Постанова
від 19.01.2010 по справі 9213/09/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 9213/09/1570

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 січня 2010 року 17 год. 28 хв. м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Корой С.М.

при секретарі судового засідання Нейковій Т.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом державної податкової інспекції у Малиновському районі м.Одеси до товариства з обмеженою відповідальністю фірми «ФИН» про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством, суд, -

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов державної податкової інспекції у Малиновському районі м.Одеси до товариства з обмеженою відповідальністю фірми «ФИН» в якому позивач просить припинити юридичну особу товариства з обмеженою відповідальністю фірми «ФИН», що не пов'язано з банкрутством.

В судовому засіданні представник позивача - підтримав позовні вимоги в повному обсязі посилаючись на обґрунтування, викладені в позовній заяві, та просить суд задовольнити позов.

На юридичну адресу відповідача: АДРЕСА_1, за якою підприємство - відповідач включене до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а.с.12) судом неодноразово надсилались повістки про виклик до суду та інша судова кореспонденція, яка повернута на адресу суду з відміткою відповідальної особи відділення зв'язку про те, що відповідач за зазначено адресою не знаходиться (а.с. 24, ЗО, 37). Представник відповідача у судові засідання 06.11.2009р., 11.12.2009р. та 14.01.2010р. не з'явився. Суд із врахуванням зазначених обставин, керуючись приписами ч.8 ст.35 КАС України, вважає, що відповідач належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання, запереченнь на позов не надав у зв'язку з чим справу розглянуто на підставі наявних у ній доказів відповідно до ч.б ст.71 Кодексу адміністративного судочинства України.

Розглянувши подані документи та матеріали, заслухавши пояснення представника позивача, з'ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до наступних висновків.

Товариство з обмеженою відповідальністю фірма «ФИН» зареєстровано за юридичною адресою: АДРЕСА_1, ідентифікаційний код - 22473971(копія а.с. 12). Підприємство взято на облік у державній податковій інспекції в Малиновському районі м.Одеси з 26.10.1995 року за №211, що підтверджується довідкою від 22.01.2009р. №403/29-120 (копія а.с.7). Відповідно до довідки №852/24-105 від 26.01.2009 року у товариства з обмеженою відповідальністю фірми «ФИН» відсутня заборгованість по податкам та зборам (а.с.4)/

Відповідно до довідки №863/15-107 від 30.01.2009 року товариство з обмеженою відповідальністю фірма «ФИН» не надає звітності до органу державної податкової служби з 01.01.2003 року (копія а.с.6).

Відповідно до ст-.9 Закону України „Про систему оподаткування" передбачено, що платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені законом; подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Згідно ч.2 ст.38 Закону України В«Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємцівВ» від 15.05.2003р. №755-ІУ, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для прийняття судового рішення про припинення юридичної особи.

Пунктом 15 ст.58 Господарського Кодексу України передбачено, що скасування (припинення) державної реєстрації суб'єкта господарювання здійснюється за його особистою заявою, а також на підставі рішення суду у випадках визнання недійсними або такими, що суперечать законодавству, установчих документів, або здійснення діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, або в інших випадках, передбачених законом. Скасування державної реєстрації припиняє господарську діяльність і є підставою для здійснення заходів щодо ліквідації суб'єкта господарювання.

Суд враховує, що закон не ставить, припинення підприємницької діяльності юридичної особи внаслідок неподання податкових декларацій та документів бухгалтерської звітності в залежність від причин неподання такої інформації.

За таких обставин, позовні вимоги державної податкової інспекції у Малиновському районі м.Одеси до товариства з обмеженою відповідальністю фірми «ФИН» про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством, доведені, обґрунтовані, відповідають чинному законодавству і підлягають задоволенню.

Відповідно до ч.І ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Керуючись: ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» ст.9 Закону України «Про систему оподаткування», ст.58 ГК України, ст.ст. 2, 4, 69-71, 86, 122, 128,160-163, 167, 254 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси до товариства з обмеженою відповідальністю фірми «ФИН» про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством - задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю фірма «ФИН» (код ЄДРПОУ 22473971; юридична адреса: АДРЕСА_1).

Після набрання постановою законної сили направити її копію відділу державних реєстраторів Одеської міської ради (65000 м.Одеса вул. Старицького, 10а).

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо заяву про апеляційне оскарження не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана протягом 20 днів, постанова суду набирає законної сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної

сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена шляхом подання заяви про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України - з дня складення в повному обсязі. Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції може бути подана протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження, а також апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Повний текст постанови виготовлений та підписаний суддею 19.01.2010 року.

Суддя Корой С.М.

.

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.01.2010
Оприлюднено06.10.2015
Номер документу51630086
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —9213/09/1570

Постанова від 19.01.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні