Ухвала
від 24.09.2015 по справі 753/16754/15-ц
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/16754/15-ц

провадження № 6/753/731/15

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"24" вересня 2015 р. Дарницький районний суд м. Києва у складі головуючого судді Трусової Т.О. за участі секретаря Горбань С.І., розглянувши в судовому засіданні в м. Києві заяву стягувача ОСОБА_2 про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання,

В С Т А Н О В И В:

У серпні 2015 р. представник ОСОБА_3 в інтересах ОСОБА_2 звернувся до суду із заявою про видачу дубліката виконавчого листа № 753/3962/14-ц від 04.04.2014 про зобов'язання приватного корпоративного підприємства "Скайрівер" внести зміни до статуту, пов'язані з виходом ОСОБА_2 зі складу власників (засновників) вказаного підприємства, і подати відповідні відомості для проведення державної реєстрації зазначених змін та поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання.

Від представника стягувача ОСОБА_3 надійшла письмова заява про розгляд справи за його відсутності, а боржник в судове засідання не з'явився. Проте їх неявка не є перешкодою для вирішення питання про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання.

Вивчивши заяву, додані до неї документи та матеріали цивільної справи № 753/3962/14-ц, суд вважає заяву обґрунтованою з огляду на таке.

Відповідно до ст. 370 ЦПК України замість втраченого оригіналу виконавчого листа або судового наказу суд, який видав виконавчий лист або судовий наказ, має право за заявою стягувача або поданням державного виконавця видати його дублікат.

За приписом ст. 371 ЦПК України стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

4 липня 2014 р. на виконання рішення Дарницького районного суду м. Києва від 27 травня 2014 р. у цивільній справі № 753/3962/14-ц стягувачу ОСОБА_2 було видано виконавчий лист про зобов'язання приватного корпоративного підприємства "Скайрівер" внести зміни до статуту, пов'язані з виходом стягувача зі складу власників (засновників) вказаного підприємства, та подати відповідні відомості для проведення державної реєстрації зазначених змін.

ОСОБА_2 подав виконавчий лист на примусове виконання, проте постановою головного державного виконавця відділу державної виконавчої служби Дарницького районного управління юстиції у м. Києві Сидоренка Р.Г. від 14 липня 2014 р. у відкритті виконавчого провадження було відмовлено.

За інформацією відділу державної виконавчої служби Дарницького районного управління юстиції у м. Києві (лист від 23.09.2015) в день винесення постанови оригінал виконавчого листа було передано діловоду ОСОБА_5 для подальшої відправки стягувачу. Наразі діловод ОСОБА_5 з роботи звільнена, а тому притягнути її до відповідальності за втрату документа неможливо.

Оскільки виконавчий лист стягувач не отримував, суд вважає доведеним, що виконавчий лист було втрачено виконавчою службою, що є підставою для видачі його дубліката.

Враховуючи, що про відмову у відкритті виконавчого провадження стягувач дізнався лише у серпні 2015 р., тобто більше, ніж через рік з часу винесення державним виконавцем відповідної постанови, причини пропуску строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання суд вважає поважними і поновлює його.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 370, 371 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_2 задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа № 753/3962/14-ц про зобов'язання приватного корпоративного підприємства "Скайрівер" (код ЄДРПОУ35576549) внести зміни до статуту, пов'язані із виходом ОСОБА_2 зі складу власників (засновників) приватного корпоративного підприємства "Скайрівер", та подати відповідні відомості для проведення державної реєстрації зазначених змін.

Поновити стягувачу ОСОБА_2 строк для пред'явлення до виконання виконавчого листа № 753/3962/14-ц, виданого за рішенням Дарницького районного суду м. Києва від 27 травня 2014 р. про зобов'язання приватного корпоративного підприємства "Скайрівер" (код ЄДРПОУ35576549) внести зміни до статуту, пов'язані із виходом ОСОБА_2 зі складу власників (засновників) приватного корпоративного підприємства "Скайрівер", та подати відповідні відомості для проведення державної реєстрації зазначених змін.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва через Дарницький районний суд м. Києва протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя:

Дата ухвалення рішення24.09.2015
Оприлюднено07.10.2015
Номер документу51809915
СудочинствоЦивільне
Сутьвидачу дубліката виконавчого листа та поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання

Судовий реєстр по справі —753/16754/15-ц

Ухвала від 24.09.2015

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Трусова Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні