Постанова
від 09.09.2015 по справі 814/2349/15
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Миколаїв.

09.09.2015 р.

Справа № 814/2349/15

Миколаївський окружний адміністративний суд, у складі судді Лісовської Н.В., розглянувши в скороченому провадженні адміністративну справу

за позовом Первомайської ОДПІ Головного управління ДФСу Миколаївській області, вул. Дзержинського, 18,м. Первомайськ, Миколаївська область, 55200

до товариства з обмеженою відповідальністю "Аронт", с. Бандурка, Первомайський район, Миколаївська область,55247

про припинення юридичної особи,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся з позовом про припинення юридичної особи відповідача з підстав того, що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис щодо відсутності відповідача за місцезнаходженням.

Ухвалою від 21.07.2015 р. по даній справі відкрито скорочене провадження та запропоновано відповідачу подати заперечення проти позову та необхідні докази або заяву про визнання позову безпосередньо до канцелярії суду.

Ухвала суду про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі, направлена на юридичну адресу відповідача, повернулася без вручення адресату.

Згідно ч. 11 ст. 35 КАС України, у разі повернення поштового відправлення з повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Станом на час розгляду справи відповідачем не подано до суду заперечення проти позову та документів на їх підтвердження чи заяви про визнання позову.

Відповідач зареєстрований як юридична особа 17.06.2014 р.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про обґрунтованість позовних вимог, оскільки при розгляді справи встановлено, що 06.03.2015 р. до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис про відсутність відповідача за місцезнаходженням.

У відповідності до ст. 38 ч. 2 п. 5 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Згідно п.п. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи.

За таких підстав, суд вважає, що позов є обґрунтованим і підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 158-163, 183-2, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Адміністративний позов задовольнити.

2. Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "Аронт" (с. Бандурка, Первомайський район, Миколаївська область,55247, ідентифікаційний код 39260668).

3. У день набрання постановою законної сили, направити її копію для виконання державному реєстратору реєстраційної служби Первомайського міськрайонного управління юстиції у Миколаївській області, якого зобов'язати повідомити суд про внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Постанова суду першої інстанції набирає чинності з моменту закінчення десятиденного строку на апеляційне оскарження.

Постанова суду може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду через Миколаївський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Порядок та строки апеляційного оскарження визначені ст. 186 КАС України.

Постанова прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною та виконується негайно.

Суддя                                                                                 Н. В. Лісовська

Дата ухвалення рішення09.09.2015
Оприлюднено07.10.2015
Номер документу51776757
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —814/2349/15

Постанова від 09.09.2015

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лісовська Н. В.

Ухвала від 21.07.2015

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лісовська Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні