Постанова
від 13.06.2006 по справі па-1/60
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПА-1/60

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 червня 2006 р.   Справа № ПА-1/60   

За позовом:   Прокурора Коломийського району в інтересах держави –Пенсійного фонду   України в особі Управління Пенсійного фонду України в Коломийському районі, 78200 м.Коломия, вул.Валова, 47

До відповідача: ТзОВ "Пролісок", Колмийський район, с.Жукотин, вул.Українки, 9

                                                                                          Суддя  Соботник В.В.

                                                              При секретарі судового засідання  Трінчук О.В.

Представники сторін:

Від позивача:  не з'явився  

Від відповідача: не з'явився  

Прокурор - не з'явився  

У засіданні брали участь:

Суть спору:  заявлена вимога про стягнення 8657грн.68коп. заборгованості по витратах на виплату та доставку пільгових пенсій

          Ухвалою суду від 14.04.06 відкрито провадження у адміністративній справі ПА-1/60 і призначено попереднє засідання на 17.05.06. Вказана ухвала направлена сторонам з повідомленням про вручення.

          В зв'язку з неявкою в попереднє судове засідання представника відповідача, ухвалою суду від 17.05.06, яка направлена сторонам рекомендованою кореспонденцією  з повідомленням про вручення, попереднє судове засідання на підставі ст.128 відкладено на 06.06.06, явка представників сторін  визнана обов'язковою.

          06.06.06 відповідач повторно в судове засідання не з'явився, хоча належним чином був повідомлений про дату, час та місце розгляду справи. Факт отримання ухвали суду від 17.05.06 підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення з підписом особи, яка її отримала - 23.05.06.

          Представник позивача в попередньому засіданні позовні вимоги підтримав.

          Ухвалою суду від 06.06.06 закінчено підготовче провадження і призначено справу до судового розгляду на 13.06.06, явку позивача визнано на власний розсуд, відповідача зобов'язано направити в судове засідання свого повноважного представника. Явка прокурора в судове засідання визнана обов'язковою.

          В судове засідання 13.06.06 ні прокурор, ні представники сторін  не з'явилися. Будь-яких клопотань від відповідача до суду не надходило.

          Розглянувши матеріали справи, суд встановив наступне.

          Відповідно до вимог ст.13 Закону України „Про пенсійне забезпечення”, в редакції чинній на момент існування спірних правовідносин, підприємства та організації зобов”язані сплачувати до Пенсійного фонду України плату, що покриває  витрати фонду на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до п.п. „б”- „з” цієї статті Закону.

          Пунктом 6.1. Іструкції “Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов”язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України” встановлено, що відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду України на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно частини 2 Прикінцевих положень Закону України “Про загальнообов”язкове державне пенсійне страхування”.

          Згідно вищезазначеної Інструкції, підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду України зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

          Так, Управління Пенсійного фонду України в Коломийському районі направлено відповідачу Розрахунок фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до Закону України “Про загальнообов”язкове державне пенсійне страхування”, що підлягають сплаті за жовтень - грудень 2005 року  працівникам, які працювали на ТзОВ "Пролісок"  та отримують пенсію на пільгових умовах, що підтверджується довідками ПФУ про розміри  фактично виплачених пенсій.

          Станом на 16.03.06 за відповідачем рахується заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах в сумі 8657грн.68коп.

          Доказів, які б свідчили про погашення заборгованості, або ж спростовували доводи позивача відповідачем суду не подано.

          За наведених обставин позовні вимоги є обгрунтованами та підлягають задоволенню.

          На підставі наведеного, керуючись ст.124 Конституції України,  ч.4 ст.94, ст.ст. 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ :          

          Позов  задоволити.

          Стягнути з  ТзОВ "Пролісок", Колмийський район, с.Жукотин, вул.Українки, 9 (код 01044591) на користь Управління Пенсійного фонду України в Коломийському районі, 78200, м.Коломия, вул.Валова, 47 (код 20551021) 8657грн.68коп. заборгованості по витратах на виплату та доставку пільгових пенсій.

          Виконавчий лист видати після набрання постановою законної сили за заявою позивача.

          Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження.

          Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається  протягом десяти днів з дня її складення у повному обсязі відповідно до ст.160 Кодексу адміністративного судочинства України.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

          

          Суддя                                                            В.В. Соботник

Постанова  виготовлена в повному

обсязі 16.06.2006р.

          

                                                                                                                          Виготовлено в діловодстві

                                                                                                                                                            


                       

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення13.06.2006
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу5176
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —па-1/60

Постанова від 13.06.2006

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Соботник В.В.

Постанова від 13.06.2006

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Соботник В.В.

Ухвала від 06.06.2006

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Соботник В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні