Ухвала
від 31.08.2015 по справі 757/31251/15-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/31251/15-к

Примірник №___

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31.08.2015 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого СВ Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м.Києві клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей та документів,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання слідчого СВ Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором прокуратури Печерського району м. Києва ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до всіх документів.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України 2012 р. слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання у відсутності особи, у володінні якої знаходиться речі і документи, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що у провадженні слідчого відділу Печерського РУ ГУ МВС України в м. Києві знаходяться матеріали кримінального провадження №12015100060000317 від 21.01.2015, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 289 КК України.

Досудовим розслідуванням, встановлено, що до Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві звернувся з заявою ОСОБА_5 про те, що в період часу з 20:30 год. 20.01.2015 до 10:30 год. 21.01.2015, за адресою: АДРЕСА_1 , невстановлена досудовим розслідуванням особа незаконно заволоділа транспортним засобом, а саме автомобілем марки «Land Rover», державний номерний знак НОМЕР_1 , номер кузова НОМЕР_2 , зареєстрований на заявника.

30.07.2015 приблизно о 14:30 год. у дворі ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_2 вилучено автомобіль «Land Rover» номер кузова НОМЕР_2 .

В ході оперативного супроводження до СВ Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві надійшли матеріали виконаного доручення за підписом заступника начальника Департаменту карного розшуку МВС України, із яких вбачається, що особа, яка причетна до незаконного заволодіння транспортним засобом «Land Rover», державний номерний знак НОМЕР_1 , у теперішній час проживає на одній із дачних ділянок садового товариства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у с. Старі Безрадичі Обухівського району Київської області, де зберігаються ключі та спеціальні пристрої, які застосовувались до викрадення транспортного засобу.

Разом з цим встановлено, що вказана вище особа на одній із сусідніх ділянок, яка знаходиться на території СТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » зберігає ще один викрадений автомобіль марки Range Rover.

З метою отримання інформації про власників дачних ділянок, на території яких зберігаються речові докази направлено запит до СТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за №7/7-5758 від 07.07.2015.

Однак з отриманої 15.07.2015 відповіді вбачається, що голова правління СТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_6 відмовляється надавати запитувану інформацію.

У ході досудового розслідування встановлено, що особа, яка причетна до незаконного заволодіння транспортним засобом «Land Rover», державний номерний знак НОМЕР_1 , у теперішній час проживає на одній із дачних ділянок садового товариства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у с. Старі Безрадичі Обухівського району Київської області, де зберігаються ключі та спеціальні пристрої, які застосовувались до викрадення транспортного засобу.

Отримані відомості, що містяться у документах, до яких планується тимчасовий доступ, слідством будуть використані, як докази у кримінальному провадженні, за допомогою яких можливо буде встановлено осіб, які причетні до вчинення кримінального правопорушення, доведення інших обставин, які передбачається довести за допомогою зазначених документів.

У досудового слідства є підстави вважати, що існує загроза повідомлення особами у володінні яких знаходиться план-схема розміщення садових ділянок по всій території в межах садового товариства « ІНФОРМАЦІЯ_2 », причетним до вчинення злочину особам або приховання вказаних документів. Відтак, розгляд клопотання доцільно проводити без виклику осіб, у яких дані документи знаходяться, а саме садового товариства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ідентифікаційний код НОМЕР_3 ), розташованого за адресою: Київська область, Обухівський район, с. Старі Безрадичі.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження по суті внесеного клопотання, вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для надання тимчасового дозволу до документів, з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні садового товариства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ідентифікаційний код НОМЕР_3 ), розташованого за адресою: Київська область, Обухівський район, с. Старі Безрадичі.

На підставі викладеного і керуючись ст. 31 Конституції України, ст. 108, ст.ст.160, 162, 163, 164, 166, 309, 561, 562 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого слідчого відділу Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл слідчому слідчого відділу Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві ОСОБА_3 на тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення завірених належним чином їх копій, які знаходяться у володінні садового товариства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ідентифікаційний код НОМЕР_3 ), розташованого за адресою: Київська область, Обухівський район, с. Старі Безрадичі, а саме:

- план-схеми розміщення садових ділянок по всій території в межах садового товариства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » із зазначенням їх власників та встановленими будівлями,

- інформації із зазначенням назв вулиць та номерів ділянок (будинків) даних осіб, а також орендованих земельних ділянок або садових будинків, які знаходяться на зазначеній території з прив`язкою до плану-схеми

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання № 757/ 31251/15-к.

Примірник № 2 наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.08.2015
Оприлюднено21.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/31251/15-к

Ухвала від 31.08.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні