Ухвала
від 30.09.2015 по справі 757/35970/15-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/35970/15-к

У Х В А Л А

30 вересня 2015 року Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , сторони кримінального провадження прокурора групи прокурорів Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Печерського районного суду міста Києва клопотання про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

30.09.2015 року в провадження слідчого судді надійшло клопотання прокурора групи прокурорів Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку за місцем реєстрації ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 , який на праві приватної власності належить ОСОБА_5 .

Обґрунтовуючи подане клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42015000000000013 за фактом недбалого ставлення до військової служби службовими особами Генерального штабу Збройних Сил України та за фактами заволодіння шляхом зловживання службовим становищем службовими особами Центрального управління речового забезпечення Збройних Сил України Тилу Збройних Сил України та ІНФОРМАЦІЯ_1 за попередньою змовою групою осіб зі службовими особами суб`єктів господарювання державними коштами на загальну суму понад 20 млн. грн. під час закупки військового обмундирування (костюмів літніх камуфльованих) і їх легалізації за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 425, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що на протязі 2014 року Департаментом державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України на підставі заявок Тилу Збройних Сил України укладено п`ять договорів з ТОВ «Олтекс» (код ЄДРПОУ 30435050) на постачання військової форми одягу костюмів літніх польових загальною кількістю 31 800 комплектів на загальну вартість 16 393 680 грн.

Разом з тим, як вбачається з матеріалів досудового розслідування та службової перевірки, проведеної в Міністерстві оборони України,

ТОВ «Олтекс» самостійно не виготовляло костюми літні польові для потреб Збройних Сил України, а лише виконували функції замовника робіт з їх пошиття у інших суб`єктів господарювання.

Так установлено, що фактично костюми літні-польові виготовлялись іншими суб`єктами господарювання на підставі трьохсторонніх договорів між останніми, ТОВ «Олтекс» та ТОВ «Нікатекс-Трейд», а саме підприємствами УТОГ та Недарижащанською виправною колонією вартістю 70 130 грн. за комплект, тканина для пошиття вказаного військового одягу закуповувалась у ПАТ «Черкаський шовковий комбінат» вартістю від 25 грн. за погонний метр, водночас встановлено, що до Міністерства оборони України указані костюми постачались вартістю по 462-594,48 грн. за комплект.

З огляду на суттєві розбіжності у собівартості виготовлення костюмів літніх польових та рівня ціни, за якою костюми реалізовувались до Міністерства оборони України, дії службових осіб ТОВ «Олтекс» мають ознаки привласнення грошових коштів держави, ухилення від сплати податків, а також легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Так, аналізом відомостей щодо формування податкового кредиту з податку на додану вартість ТОВ «Олтекс» установлено, що воно задекларувало договірні відносини та перерахування грошових кошів на рахунки ТОВ «Новабуд-Інвест» (код ЄДРПОУ 37832928) та ТОВ «Нікатекс-Трейд» (код ЄДРПОУ 37832844). В ході допиту засновник ТОВ «Новабуд-Інвест» та директор ТОВ «Нікатекс-Трейд» ОСОБА_6 не зміг повідомити, які саме послуги надавали очолювані ним товариства для ТОВ «Олтекс».

Подальшим аналізом формування податкового кредиту ТОВ «Новабуд-Інвест» та ТОВ «Нікатекс-Трейд» установлено, що останні задекларували договірні відносини та перерахування грошових кошів на рахунки ТОВ «Центрокомбуд» (код ЄДРПОУ 39438568).

У ході допитів ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , які відповідно до реєстраційних документів є засновником та директором ТОВ «Центрокомбуд», останні повідомили, що за винагороду вони підписали документи про реєстрацію товариства, хоча фактично не здійснювали ні керівництво, а ні розпоряджались коштами, які надходили на ТОВ «Центрокомбуд».

Досудовим розслідуванням встановлено, що ТОВ «Центрокомбуд» створено з метою прикриття незаконної діяльності та надання податкової вигоди реально діючому сектору економіки.

Також установлено, що з банківських рахунків ТОВ «Центрокомбуд» перераховувалися грошові кошти на банківські рахунки ТОВ «Альте Інновейшн» (код ЄДРПОУ 00039019) з якого в подальшому перераховувалися грошові кошти на банківські рахунки інших суб`єктів господарювання, зокрема на ТОВ «ТОП-СТО» (код ЄДРПОУ 39609483), ТОВ «ІНФОРС ЛЛСІ» (код ЄДРПОУ 39609299), ТОВ «АВАЛЬ ФІН ГРУПП» (код ЄДРПОУ 39609347), ТОВ «Делів групп» (код ЄДРПОУ 39609462), ТОВ «ФАКТОР 202» (код ЄДРПОУ 39617253), ТОВ «Бінар групп» (код ЄДРПОУ 39617384), ТОВ «Дорін Прінт» (код ЄДРПОУ 39622373), ТОВ «Юніт Фінанс» (код ЄДРПОУ 39622609), ТОВ «Мульті -брок» (код ЄДРПОУ 39607896), ТОВ "РЕКОРДС СК" (код ЄДРПОУ 39607769), ТОВ "КОНТЕНТ-ІНФОРМС" (код ЄДРПОУ 39609394), ТОВ "БАСТ ГРУП" (код ЄДРПОУ 39506040), з яких в подальшому знімалися готівкові грошові кошти.

Після здійснення тимчасового доступу до речей та документів, які становлять банківську таємницю, а саме банківських рахунків ТОВ «ТОП-СТО», ТОВ «ІНФОРС ЛЛСІ», ТОВ «АВАЛЬ ФІН ГРУПП», ТОВ «Делів групп», ТОВ «ФАКТОР 202», ТОВ «Бінар групп», ТОВ «Дорін Прінт», ТОВ «Юніт Фінанс», ТОВ «Мульті -брок», ТОВ "РЕКОРДС СК", ТОВ "КОНТЕНТ-ІНФОРМС", ТОВ "БАСТ ГРУП" встановлено, що директорами вищезазначених товариств було виписано довіреності на ОСОБА_4 подавати до банку платіжні доручення, отримувати виписки з рахунків та отримувати готівки по грошовим чекам, також встановлено що з банківських рахунків вказаних суб`єктів господарювання були зняті готівкові грошові кошти на загальну суму понад 19 342 700 грн.

Таким чином у органу досудового розслідування є достатні підстави вважати, що ОСОБА_4 причетний до привласнення грошових коштів держави, а також легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

У ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_4 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , який на праві приватної власності належить ОСОБА_5 .

Посилаючись на те, що відшукувані речі та документи мають значення для встановлення усіх обставин вчинення вищеописаних кримінальних правопорушень, а інформація, яка у них міститься, сприятиме розкриттю вчинених злочинів та притягненню винних осіб до відповідальності, отримання вказаних речей та документів можливе лише шляхом проведення обшуку, так як ОСОБА_4 може знищити всі речі та документи, які мають доказове значення у кримінальному провадженні для доведення його причетності до вчинення кримінальних правопорушень.

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримав з наведених в ньому підстав.

Обшук відповідно до ст. 234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, дані про яке містяться у витягу з ЄРДР, що відшукуванні речі та документи мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них містяться можуть бути доказами під час судового розгляду, а також враховуючи фабулу кримінального правопорушення, знаходяться в зазначеному в клопотанні жилому приміщенні.

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, а саме надання дозволу на проведення обшуку у вказаному приміщенні.

Керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати прокурору групи прокурорів Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 та слідчим групи слідчих у кримінальному провадженні № 42015000000000013, дозвіл на проведення обшуку за місцем реєстрації ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 , який на праві приватної власності належить ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення: речей та документів, які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні; речей та документів, які залишили на собі сліди спілкування з представниками суб`єктів господарювання, що привласнювали бюджетні кошти; речей та документів щодо створення, придбання та реєстрації ТОВ «ТОП-СТО» , ТОВ «ІНФОРС ЛЛСІ», ТОВ «АВАЛЬ ФІН ГРУПП», ТОВ «Делів групп», ТОВ «ФАКТОР 202», ТОВ «Бінар групп», ТОВ «Дорін Прінт», ТОВ «Юніт Фінанс», ТОВ «Мульті -брок», ТОВ "РЕКОРДС СК", ТОВ "КОНТЕНТ-ІНФОРМС", ТОВ "БАСТ ГРУП" та інших суб`єктів господарювання; реєстраційних, податкових та статутних документів ТОВ «ТОП-СТО», ТОВ «ІНФОРС ЛЛСІ», ТОВ «АВАЛЬ ФІН ГРУПП», ТОВ «Делів групп», ТОВ «ФАКТОР 202», ТОВ «Бінар групп», ТОВ «Дорін Прінт», ТОВ «Юніт Фінанс», ТОВ «Мульті -брок», ТОВ "РЕКОРДС СК", ТОВ "КОНТЕНТ-ІНФОРМС", ТОВ "БАСТ ГРУП" та інших суб`єктів господарювання; печаток та штампів таких товариств; документів щодо господарських взаємовідносин ТОВ «ТОП-СТО», ТОВ «ІНФОРС ЛЛСІ», ТОВ «АВАЛЬ ФІН ГРУПП», ТОВ «Делів групп», ТОВ «ФАКТОР 202», ТОВ «Бінар групп», ТОВ «Дорін Прінт», ТОВ «Юніт Фінанс», ТОВ «Мульті -брок», ТОВ "РЕКОРДС СК", ТОВ "КОНТЕНТ-ІНФОРМС", ТОВ "БАСТ ГРУП" та інших суб`єктів господарювання; носіїв інформації та комп`ютерної техніки, що могли зберегти на собі зазначену вище інформацію; грошових коштів, привласнених злочинним шляхом.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/35970/15-к.

Примірник 2 надано прокурору ОСОБА_3 .

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.09.2015
Оприлюднено21.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/35970/15-к

Ухвала від 30.09.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бабенко С. Ш.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні