Ухвала
від 30.09.2015 по справі 640/2349/15-к
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 640/2349/15-к

н/п 1-кс/640/6908/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"30" вересня 2015 р. м. Харків

Слідчий суддя Київського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши в залі судових засідань в приміщенні суду клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями, СУ ГУМВС України в Харківській області підполковника міліції ОСОБА_3 у кримінальному провадженні 12015220000000074 від 29.01.2015 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 205, ч. 3 ст. 191 КК України, про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

28 вересня 2015 р. до Київського районного суду м. Харкова надійшло клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями, СУ ГУМВС України в Харківській області підполковника міліції ОСОБА_3 , погоджене із старшим прокурором відділу прокуратури Харківської області юристом 1-го класу ОСОБА_4 , по кримінальному провадженню № 12015220000000074 від 29.01.2015, про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: реєстру руху грошових коштів за рахунком НОМЕР_2 , який належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , за період часу з 14.04.2014 по 21.10.2014 із зазначенням дат, сум, призначення платежів, залишку коштів на початок та кінець кожного операційного дня, контрагентів, їх назв, кодів ЄДРПОУ, номерів банківських рахунків та реквізитів банківських установ; вилучення оригіналів документів на відкриття та використання рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , а саме: заяв на відкриття рахунків, карток із зразками підписів посадових осіб підприємства та відбитків печатки підприємства, матеріалів юридичної справи, завіреної копії уставу, наказів про призначення на посаду директора, бухгалтера, копії паспортів директора та бухгалтера підприємства, довідок про присвоєння їм податкових номерів, договорів на відкриття рахунків із усіма додатками, доповненнями до них, договорів надання кредитів в тому числі за формою овердрафт, всіх документів поданих для їх отримання, в тому числі господарської документації підприємства, виписок державної реєстраційної служби, копії свідоцтва про державну реєстрацію, свідоцтва про державну реєстрацію платника податків, свідоцтва про державну реєстрацію в органах пенсійного фонду України, корінців чекових книжок, заяв на отримання готівки, корінців касових чеків на зняття готівки у відділеннях банку, прибуткових та видаткових касових ордерів, на отримання в касі банку та внесення до каси банку готівкових коштів, для зарахування на рахунки підприємства, документів на підключення до систем дистанційного управління банківськими рахунками, в тому числі клієнт-банку, інформації про ІР адреси, з яких здійснювалося дистанційне керування банківськими рахунками, супроводжувальних відомостей на інкасацію грошових коштів, платіжних доручень на здійснення перерахувань коштів з рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , документів на здійснення міжнародних розрахунків, а саме інвойсів, накладних, виписок руху коштів із зазначенням банківських установ за системою «swift», довіреностей на осіб, які мали право розпоряджатися рахунками, документів, що підтверджують зарахування та списання коштів за рахунками за 2014 рік.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що відділом розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями, СУ ГУМВС України в Харківській області здійснюється досудове розслідування у об`єднаному кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 29.01.2015 за номером 12015220000000074, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 205, ч. 3 ст. 191 КК України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні розпочато за матеріалами перевірки СДСБЕЗ ХМУ ГУМВС України в Харківській області.

Так, згідно з наданим суду Витягом № 1 з Єдиного реєстру досудових розслідувань у зазначеному кримінальному провадженні кримінальне правопорушення вчинено за таких обставин: «У 2014 році невстановлені особи без мети здійснення реальної господарської діяльності для подальшого безпідставного штучного формування податкового кредиту підприємствам реального сектору економіки Харківської області, та інших регіонів України, а також переведення безготівкових коштів в готівку, створили та на підставних осіб зареєстрували ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_4 і з вищезазначеною метою придбали та зареєстрували на підставну особу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , які протягом 2014-2015 років займалися фіктивним підприємництвом, а саме здійснювали незаконну діяльність з безпідставного формування податкової вигоди третім особам - підприємствам реального сектору економіки, в тому числі ПВП " ІНФОРМАЦІЯ_5 ", код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 ", код ЄДРПОУ НОМЕР_7 , ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_7 ", код ЄДРПОУ НОМЕР_8 , ТОВ ПК " ІНФОРМАЦІЯ_8 ", код ЄДРПОУ НОМЕР_9 м. Харкова, шляхом надання їм можливості необґрунтованого формування податкового кредиту та валових витрат. В січні 2015 року ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , була перереєстрована на громадянина ОСОБА_5 , який також призначений директором вказаного підприємства. 06.03.2015 надійшов рапорт оперуповноваженого ВДСБЕЗ ХМУ ГУМВС України в Харківській області, з якого вбачається, що громадянин ОСОБА_5 є також директором ще 64-х підприємств з ознаками фіктивності, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », код НОМЕР_10 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », код НОМЕР_11 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », код ЄДРПОУ НОМЕР_12 , та інших, які були придбані без мети здійснення реальної господарської діяльності, з метою прикриття незаконної діяльності групи невстановлених осіб по незаконному конвертуванню безготівкових коштів в готівку».

Крім цього, згідно з наданим суду Витягом № 2 з Єдиного реєстру досудових розслідувань: «Службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_6 ), діючи упродовж 2014 року за попередньою змовою з невстановленими особами, які фактично створили та керували діяльністю фіктивних ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_4 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код НОМЕР_5 ), шляхом документального відображення у податковому та бухгалтерському обліках неіснуючих фінансово-господарських операцій з вказаними підприємствами, привласнили бюджетні грошові кошти».

Слідчий зазначає, що відомості, які містяться в речах і документах ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та в інший спосіб неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою вказаних відомостей, у зв`язку з чим просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до вказаних матеріалів для використання їх під час досудового розслідування.

У судовому засіданні слідчий підтримала подане клопотання.

ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », у володінні якої знаходяться речі та документи, належним чином є повідомленою про час та місце розгляду клопотання слідчого ОСОБА_3 , в судове засідання представник не з`явився, про причини неявки суд не повідомив. Неприбуття представника ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за судовим викликом, відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України, не є перешкодою для розгляду цього клопотання.

Слідчий суддя, вислухавши думку сторони кримінального провадження, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, надані докази, вважає клопотання таким, що підлягає частковому задоволенню, оскільки сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; ці відомості можуть бути використані як докази; іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначеної інформації.

При цьому слідчий суддя надає дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів юридичної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , які містять підписи посадових осіб зазначеного підприємства, до інших же - лише з можливістю їх копіювання, оскільки слідчим не доведено, що без вилучення оригіналів зазначених в клопотанні документів існує реальна загроза їх зміни або знищення або всі вони необхідні для проведення призначеної судової почеркознавчої експертизи, а в наданій суду копії постанови про призначення судової почеркознавчої експертизи від 26.08.2015 р. зазначено, що для дослідження експертам необхідно направити матеріали юридичної справи підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , тому вважає за можливе обмежитись вилученням лише матеріалів юридичної справи.

Клопотання про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду питання слідчим суддею від учасників процесуальної дії не надійшло, за ініціативою суду не здійснюється, що відповідає положенням ст.107 КПК України.

Керуючись ст.ст. 107, 159, 163, 164, 165, 166, 372 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями, СУ ГУМВС України в Харківській області підполковника міліції ОСОБА_3 у кримінальному провадженні № 12015220000000074 від 29.01.2015 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 205, ч. 3 ст. 191 КК України, про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити частково.

Дозволити старшому слідчому відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями, СУ ГУМВС України в Харківській області підполковнику міліції ОСОБА_3 право тимчасового доступу до речей і документів в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

- з можливістю вилучення оригіналів документів на відкриття та використання рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , а саме: заяв на відкриття рахунків, карток із зразками підписів посадових осіб підприємства та відбитків печатки підприємства, матеріалів юридичної справи;

- з можливістю копіювання реєстру руху грошових коштів за рахунком НОМЕР_2 , який належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , за період часу з 14.04.2014 по 21.10.2014 із зазначенням дат, сум, призначення платежів, залишку коштів на початок та кінець кожного операційного дня, контрагентів, їх назв, кодів ЄДРПОУ, номерів банківських рахунків та реквізитів банківських установ; уставу, наказів про призначення на посаду директора, бухгалтера, копії паспортів директора та бухгалтера підприємства, довідок про присвоєння їм податкових номерів, договорів на відкриття рахунків із усіма додатками, доповненнями до них, договорів надання кредитів в тому числі за формою овердрафт, всіх документів поданих для їх отримання, в тому числі господарської документації підприємства, виписок державної реєстраційної служби, копії свідоцтва про державну реєстрацію, свідоцтва про державну реєстрацію платника податків, свідоцтва про державну реєстрацію в органах пенсійного фонду України, корінців чекових книжок, заяв на отримання готівки, корінців касових чеків на зняття готівки у відділеннях банку, прибуткових та видаткових касових ордерів, на отримання в касі банку та внесення до каси банку готівкових коштів, для зарахування на рахунки підприємства, документів на підключення до систем дистанційного управління банківськими рахунками, в тому числі клієнт-банку, інформації про ІР адреси, з яких здійснювалося дистанційне керування банківськими рахунками, супроводжувальних відомостей на інкасацію грошових коштів, платіжних доручень на здійснення перерахувань коштів з рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , документів на здійснення міжнародних розрахунків, а саме інвойсів, накладних, виписок руху коштів із зазначенням банківських установ за системою « ІНФОРМАЦІЯ_13 », довіреностей на осіб, які мали право розпоряджатися рахунками, документів, що підтверджують зарахування та списання коштів за рахунками за 2014 рік.

Зобов`язати ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » надати старшому слідчому відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями, СУ ГУМВС України в Харківській області підполковнику міліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до вищезазначених документів, з можливістю вилучення оригіналів документів юридичної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , які містять підписи посадових осіб зазначеного підприємства, та копіювання інших документів.

В іншій частині в задоволенні клопотання відмовити.

Встановити строк дії цієї ухвали один місяць, тобто до 30.10.2015 року.

Роз`яснити ПАТ «« ІНФОРМАЦІЯ_1 », що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до інформації, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Слідчий суддя - ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення30.09.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу51750624
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —640/2349/15-к

Ухвала від 23.12.2015

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 29.10.2015

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 29.10.2015

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 29.10.2015

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 29.10.2015

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 29.10.2015

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 29.10.2015

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 29.10.2015

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 16.02.2015

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 30.09.2015

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні