Постанова
від 14.05.2010 по справі 4-385/2010
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

м. Бориспіль, вул. Київський Шлях, 72, 8300, (04595) 6-76-19

Справа № 4-385/2010

П О С Т А Н О В А

про обрання запобіжного заходу

14 травня 2010 року м. Бориспіль

Бориспільській міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого судді : Вознюка С.М.,

при секретарі : Бондаренко О.В.,

з участю прокурора Швець А.З., підозрюваного ОСОБА_1, слідчого СВ ЛВ на ПВТ ГУ МВС Київської області Бончевої О.В., захисника ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду подання слідчого СВ ЛВ на ПВТ ГУ МВС України в Київській області про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту відносно

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, українця, громадянина України, ІНФОРМАЦІЯ_3, одруженого, маючого на утриманні малолітню дитину, працюючого вантажником-комплектувальником в ДП "МА "Бориспіль", зареєстрованого та проживаючого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4, раніше не судимого, -

в с т а н о в и в :

Слідчий СВ ЛВ на ПВТ капітан міліції ОСОБА_3, по узгодженню з в.о. прокурора з питань нагляду за додержанням і застосуванням законів на транспорті Київської області, внесла подання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного ОСОБА_1

В ході провадження досудового слідства слідчою встановлено, що 09.04.2010 року, в період часу з 14 годин до 14 годин 30 хвилин, вантажник ДП „МА „БориспільВ» ОСОБА_1, перебуваючи в залі комплектування багажу терміналу «В», що розташований в режимній зоні ДП „МА „БориспільВ» , за адресою: Бориспіль - 7, Київської області, при комплектуванні багажу на літак рейсу № 45, сполученням «ОСОБА_4 - Львів» впевнившись, що за його діями ніхто зі сторонніх осіб не спостерігає, відкрив одну з валіз, що належить ОСОБА_5, звідки таємно заволодів ювелірними виробами, на загальну суму 12 000 доларів США, що належать останній, спричинивши ОСОБА_5 матеріальну шкоду на вказану суму.

Після чого, через деякий час, ОСОБА_1, викрадені ним ювелірні вироби, передав працівнику САБ ДП «МА «Бориспіль» ОСОБА_4, з проханням винести вказані ювелірні вироби за територію режимної зони «ДП «МА «Бориспіль». ОСОБА_4 погодившись, сховав ювелірні вироби в своїх речах, а після кінця робочої зміни виніс з території режимної зони ДП «МА «Бориспіль», чим вчинив пособництво у вчинення крадіжки. В подальшому ОСОБА_4 передав ювелірні вироби ОСОБА_1, отримавши грошову винагороду.

03.05.2010 року СВ ЛВ порушено кримінальну справу № 29-1630 щодо ОСОБА_1 за ознаками складу злочину, передбаченого ст.185 ч.4 КК України.

13.05.2010 року ОСОБА_1 затриманий у порядку ст. 115 КПК України, як підозрюваний у скоєнні зазначеного злочину.

В судовому засіданні слідча подання підтримала наголосивши на санкції статті злочину, в якому підозрюється ОСОБА_1, та те, що речові докази у справі, а саме ювелірні вироби, не знайдені.

Підозрюваний свою вину у скоєному злочині визнав, просив врахувати його каяття, допомогу органам досудового слідства, що раніше не притягався до відповідальності та має на утриманні малолітню дитину тримісячного віку.

Захисник підозрюваного зазначив, що подання є необґрунтованим, оскільки підстав для його внесення слідством встановлено не було, всі слідчі дії ОСОБА_1 виконував, від органів досудового слідства не переховувався.

Прокурор подання підтримав вважаючи його обґрунтованим зважаючи на санкцію вчиненого злочину, відсутність ювелірних виробів та неможливість на короткий термін досудового слідства в даній кримінальній справі перевірити правдивість показів підозрюваного.

Вивчивши матеріали кримінальної справи, заслухавши пояснення підозрюваного та захисника, котрі заперечували проти застосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, заслухавши слідчого і прокурора, що підтримали подання, суд вважає, що подання не підлягає задоволенню з наступних підстав.

ОСОБА_1 підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, передбаченого ст. 185 ч. 4 КК України, покарання за яке передбачено у виді позбавлення волі від 5 до 8 років.

Крім санкції статті, подання є необґрунтованим, оскільки тримання під вартою є виключним запобіжним заходом, і його встановлення пов'язано не лише з тяжкістю вчиненого злочину.

При прийнятті рішення за поданням суд враховує крім тяжкості злочину, в якому підозрюється ОСОБА_1, особу підозрюваного, та його сімейний стан.

Так, ОСОБА_1 раніше не судимий, характеризується за місцем проживання та роботи тільки з позитивної сторони, свою вину у скоєнні злочину, в якому він підозрюється, визнає, раніше до кримінальної відповідальності не притягався.

ОСОБА_1 має на утриманні малолітню дитину - сина ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_5.

Крім того, слідчим суду не надано переконливих доказів того, що підозрюваний може ухилитись від органів досудового слідства та суду, й в подальшому уникнути відповідальності, в тому числі, й зважаючи на встановлені вище обставини.

Крім того, в разі дійсно вчинення дій, які б свідчили про ухилення ОСОБА_1 від виконання слідчих дій, органи досудового слідства мають право змінити останньому запобіжний захід.

З викладеного вище судом не встановлено достатніх підстав для застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою. З наявних в матеріалах кримінальної справи обтяжуючих обставин при вчиненні ОСОБА_1 злочину органами досудового слідства не встановлено.

Однак, суд враховує тяжкість злочину, у вчиненні якого підозрюється ОСОБА_1, тому останньому слід застосувати запобіжний захід у виді підписки про невиїзд з постійного місця проживання: ІНФОРМАЦІЯ_6.

Суд вважає, що для прийняття рішення особу обвинуваченого встановлено належним чином.

На підставі викладеного, керуючись ст. 148-150, 155, 156, 165, 165-1, 165-2 КПК України, суд -

п о с т а н о в и в :

У задоволенні подання слідчого СВ ЛВ на ПВТ ГУ МВС України в Київській області про обрання відносно ОСОБА_1 запобіжного заходу у виді тримання під вартою, - відмовити.

Обрати підозрюваному ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, зареєстрованого та проживаючого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_7, - запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд з постійного місця проживання.

Виконання постанови покласти на СВ ЛВ на ПВТ ГУ ВМС України в Київської області.

Постанова на протязі трьох діб може бути оскаржена до апеляційного суду Київської області через Бориспільський міськрайонний суд, а для ОСОБА_1 протягом трьох діб з моменту отримання копії постанови.

Суддя Бориспільського міськрайонного суду

Київської області ОСОБА_7

СудБориспільський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення14.05.2010
Оприлюднено07.10.2015
Номер документу51704025
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-385/2010

Постанова від 28.07.2010

Кримінальне

Московський районний суд м.Харкова

Довготько Т. М.

Постанова від 28.07.2010

Кримінальне

Московський районний суд м.Харкова

Довготько Т. М.

Постанова від 02.09.2010

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. С.

Постанова від 14.05.2010

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Вознюк С. М.

Постанова від 20.07.2010

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Неминущій Г. Л.

Постанова від 11.11.2010

Кримінальне

Євпаторійський міський суд Автономної Республіки Крим

Кабаль Ігор Іванович

Постанова від 11.11.2010

Кримінальне

Євпаторійський міський суд Автономної Республіки Крим

Кабаль Ігор Іванович

Постанова від 22.09.2010

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Папарига Варвара Анатоліївна

Постанова від 22.09.2010

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Папарига Варвара Анатоліївна

Постанова від 10.09.2010

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Макіївки

Суханова Алла Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні