Постанова
від 30.09.2015 по справі 802/3175/15-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Вінниця

30 вересня 2015 р.           Справа № 802/3175/15-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі судді Слободонюка Михайла Васильовича, розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Жмеринської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Вінницькій області до товариства з обмеженою відповідальністю "Укрінвесткомплект" про припинення юридичної особи

ВСТАНОВИВ:

До Вінницького окружного адміністративного суду звернулася Жмеринська об'єднана державна податкова інспекція ГУ ДФС у Вінницькій області (далі - Жмеринська ОДПІ, позивач) з адміністративним позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Укрінвесткомплект" (далі - ТОВ "Укрінвесткомплект", відповідач) про припинення юридичної особи.

Позовні вимоги мотивовані тим, що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо відповідача внесено запис про відсутність юридичної особи за юридичною адресою, що є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення такої особи згідно ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

Суд, розглянувши матеріали позовної заяви та встановивши, що відповідно до положень ст. 183-2 КАС України у даній адміністративній справі застосовується скорочене провадження, ухвалою від 02.09.2015 року відкрив скорочене провадження у справі та запропонував відповідачу в 10-денний термін надати письмові заперечення проти позову.

Копія ухвали про відкриття скороченого провадження була направлена відповідачу на адресу, внесену до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (вул. Червоноармійська, 11, м. Бар, Вінницька область). Проте до суду повернувся невручений конверт із відміткою відділення поштового зв'язку: "за зазначеною адресою не проживає".

Відповідно до ч. 11 ст. 35 КАС України у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Положеннями ч. 7 ст. 9 КАС України передбачено, що у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права).

З огляду на викладене суд вважає за можливе розглянути дану адміністративну справу в скороченому провадженні на підставі наявних у ній доказів.

Суд, дослідивши матеріали справи та оцінивши наявні у ній докази в їх сукупності встановив, що ТОВ "Укрінвесткомплект" зареєстроване як юридична особа 13.05.2005 року (код ЄДРПОУ 33487599) та перебуває на обліку як платник податків в Жмеринській ОДПІ.

Згідно частини 2 статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців” підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців №21043367, станом на 19.08.2015 року державним реєстратором внесено інформацію щодо відсутності юридичної особи - ТОВ "Укрінвесткомплект" за юридичною адресою (а.с.13-15). Крім того, згідно довідки Жмеринської ОДПІ №3741/25 від 27.08.2015 у відповідача відсутня заборгованість зі сплати податків, зборів, платежів (а.с. 22).

В узгодження із підпунктом 20.1.37. пункту 20.1 статті 20 Податкового кодексу України контролюючі органи, у випадках, встановлених законом, мають право звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою - підприємцем підприємницької діяльності та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Враховуючи встановлені обставини справи та вищезазначені положення чинного законодавства України, суд вважає, що вимоги позивача є обґрунтованими, відповідають дійсним обставинам та матеріалам справи, а тому підлягають задоволенню.

Приймаючи таке рішення, суд також бере до уваги ч. 1 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", відповідно до якої суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Оскільки спір вирішений на користь суб'єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають

Керуючись ст.ст. 70, 71, 86, 94, 158, 162, 183-2, 256 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

адміністративний позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "Укрінвесткомплект" (код ЄДРПОУ 33487599, вул. Червоноармійська, 11, м. Бар, Вінницька область).

Копію постанови у день набрання законної сили направити державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для виконання вимог, установлених ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців".

Постанова підлягає негайному виконанню.

Відповідно до ст.ст. 183-2, 186 КАС України постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з моменту отримання копії постанови.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Постанова набирає законної сили в порядку визначеному ст. 254 КАС України

Суддя                                         Слободонюк Михайло Васильович

Дата ухвалення рішення30.09.2015
Оприлюднено07.10.2015
Номер документу51739398
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/3175/15-а

Постанова від 30.09.2015

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Слободонюк Михайло Васильович

Ухвала від 02.09.2015

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Слободонюк Михайло Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні