Ухвала
від 21.09.2015 по справі 922/3111/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"21" вересня 2015 р.Справа № 922/3111/15 вх. № 3111/15

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Швидкіна А.О.

при секретарі судового засідання Трофименко С.В.

за участю сторін:

розпорядник майна : не з`явився

ініціюючого кредитора : не з`явився

боржник : не з`явився

розглянувши матеріали

По справі за заявою Основ'янської об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова ГУ Міндоходів у Харківської області,

до ТОВ "ТД "РТІ - Курск", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 10.06.2015 р. було порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "ТД" РТІ-Курськ", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном боржника та призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого ОСОБА_1, зобов`язано розпорядника майна розглянути вимоги кредиторів, повідомити суд про результати цього розгляду з наданням реєстру вимог кредиторів, а також провести інвентаризацію майна боржника.

Ухвалою суду від 09.09.2015 року розгляд справи в попередньому засіданні відкладено на 21.09.2015 року; призначено до розгляду клопотання (вх. № 31150) розпорядника майна ОСОБА_1 щодо визначення джерела оплати послуг (грошової винагороди) розпорядника майна у справі № 922/3111/15 про банкрутство ТОВ " ТД " РТІ-Курськ" в судовому засіданні; зобов'язано розпорядника майна надати звіт про виконану роботу, відповідно до ст.22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також виконати вимоги попередньої ухвали суду від 10.06.2015 року.

Розпорядник майна ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, причини неявки суду невідомі, про час та місце розгляду справи був повідомлений відповідно до вимог діючого законодавства.

Представник ініціюючого кредитора в судове засідання не з`явився, проте до суду надійшло клопотання Основ`янської ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області (вх. № 37352), відповідно до якого останній просить суд відсторонити керівника боржника ТОВ "ТД" РТІ- Курськ" - ОСОБА_2 та покласти виконання обов`язків керівника на розпорядника майна ТОВ "ТД "РТІ- Курськ"- ОСОБА_1, обґрунтовуючи його тим, що керівник ТОВ "ТД" РТІ- Курськ" - ОСОБА_2 не виконує вимоги суду щодо проведення інвентаризації майна боржника та визначення його вартості, не виконує зобов`язання щодо розгляду вимог кредиторів, ігнорує вимоги суду щодо необхідності боржнику бути присутнім на судових засіданнях, що призводить до затягування процедури розпорядження майном, перешкоджання керівником боржника виконанню повноважень розпорядника майна, порушення прав та законних інтересів кредиторів.

Представник боржника в судове засідання не з’явився, про причини неявки не повідомив, про час та місце слухання справи був повідомлений згідно діючого законодавства.

Розглянувши матеріали справи та клопотання ініцюючого кредитора щодо відсторонення керівника боржника, суд встановив що ухвалою господарського суду Харківської області від 10.06.2015 року було введено процедуру розпорядження майном боржника, призначений розпорядником майна боржника арбітражний керуючий ОСОБА_1 Цією ж ухвалою розпорядника майна було зобов’язано виконати й обов’язки, передбачені ст.ст. 18, 22 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", в тому числі скласти реєстр грошових вимог кредиторів, провести інвентаризацію майна банкрута.

Відповідно до довідки ГУ статистики у Харківській області № 06/3-16/2757 керівником Товариства з обмеженою відповідальністю "ТД "РТІ- Курськ" є ОСОБА_2.

Після порушення провадження у справі про банкрутство розпоряднику майна боржником не були надані ні документи, ні необхідна інформація для здійснення розпорядником майна покладених на нього обов`язків, крім того боржником не було виконано жодних ухвал суду, в судові засідання представник боржника жодного разу не з`явився, ухвали направлені за юридичною адресою боржника повернулись до суду з поштовою відміткою "за закінченням терміну зберігання".

Для належного виконання вимог ухвали суду від 10.06.2015 року по справі № 922/3111/15 та Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" розпорядником майна було спрямовано листа вих.№01-16/579 від 12.06.2015 року керівникові боржнику на адресу ТОВ "ТД "РТІ- Курськ" про обмеження у діяльності товариства та необхідністю надання документів, які необхідні для проведення аналізу фінансово - господарської діяльності боржника, його інвестиційного становища та становища на ринках, а також надання відомостей державному органу з питань банкрутства та складення реєстру вимог кредиторів у справі. Жодної відповіді на вищезазначений лист керівник боржника на адресу розпорядника майна не надіслав.

З метою з`ясування стану боржника, отримання необхідних документів та інформації розпорядником майна ОСОБА_1 було спрямовано другого листа вих.01-16/743 від 21.07.2015 року керівникові боржника на адресу ТОВ "ТД "РТІ- Курськ". Цим листом було запитано необхідну інформацію та довідки з державних реєстрів, призначено розгляд вимог кредиторів, а також проведення інвентаризації за підприємством на 27.07.2015 року за місцем знаходження боржника - АДРЕСА_1. Керівникові запропоновано забезпечити можливість проведення інвентаризації. На вказаний лист розпорядник майна відповіді не отримав, телефоном про перенесення дати розгляду вимог кредиторів та проведення інвентаризації його не повідомив, тому розпорядником майна ОСОБА_1 27.07.2015 року було здійснено виїзд на адресу боржника (АДРЕСА_2), де з`ясувалося, що за цією адресою боржник, його керівник органи чи представники та майно не знаходяться, про що був складений відповідний акт.

До цього часу розпорядник майна не отримав відповіді на запити, направлені на адресу боржника, все це унеможливлює виконання розпорядником майна ОСОБА_1 покладених на нього обов`язків та свідчить про перешкоджання керівником боржника діям розпорядника майна та про вчинення дій, що порушують права та законні інтереси кредиторів, що також унеможливлює проведення розпорядником майна інвентаризації майна боржника, здійснення фінансового аналізу фінансово - господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках.

Відповідно до ч. 2 ст. 18 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» у процедурі розпорядження майном за клопотанням розпорядника майна, сторін або інших учасників справи про банкрутство, що містить підтверджені відомості про перешкоджання керівником боржника виконанню повноважень розпорядника майна, а також про вчинення керівником боржника дій, що порушують права та законні інтереси боржника або кредиторів, господарський суд має право відсторонити керівника боржника від посади та покласти виконання його обов'язків на розпорядника майна.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання ініціюючого кредитора Основ`янської ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області про відсторонення ОСОБА_2 від посади керівника ТОВ "ТД "РТІ- Курськ" та покладення виконання обов`язків керівника ТОВ "ТД "РТІ- Курськ" на розпорядника майна ОСОБА_1.

Керуючись ч. 2 ст. 18, 22-23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 77, 86 ГПК України -

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання Основ`янської ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області.

2. Відсторонити ОСОБА_2 від посади керівника ТОВ "ТД "РТІ- Курськ" та покласти виконання обов`язків керівника ТОВ "ТД "РТІ- Курськ" на розпорядника майна ОСОБА_1.

3. Зобов`язати керівника ТОВ "ТД "РТІ- Курськ" (код 31642518) ОСОБА_2 передати розпоряднику майна ОСОБА_1 усі документи, що пов'язані з фінансово-господарською діяльністю підприємства, бухгалтерську та податкову звітність підприємства, печатку та штамп підприємства.

4. Зобов’язати державного реєстратора внести до ЄДР відомості щодо зміни керівника ТОВ "ТД "РТІ- Курськ".

5. Зобов`язати розпорядника майна виконати ОСОБА_1 вимоги Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та вимоги ухвали суду від 10.06.2015 року суду в повному обсязі.

Дана ухвала набирає законної сили з дня її прийняття та є обов`язковою до виконання.

Ухвалу направити розпоряднику майна, кредитору, боржнику, керівнику боржника, державному реєстратору.

Суддя Швидкін А.О.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення21.09.2015
Оприлюднено08.10.2015
Номер документу51828470
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/3111/15

Ухвала від 15.09.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 13.04.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 16.12.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Шевель О. В.

Ухвала від 18.11.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 18.11.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 04.11.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Постанова від 04.11.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 20.10.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 21.09.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 21.09.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні