Ухвала
від 07.10.2014 по справі 535/975/14-к
КОТЕЛЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 535/975/14-к

Провадження № 1-кс/535/130/14

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 жовтня 2014 року смт Котельва

Слідчий суддя Котелевського районного суду Полтавської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання в.о. слідчого СУ УМВС України в Полтавській області ОСОБА_3 по кримінальному провадженню, внесеного до ЄРДР 06.11.2013 року за №12013180210000486, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку транспортного засобу,

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до клопотання в.о. слідчого СУ УМВС України в Полтавській області ОСОБА_3 від 07.10.2014 року, погодженого цього ж числа прокурором Котелевського району Полтавської області ОСОБА_4 , у вересні 2013 року службові особи ЗАТ ВК «Укрнафтобуріння», діючи за попередньою змовою з невстановленими особами, і маючи на меті корисливі наміри, вчинили ряд крадіжок паливно-мастильних матеріалів на території Полтавської області з метою подальшого їх продажу суб`єктам господарювання. У подальшому, 06.11.2013 працівниками ДАІ Котелевського РВ виявлено факт перевезення без відповідного пакету документів, а саме без сертифікату на товар, вантажним автомобілем МАН д.н.з. НОМЕР_1 речовини жовто-зеленого кольору, ззовні схожої на суміш вуглеводнів в кількості 31808 кг, відправником якої є ЗАТ ВК «Укранофтобуріння», а отримувачем ТОВ «Укртрансоіл-2009», відповідно до товаро-транспортної накладної № 061940.

За вказаним фактом 06.11.2013 року СВ Котелевського РВ УМВС України в Полтавській області вказані відомості було внесено до ЄРДР за №12013180210000486 за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України.

На адресу СУ УМВС України в Полтавській області надійшли матеріали виконання доручення, згідно яких встановлено, що до діяльності вищезазначених підприємств причетний ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець с. Грабарівка Пирятинського району Полтавської області, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , директор ПП «Ресурс трейд-оіл» (код ЄДРПОУ 36120882), будучи наділеним організаційно-розпорядчими і адміністративно-господарськими функціями, та відповідальним за фіксування здійснення всіх господарських операцій у первинних документах, зокрема за складання, видачу та використання первинних бухгалтерських документів, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, діючи з метою особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, організував злочинну схему з приводу внесення до первинних бухгалтерських документів походження, придбання за готівкові кошти у невстановлених осіб крадені або незаконно видобуті нафту та газовий конденсат з подальшою реалізацією підконтрольних йому СГД, тим самим вносячи неправдиві відомості про легальне придбання нафти та газового конденсату від інших підконтрольних йому СГД (договори, товаро-транспорті накладні, сертифікати якості). У своїй злочинній діяльності ОСОБА_5 використовує власний автомобіль марки «Toyota Land Cruiser 150» днз НОМЕР_2 , білого кольору.

Одне із ключових місць у злочинній схемі ОСОБА_5 посідає громадянка: ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженка м. Чигирин, Черкаської області, зареєстрована АДРЕСА_2 , директор ТОВ «Нафтогазтранс-2011» (код ЄДРПОУ 37958974) та неофіційний керівник ПП «Інтертехресурс-оіл» (код ЄДРПОУ 36903458), яка з іншими невстановленими особами використовуючи ТОВ «Нафтогазтранс-2011» та ПП «Інтертехресурс-оіл», здійснює незаконну діяльність, що полягає у внесенні завідомо недостовірних відомостей до офіційних документів стосовно походження, придбання за готівкові кошти у невстановлених осіб крадені або незаконно видобуті нафту та газовий конденсат з подальшою реалізацією іншим СГД. У своїй злочинні діяльності ОСОБА_6 використовує власний автомобіль марки «Honda Accord» днз НОМЕР_3 , коричневого кольору.

У подальшому під час проведення оперативно-слідчих заходів, детально встановлено схему злочинної діяльності ОСОБА_5 , яка полягає у здійсненні закупівлі від імені ПП «Ресурс трейд-оіл», ТОВ «Нафтогазтранс-2011» та ПП «Інтертехресурс-оіл» у невстановлених осіб нафти та газового конденсату в готівковій та безготівковій формі з метою їх подальшої реалізації іншим суб`єктам господарської діяльності Полтавської області та інших регіонів України. З метою підтвердження їх легальності, фігурант разом з іншими учасниками злочинної схеми, вносять до первинних бухгалтерських документів недостовірні відомості. Видами діяльності ПП «Ресурс трейд-оіл», ТОВ «Нафтогазтранс-2011» та ПП «Інтертехресурс-оіл» визначено оптову та роздрібну торгівлю паливно-мастильними матеріалами.

З метою готування нафти та газового конденсату до відповідних якісних показників ОСОБА_5 було прийнято на роботу в якості завідувача складу ПММ та технолога ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженця с. Грабарівка Пирятинського району Полтавської області, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 . Також ОСОБА_7 являється офіційно виконуючим обов`язки керівника ПП «Інтертехресурс-оіл», де неофіційним керівником є ОСОБА_6 . Згідно наявної інформації відомо, що ОСОБА_7 постійно контактує з невстановленими особами з приводу придбання та транспортування незаконно здобутих нафти та газового конденсату. У своїй злочинні діяльності ОСОБА_7 використовує власний автомобіль марки «Peugeot Partner» днз НОМЕР_4 , білого кольору.

Так, ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 маючи значний досвід у сфері торгівлі нафтопродуктами, для маскування своєї протиправної діяльності з легалізації незаконно отриманої нафти та газового конденсату розуміючи необхідність, як в отриманні документів про підтвердження транспортування нафти та газового конденсату за нікчемними договорами, так і для здійснення реального транспортування нафтопродуктів, залучили до співпраці фізичну особу підприємця ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , уродженця м. Полтава, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_4 . З наявної інформації встановлено, що видом діяльності ФОП ОСОБА_8 є діяльність автомобільного вантажного транспорту та здавання під найм автомобілів, про що свідчать зареєстровані за ОСОБА_8 ряд вантажних автомобілів. За таких обставин ОСОБА_8 за попередньою домовленістю з ОСОБА_5 та ОСОБА_6 підписував договори надання транспортних послуг, видавав подорожні листи вантажних автомобілів та у необхідних випадках виписував товаро-транспортні накладні із внесеними до них недостовірними відомостями в частині походження вантажу.

Крім того, з метою укриття злочинної діяльності та ускладнення проведення перевірок контролюючими органами, діяльність вище вказаних підприємств здійснюється за адресою АДРЕСА_5 , яке є місцем тимчасового зберігання нафти та газового конденсату в 5 підземних резервуарах по 60 м/куб. кожен. Місце тимчасового зберігання являє собою окрему закриту територію з охороною та відеоспостереженням. Дана територія зареєстрована за АТП № 1662 (код ЄДРПОУ 1350305). Вказане офісне приміщення обладнано комп`ютерною технікою із встановленою системою віддаленого доступу для управління банківськими рахунками «Клієнт-банк», а також у цьому приміщенні ведеться бухгалтерський облік підприємств, задіяних у злочинній схемі та зберігаються документи щодо їх фінансово-господарської діяльності. ОСОБА_6 та бухгалтер на ім`я ОСОБА_9 , використовуючи систему віддаленого доступу для управління банківськими рахунками «Клієнт-банк», здійснює перерахування безготівкових коштів, отриманих від злочинної діяльності на розрахункові рахунки підконтрольних СГД.

З огляду на викладене, встановлено, що до вчинення злочину передбаченого ч.4 ст.185 КК України, обставини якого викладені вище, та який є тяжким, причетна:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець с. Грабарівка Пирятинського району Полтавської області, зареєстрований АДРЕСА_1 , директор ПП «Ресурс трейд-оіл» (код ЄДРПОУ 36120882) та співзасновник ТОВ «Нафтогазтранс-2011» ( код ЄДРПОУ 37958974).

Враховуючи, що в автомобілі марки «Toyota Land Cruiser 150» днз НОМЕР_2 , білого кольору, який перебуває у приватній власності ОСОБА_5 , у ході обшуку планується відшукати оригінали первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів ПП «Ресурс трейд-оіл», ТОВ «Нафтогазтранс-2011» та ПП «Інтертехресурс-оіл», щодо виконання робіт, надання послуг, реалізації товарів, а також документи щодо взаєморозрахунків з постачальниками ТМЦ, договори надання транспортних послуг, подорожні листи вантажних автомобілів, товаро-транспортні накладні із внесеними до них недостовірними відомостями в частині походження вантажу, нікчемні договори, сертифікати якості паливно-мастильних матеріалів, копії ліцензій на розробку родовища, свідоцтва про допущення транспортних засобів до перевезення визначених небезпечних вантажів на механічні транспортні засоби, договори купівлі-продажу паливно-мастильних матеріалів, видаткові та прибуткові накладні, накладні на внутрішнє приміщення, податкові накладні, товаро-транспортні накладні, касові документи з надходження та видачі готівки, видаткові касові ордери з отримання готівки під звіти, акти списання та переміщення ТМЦ, договори, касову книгу, головну книгу у період з 01.01.2013 р. по 06.10.2014 р., накази про призначення та звільнення відповідальних осіб, їх службові обов`язки, носіїв електронної інформації на яких містяться будь-які відомості про проведення операцій та існуючі домовленості щодо поставки ТМЦ та виконання робіт, інформація про здійсненні платежі за допомогою системи «Клієнт-банк», чорнові записи щодо здійснених фінансово-господарських операцій по конвертації коштів, кошти отримані від вказаних незаконних операцій, які полягали у переведенні безготівкових коштів у готівку, тобто здобуті злочинним шляхом. Окрім цього, беручи до уваги, що у матеріалах кримінального провадження є достатні дані та підстави вважати, що зазначені документи та речі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному проваджені, можливо їх використати як докази у провадженні, і вони можуть знаходитися у володінні ОСОБА_5 .. Дані речі та документи можливо отримати лише шляхом проведення обшуку та їх вилучення, і будь-яким іншим шляхом отримати неможливо.

Враховуючи вище викладене, дослідивши матеріали клопотання та приймаючи до уваги, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець с. Грабарівка Пирятинського району Полтавської області, зареєстрований АДРЕСА_1 , може бути причетним до даного злочину й зберігає оригінали первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів ПП «Ресурс трейд-оіл», ТОВ «Нафтогазтранс-2011» та ПП «Інтертехресурс-оіл», з метою вишукування та вилучення вказаних документів, які мають значення для досудового розслідування по вказаному кримінальному провадженню та, враховуючи той факт, що вони у подальшому можуть бути доказом під час судового розгляду й на даний час можуть знаходитись в автомобілі марки «Toyota Land Cruiser 150» днз НОМЕР_2 , який належить на праві власності ОСОБА_5 , у зв`язку з чим клопотання слідчого підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 234, 236 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання в.о. слідчого СУ УМВС України в Полтавській області ОСОБА_3 по кримінальному провадженню №12013180210000486, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України, від 06.11.2013 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку транспортного засобу, задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку транспортного засобу - автомобіля марки «Toyota Land Cruiser 150» днз НОМЕР_2 , білого кольору, який належить на праві приватної власності ОСОБА_5 , з метою відшукання (виявлення) та вилучення у ході обшуку відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, знарядь кримінального правопорушення, а саме: оригінали первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів ПП «Ресурс трейд-оіл», ТОВ «Нафтогазтранс-2011» та ПП «Інтертехресурс-оіл», щодо виконання робіт, надання послуг, реалізації товарів, а також документи щодо взаєморозрахунків з постачальниками ТМЦ, договори надання транспортних послуг, подорожні листи вантажних автомобілів, товаро-транспортні накладні із внесеними до них недостовірними відомостями в частині походження вантажу, нікчемні договори, сертифікати якості паливно-мастильних матеріалів, копії ліцензій на розробку родовища, свідоцтва про допущення транспортних засобів до перевезення визначених небезпечних вантажів на механічні транспортні засоби, договори купівлі-продажу паливно-мастильних матеріалів, видаткові та прибуткові накладні, накладні на внутрішнє приміщення, податкові накладні, товаро-транспортні накладні, касові документи з надходження та видачі готівки, видаткові касові ордери з отримання готівки під звіти, акти списання та переміщення ТМЦ, договори, касову книгу, головну книгу у період з 01.01.2013 р. по 06.10.2014 р., накази про призначення та звільнення відповідальних осіб, їх службові обов`язки, носіїв електронної інформації на яких містяться будь-які відомості про проведення операцій та існуючі домовленості щодо поставки ТМЦ та виконання робіт, інформація про здійсненні платежі за допомогою системи «Клієнт-банк», чорнові записи щодо здійснених фінансово-господарських операцій по конвертації коштів, кошти отримані від вказаних незаконних операцій, які полягали у переведенні безготівкових коштів у готівку, тобто здобуті злочинним шляхом, а також інші речі та предмети, що мають доказове значення в кримінальному провадженні.

Виконання ухвали покласти на СУ УМВС України в Полтавській області.

Встановити строк дії цієї ухвали до 06.11.2014 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення07.10.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу51732555
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку транспортного засобу

Судовий реєстр по справі —535/975/14-к

Ухвала від 07.10.2014

Кримінальне

Котелевський районний суд Полтавської області

Загнійко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні