинівського РВ (з обслуговування Демидівського та Млинівського районів) УМВС в Рівненській області старшому лейтенанту міліції ОСОБА_4 або уповноваженій ним письмовим дорученням особі тимчасовий доступ до технічної документації по підготовчих роботах до виділення в натурі земельних часток (паїв) в с. Береги та складенню державних актів на право власності на земельні ділянки, серед яких знаходиться інформація, щодо земельної ділянки ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , площею 2,71 га., за кадастровим номером 5623880300:03:003:0186, і перебуває у володінні відділу Держземагенства у Млинівському районі Рівненської області, з можливістю вилучення технічної документації по підготовчих роботах до виділення в натурі земельних часток (паїв) в с. Береги.

Строк дії ухвали встановлено 1 (один) місяць, тобто з 20 жовтня 2014 року по 20 листопада 2014 року.

(а.с.11-13)

Протоколом тимчасового доступу до речей і документів від 28 жовтня 2014 року підтверджується, що заступник начальника Управління Держземагенства у Млинівському районі Рівненської області ОСОБА_7 , відмовився видати для вилучення вказану в ухвалі суду технічну документацію та особисто зазначив у протоколі, що згідно до Закону України Про захист персональних даних Управлінням не може бути надана вказана технічна документація у зв`язку із тим, що в ній містяться персональні дані осіб, які не стосуються матеріалів справи.

(а.с.14-15)

У відповідності до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Вимогами ч. 1 ст. 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про:

1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер;

2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання;

3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;

4) підстави для обшуку;

5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку;

6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;

7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

З витягу з кримінального провадження №4201418016000024 вбачається, що 15 травня 2014 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою ОСОБА_8 внесені відомості про те, що службові особи Берегівської сільської ради Млинівського району Рівненської області ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та начальник управління Держкомземагенства у Млинівському районі ОСОБА_11 , зловживаючи службовим становищем, шляхом підроблення Державного акта №ЯЗ3230616 на право власності на земельну ділянку, належну ОСОБА_8 , протиправно відчужили вказану земельну ділянку.

(а.с.5)

Копією свідоцтва про право власності на адміністративну будівлю від 21 жовтня 2002 року підтверджується, що об`єкт в цілому, який розташований в АДРЕСА_1 , що належить Млинівській районній раді на праві комунальної власності в цілому складається з 1 будинку.

(а.с. 16)

З листа Млинівської районної ради Рівненської області від 05 листопада 2014 року № 01-14/306 вбачається, що нерухоме майно, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 відповідно до рішення районної ради від 25 квітня 2014 року №384 Про перелік об`єктів, які належать до районної комунальної власності та підсумки їх інвентаризації станом на 01 січня 2014 року, є майном районної комунальної власності.

(а.с. 17)

Поскільки Управління Держкомземагенства у Млинівському районі Рівненської області в добровільному порядку відмовилось виконати запит слідчого про видачу технічної документації із землеустрою на території Берегівської сільської ради Млинівського району Рівненської області, зіславшись на те, що видача відповідних матеріалів, відповідно до чинного законодавства, можлива лише за вмотивованою ухвалою слідчого судді або суду, однак 28 жовтня 2014 року заступник начальника Управління Держземагенства у Млинівському районі Рівненської області ОСОБА_7 , відмовився виконувати ухвалу слідчого судді Млинівського районного суду Рівненської області від 17 жовтня 2014 року про тимчасовий доступ до речей і документів, а тому, суд вважає, що клопотання слідчого про проведення обшуку являється обґрунтованим, а відповідно таким, що підлягає до задоволення, так, як, зібрані у справі фактичні дані свідчать про наявність достатніх підстав для проведення обшуку в адміністративній будівлі Управління Держземагенства у Млинівському районі Рівненської області (код ЄДРПОУ 38396721), що розташована по вул. Поліщука, 37 в смт. Млинів Рівненської області, з метою відшукання і вилучення документів, що мають значення речових доказів.

На підставі наведеного,

керуючись ст. 166, 234, 235 КПК України,

суд, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання старшого лейтенанта міліції ОСОБА_4 про дозвіл на проведення обшуку в адміністративній будівлі Управління Держземагенства у Млинівському районі Рівненської області, у кримінальному провадженні, яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42014180160000024 від 15 травня 2014 року про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364 КК України задоволити.

2. Задовольнити клопотання і винести ухвалу про дозвіл на проведення обшуку в адміністративній будівлі Управління Держземагенства у Млинівському районі Рівненської області (код ЄДРПОУ 38396721), що розташована по вул. Поліщука, 37 в смт. Млинів Рівненської області, з метою відшукання і вилучення документів, що мають значення речових доказів технічної документації із землеустрою по підготовчих роботах до виділення в натурі (на місцевості) земельних часток (паїв) та складенню державних актів на право власності на земельні ділянки для ведення особистого селянського господарств власникам сертифікатів на право на земельну ділянку (пай) із земель колективної власності КСП Зоря на території Берегівської сільської ради Млинівського району Рівненської області, серед якої знаходиться документація щодо виділення земельної ділянки ОСОБА_5 , площею 2,71 га., за кадастровим номером 5623880300:03:003:0186, а також виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення

3. Ухвала слідчого судді про дозвіл на проведення обшуку в приміщенні в адміністративній будівлі Управління Держземагенства у Млинівському районі Рівненської області (код ЄДРПОУ 38396721), що розташована по вул. Поліщука, 37 в смт. Млинів Рівненської області надає право проникнути до житла та господарських будівель надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

4. Строк дії ухвали 10 днів, тобто до з 13 листопада по 23 листопада 2014 року.

5. Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Млинівського райсуду: ОСОБА_1

СудМлинівський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення13.11.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу51582348
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —566/1593/14-к

Ухвала від 13.11.2014

Кримінальне

Млинівський районний суд Рівненської області

Бандура А. П.

Ухвала від 13.11.2014

Кримінальне

Млинівський районний суд Рівненської області

Бандура А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні