Постанова
від 20.10.2011 по справі 2а-2277/11/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Миколаївський окружний адміністративний суд вул. Заводська, 11, м. Миколаїв, 54002 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Миколаїв

20.10.2011 № 2а-2277/11/1470

Миколаївський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Мельника О.М. розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу

за позовомДержавної податкової інспекції у Заводському районі м. Миколаєва, вул. Г.Петрової, 2-А, м. Миколаїв, 54029

доМиколаївської обласної громадської організації "Маршрутне таксі", АДРЕСА_1, 54010

проприпинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Державною податковою інспекцією у Заводському районі м. Миколаєва пред’явлено позов до Миколаївської обласної громадської організації "Маршрутне таксі" про припинення юридичної особи.

Ухвалою суду від 25.03.2011 року було відкрито скорочене провадження в адміністративній справі.

Ухвалою суду від 15.04.2011 року розгляд справи було призначено за загальними правилами КАС України.

Суд вважає, що справа може бути розглянута по суті на підставі наявних у справі доказів, а відсутність повноважного представника відповідача, відповідно до ст. 128 КАС України, не перешкоджає вирішенню спору.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши матеріали справи суд встановив таке.

Миколаївська обласна громадська організація "Маршрутне таксі" зареєстроване виконавчим комітетом Миколаївської міської ради 15.04.2009 за № 15221020000018590 (ар.с. 27), організаційно-правова форма господарювання - громадська організація.

Позивач зазначив, що відповідач не подає відповідної звітності у встановленому порядку, з 16.04.2009 до Державної податкової інспекції в порушення п.2 ст.9 Закону України "Про систему оподаткування" та ст. 49 Податкового кодексу України, що підтверджується актом від 11.03.2011 (ар.с. 5).

Згідно довідок, наданих позивачем, відповідач заборгованості перед бюджетом немає.

Відповідно до ст. 3 Закону України "Про об'єднання громадян" громадською організацією є об'єднання громадян для задоволення та захисту своїх законних соціальних, економічних, творчих, вікових, національно-культурних, спортивних та інших спільних інтересів.

Статтею 24 Закону України "Про об'єднання громадян" об'єднання громадян, створені ними установи та організації зобов'язані вести оперативний та бухгалтерський облік, статистичну звітність, зареєструватись в органах державної податкової інспекції та вносити до бюджету платежі у порядку і розмірах, передбачених законодавством.

Пунктом 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, є, зокрема, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до пп. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Враховуючи, що відповідач більше року не подає органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності, то позов Державної податкової інспекцією у Заводському районі м. Миколаєва підлягає задоволенню.

Судові витрати відсутні.

Керуючись статтями 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольнити в повному обсязі. 2. Припинити Миколаївську обласну громадську організацію "Маршрутне таксі" (АДРЕСА_1, 54010, ідентифікаційний код 36434183) зареєстрованого виконавчим комітетом Миколаївської міської ради. 3. У день набрання постановою законної сили направити її копію для виконання Державному реєстратору, якого зобов’язати повідомити суд про внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Постанова набирає законної сили після закінчення 10-денного строку з дня проголошення/отримання постанови, якщо протягом цього часу не буде подано апеляційної скарги.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили постанови за наслідками апеляційного провадження.

Порядок та строки апеляційного оскарження визначені ст. 186 КАС України.

Апеляційна скарга подається до Одеського апеляційного адміністративного суду через Миколаївський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Одеського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Апеляційна скарга, подана після закінчення встановлених строків залишається без розгляду, якщо суд апеляційної інстанції за заявою особи, яка її подала, не знайде підстав для поновлення строку.

Суддя О.М. Мельник

Дата ухвалення рішення20.10.2011
Оприлюднено06.10.2015
Номер документу51677669
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2277/11/1470

Постанова від 20.10.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мельник О.М.

Ухвала від 25.04.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мельник О.М.

Ухвала від 25.03.2011

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мельник О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні